fbpx

BANNER vezeteu

7 Comentarii

 Adrian Nap

PMP Turda solicită luarea unor măsuri urgente împotriva câinilor maidanezi care pun în pericol siguranța cetățenilor.

”În ultima perioadă tot mai mulți cetățeni din diferite zone ale orașului nostru ne informează despre câinii fără stăpân, numărul lor fiind tot mai mare, iar agresivitatea lor la fel. 

Câinii care formează haite sunt liberi, pot ataca oricând și oriunde. PMP va prezenta problema în ședința de Consiliu Local și o să ceară să se ia urgent măsuri, întrucât aceste incidente pot pune viața în pericol. 

PMP este si va fi întotdeauna în sprijinul cetățenilor pentru a fi in siguranța și să-și poată desfășura activitățile zilnice în deplină siguranță.

Administrația locală trebuie să prezinte un plan concret privind rezolvarea acestei probleme, precum și ceea ce s-a făcut până acum, concret! Înțelegem că este vorba și despre o problemă generată de cetățeni iresponsabili, care își abandonează câinii (sau nu-i sterilizează, conform legii), cum la fel de bine putem crede că este vorba despre o ”rotație” a câinilor (există zvonuri în acest sens) pentru a crește veniturile asociației de ecarisaj, însă trebuie o implicare mai mare pentru a găsi o soluție pentru această problemă. Oricât de mult am iubii animalele, trebuie să recunoaștem că astfel de imagini nu constituie o normalitate!

Sugerăm o dezbatere mai largă, în care administrația locală să cheme la aceeași masă alți factori care pot, doresc și pot fi implicați în rezolvarea acestui fenomen, cum ar fi Poliția, Poliția Locală, Direcția Sanitar Veterinară, Asociația Centrul de Ecarisaj Turda, ONG-uri implicate în protejarea animalelor, alți factori implicați în rezolvarea/gestionarea cu succes a acestor situații (dacă există în țară) etc.”, au menționat cei de la PMP Turda, pe pagina lor de Facebook.

o

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  george · 14:13 13.02.2020
  din administratia locala nu face si pmp parte ?..... de la cine cere luarea de masuri?.......sa inteleg si eu.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Adrian Nap · 14:32 13.02.2020
   PMP Turda face parte din Consiliul Local, acolo unde avem 3 dintre cei 21 de consilieri locali. Consiliul Local este forul deliberativ local unde se adoptă hotărâri de Consiliu Local, cu aplicare locală.
   Partea de administrație locală, în ceea ce privește gestionarea problemelor de genul celei semnalate de noi, este atributul executivului administrației locale (Primăria).
   Din acest motiv am solicitat organizarea unei întâlniri mai largi, la care suntem dispuși să participăm și noi, în calitate de consilieri locali, pentru a analiza această problemă și pentru a găsi soluțiile eficiente adecvate.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Fără vrajeli · 15:01 13.02.2020
  Vrăjeală de dinainte de alegeri...
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Adrian Nap · 15:05 13.02.2020
   O să le transmitem poziția dvs cetățenilor turdeni care ne-au sesizat acest aspect... Cetățenii turdeni au această problemă, iar PMP Turda caută s-o rezolve, pentru că este nerezolvată!
   M-aș bucura dacă și alții ar fi dispuși la ”vrăjeli”, ca să putem rezolva problema ce ne-a fost semnalată.
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Anghel · 17:04 13.02.2020
    Poate ma insel, dar nu exista un serviciu de ecarisaj in Turda? Aceia ce fac? Sunt luati prin surprindere ca si drumarii la 2-3 cm de zapada?? Stau pe bani banuiesc, la caldurica.
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Adrian Nap · 21:51 13.02.2020
     Tocmai asta este problema: NU EXISTĂ un serviciu de ecarisaj organizat la nivelul localității.
     Există o asociație privată, care se numește Centrul de Ecarisaj Turda, căreia i se poate da comandă să prindă un câine (de exemplu), iar ei tarifează această operațiune cu o sumă în jurul a 200 de lei. Ei au sediul la marginea localității Bogata, chiar lângă posul care traversează autostrada.
     Problema este că nu știm ce se întâmplă cu acei câini după ce sunt prinși. Problema este că nu se transmit informații privind eventualele acțiuni de ecarisaj (am observat că la Câmpia Turzii se dă publicității, pe pagina proprie de internet, lunar, rezultatele acțiunilor de ecarisaj din luna precedentă, administrația de acolo având încheiat un contract cu această asociație; nu știm dacă Turda are sau nu sau ce prevede acel contract).
     Sunt persoane care ne spun că este posibil ca unii câini prinși în Câmpia Turzii, de exemplu, să fie eliberați pe teritoriul Turzii, unde sunt prinși din nou și se încasează din nou acea taxă. Repet: nu avem probe certe în acest sens, acestea fiind doar unele discuții auzite de la oameni.
     Din acest motiv am solicitat să se facă lumină în această activitate, să vedem ce e de făcut, ce se poate face, ce măsuri ar trebui să luaăm noi, c a administrație locală, astfel încât cetățenii să nu mai sesizeze astfel de cazuri.
     Nu este normal să umble atâția câini, în haite, pe străzile din Turda!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Anghel · 14:03 14.02.2020
  De ce nu face primaria un astfel de serviciu?? Nu s-a mai scurge bani aiurea. Primaria are și spații, poate angaja oameni și nu s-a mai plati fictiv sume de bani pe caini care "dispar" si reapar...Nu cred ca e greu sa se autogospodareasca...., dar e bine ca banii din taxe se aduna fara sa depui niciun efort...bani facuti usor, cheltuiti usor..easy come , easy go! Eu sau vecinul sau cetateanul de vis-a-vis din statia de autobuz nu avem cum face aceste lucruri decat prin intermediul celor alesi!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator