fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

sasa virgil

Candidatul Pro România pentru funcția de primar în comuna Tritenii de Jos, a explicat ce l-a motivat să se înscrie în lupta electorală. Citește interviul cu Virgil Sașa:

  • Funcția de primar este una onorantă, iar persoana care o ocupă poate schimba radical destinul comunității sale. Care este motivația dumneavoastră pentru a candida la Primăria Tritenii de Jos?

Ce poate fi mai nobil în viața unui om decât să-i ajute pe semenii săi?! Ceea ce știu cel mai bine să fac și ceea ce am ales să fac și în continuare este să fiu în slujba oamenilor și a comunității din care fac parte. Experiența anilor petrecuți în slujba țării și a cetățenilor, ca subofițer operativ principal la I.S.U. CLUJ – detașamentul de pompieri TURDA, m-a făcut să prețuiesc și să respect umanitatea. Am înțeles un lucru foarte important: zicala ”Omul sfințește locul” este cât se poate de adevărată. Cât timp vor fi oameni care se pun în slujba celorlalți cu onestitate și profesionalism, societatea va progresa.

În ce mă privește, a venit momentul să îmi pun experiența, dedicarea și priceperea în slujba comunității noastre de la Triteni. Comuna Tritenii de Jos are nevoie de profesioniști pentru a se dezvolta, astfel încât cetățenii să fie principalii beneficiari ai deciziilor pe care le ia administrația locală.

Sunt un om de carieră militară, serios, onest, disciplinat, suficient de matur încât să fiu capabil să-mi asum responsabilitatea unei funcții de asemenea natură. Provin dintr-un domeniu vocațional, având meseria de pompier salvator, unde am lucrat cu oameni si pentru oameni, în momentele cele mai grele ale acestora. De aceea sunt cel mai potrivit candidat pentru a înțelege nevoile oamenilor din comunitate și de aceea știu, pot și voi aduce o schimbare în bine a comunei Triteni. Cei care mă cunosc îndeaproape știu ce am realizat până azi, știu că sunt foarte motivat să mă implic, să dezvolt comunitatea mea. Îmi doresc ca eu și echipa mea să punem pe un drum sigur si prosper această comună.

  • Sunteți candidatul unui partid proaspăt înființat, dar care are totuși membri veniți dintr-un partid cu o îndelungată tradiție, PSD. Credeți că porniți cu un dezavantaj din acest punct de vedere sau din contră?

Sunt candidatul unui partid care își dorește să aducă un suflu proaspăt, pozitiv, pe scena politică. ”Noi suntem PRO, nu suntem CONTRA!”. A trecut vremea criticii, a venit vremea construcției. În partid sunt oameni noi, cum este și cazul meu, care nu am mai făcut politică, oameni care doresc să se implice în dezvoltarea comunităților în care trăiesc, aducând idei noi și un nou mod de a face administrație, pornind de la nevoile tuturor membrilor comunității, nu numai ale membrilor de partid sau ale rudelor care ne acordă votul. De asemenea, consider că este benefic faptul că avem alături de noi oameni cu o vastă experiență politică, foști miniștri, cum este cazul domnului Ioan Rus și a doamnei Aurelia Cristea, foști președinți de organizații județene care se pricep foarte bine la organizarea partidului, cum este cazul domnului Remus Lăpușan și a domnului Dan Canta. Experiența lor alăturată ideilor inovatoare cu care venim noi reprezintă rețeta pentru succes.

  • Cu siguranță aveți deja un program și o listă cu proiecte pe care le veți implementa din funcția de primar. Dacă ar fi să faceți un clasament, care dintre aceste proiecte ar fi prioritar și ce fel de efecte va produce pentru cetățenii comunei Tritenii de Jos?

Din păcate, la toate capitolele elementare pentru a asigura un trai decent cetățenilor, comuna noastră a rămas în urmă față de altele din zonă, fie că vorbim de intrastructură rutieră, apă potabilă sau canalizare. Pur și simplu, e vorba de nepăsare și de amatorism ale actualei conduceri a comunei. Principala problemă a comunei este faptul că lucrurile au fost făcute anapoda, cu jumătăți de măsură, pe principiul ”merge și așa”. Iar asta trebuie să înceteze! Comunitatea se poate dezvolta frumos, prin formarea unei echipe de profesioniști cu competențe pe proiecte europene, putem atrage finanțări pentru infrastructura de toate tipurile. Asta va fi prima mea grijă ca primar, iar de aici pornind, toate problemele comunei se vor rezolva treptat.

  • Care credeți că este principala nemulțumire a oamenilor din comună? Cum vă propuneți să o rezolvați? 

Comuna Tritenii de Jos este o comună frumoasă, cu oameni harnici, gospodari, dar și cu probleme în ceea ce privește asigurarea unui trai decent pentru cetățeni. E inadmisibil ca în anul 2020 să fie localități în România unde lipsește apa potabilă și canalizarea, cum se întâmplă în zona noastră. 

În plus, oamenii au nevoie de sprijin pentru a-și câștiga pâinea de zi cu zi. Ca primar, aceasta va fi pentru mine o preocupare constantă. Și știu cum îi pot ajuta în acest sens. Prin accesare de fonduri europene, putem construi și pune în funcțiune o hală frigorifică pentru depozitarea legumelor. De asemenea, îi pot ajuta, tot prin programe europene, să-și înființeze asociații de producători locali, să aibă mai multe facilități pentru desfacerea produselor, atât în marile centre comerciale, cât și pe la târguri ale producătorilor locali, să-și promoveze legumele și să-și eficientizeze procesul de producție. Se pot face multe lucruri bune, dacă este voință și dacă este pricepere. Mulțumesc lui Dumnezeu, eu am adunat și experiență și am și dorința de a face bine. Iar cu o echipă de experți în fonduri europene, vom pune lucrurile în mișcare.

  • Cât din situația actuală a comunei ați spune că se datorează actualului primar și cât unor alți factori și care anume ar fi aceștia? 

Un primar activ are toate pârghiile pe care i le conferă funcția pentru a asigura măcar un minim al serviciilor de care are nevoie cetățeanul pentru un trai decent. După atâtea mandate ale actualului primar, suntem în situația în care nu avem apă curentă în comună. E revoltător! Consider că este în totalitate vina primarului. Lucrurile se desfășoară din inerție și cum am mai spus, după principiul ”mai merge o vreme, dacă până acum a mers și-așa”. Lipsa de implicare în problemele comunității trebuie sancționată la vot. Sunt convins că oamenii au ajuns la capătul răbdării și vor vota pentru o schimbare.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate