fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

rezultate turda

TurdaNews a realizat primul sondaj online privind alegerile locale din acest an, în ceea ce privește intenția de vot pentru partidele politice (vom realiza constant astfel de sondaje). La sondaj au participat/răspuns 1.233 de persoane.

Precizăm că acest sondaj efectuat de TurdaNews nu are pretenția unui sondaj profesionist, însă trebuie să amintim că în anul 2016, tot la alegerile locale, sondajele online inițiate de noi au prevăzut lupta acerbă de la Turda (am indicat o luptă apropiată între 3 candidați, cu un câștigător în jurul a 25%, lucru care s-a întâmplat), dar și victoria detașată de la Câmpia Turzii a actualului primar (cu un procent aproximativ dublu, comparativ cu candidatul de pe locul 2, sondaj confirmat ulterior de votul efectiv).

TurdaNews va mai iniția astfel de sondaje, pentru ca cititorii să aibă date periodice în ceea ce privește lupta electorală din acest an.

În ceea ce privește datele pentru februarie 2020, fără liste concrete de candidați ai partidelor politice pentru Consiliul Local, intenția de vot indică faptul că niciun partid nu are peste 30% din opțiunile electoratului și că viitorul Consiliu Local ar putea fi fragmentat pe circa 6 partide (în prezent, în Consiliul Local sunt tot 6 partide).

La momentul februarie 2020, ”fotografia” politică indică următorul clasament:

 1. PNL                - 26.5%
 2. USR-PLUS     - 22.5%
 3. PMP               - 17.0%
 4. PSD                - 14.4%
 5. Pro România - 5.8%
 6. POL                - 4.1% 
 7. PRM               - 3.4%
 8. UDMR            - 1.7%
 9. ALDE             - 0.9%
 10. PER               - 0.9%
 11. Alții                - 2.9%

Comparativ cu actualul Consiliu Local, se remarcă ”exit”-ul celor de la PRM și ALDE, dar și intrarea USR-PLUS și Pro România, în timp ce POL ar fi undeva în zona limitei de 5%, care poate asigura prezența în viitorul Consiliu. Trebuie precizat că astfel de sondaje prind mai greu datele procentuale ale UDMR-ului, care este o formațiune etnică, cu votanți disciplinați, care reflectă procentele etnicilor maghiari, raportat la populație și în funcție de prezența la vot.

sondaj rezultate turda

Cei mai mulți participanți la sondaj au provenit din voturile acordate din cadrul articolului publicat pe siteul TurdaNews (32.2%), însă aproape tot atâția au provenit și din voturile acordate prin intermediul postării pe pagina de Facebook a TurdaNews (31.2%).

date participanti

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator