fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Scrie un comentariu

alde pesti

ALDE Câmpia Turzii a lansat o provocare prin intermediul paginii de Facebook, cu titlul ”FII DEȘTEPT! GĂSEȘTE RĂSPUNSUL!”, în care se întreabă unde dispar peștii din lacurile administrației locale, respectiv din centrul de agrement ”La Trei Lacuri”, în condițiile în care lacurile sunt populate constant cu exemplare de pește de dimensiuni mari, iar pescuitul ar fi pe sistem ”prinde și eliberează”.

Provocarea a generat dezbateri pro și contra.

”FII DEȘTEPT: GĂSEȘTE RĂSPUNSUL!

Lansăm o provocare pentru cei mai perspicace oameni din Câmpia Turzii, îndemnându-i să rezolve următoarea problemă:

În zona de agrement La Trei Lacuri, deținută de Primăria Câmpia Turzii, s-au bagat 3.500 de kg de pește, cam 2-3 kilograme bucata, în luna decembrie 2019. Pentru ”populare”.

Cum vă explicați că acești pești ”dispar”, fiind nevoie de repopulări constante cu sute de kilograme de pește, în condițiile în care pescuitul este de tip catch&release (eliberarea capturilor), în lacuri nu există mortalitate de pește (pentru că este foarte bine întreținut), ba chiar ar trebui ca exemplarele aduse în lacuri să se înmulțească!

Ce se întâmplă cu peștii??? Așteptăm răspunsurile voastre cu mare interes!”, au postat cei de la ALDE Câmpia Turzii, pe pagina lor de Facebook (https://www.facebook.com/OrganizatiaALDE.CampiaTurzii).

Provocarea a atras reacția promptă a administratorului ”La Trei Lacuri”, Marian Lechințan, care a adus unele precizări.

”Conform hotărârii de Consiliu Local Nr. 5499 din 18.02.2019 Complexul de Agrement "La Trei Lacuri" funcționează conform anexei după un regulament de pescuit. Dacă cei de la Alde îl citeau nu mai lansau provocări. Conform regulamentului peștii din populările anuale pe care le facem nu "dispar" ci pot fi reținuți în taxă, asta se întâmplă pe lacurile 1 și 2. Pescuitul în sistem c&r se desfășoară doar pe lacul 3.”, a spus acesta.

Răspunsul lui Lechințan a atras o nouă reacție din partea ALDE Câmpia Turzii, care susține că administratorul complexului de agrement ”La Trei Lacuri” habar nu are despre numărul hotărârii care îi coordonează activitatea, dar nici de Regulamentul de pescuit. 

”FII DEȘTEPT – CREDEȚI CĂ MARIAN LECHINȚAN VA CÂȘTIGA CONCURSUL DE PROMOVARE ÎN GRAD, CHIAR DACĂ NU ȘTIE NICI MĂCAR NUMĂRUL HOTĂRÂRII PRIN CARE S-A APROBAT REGULAMENTUL DE PESCUIT DE LA ”LA TREI LACURI”?! EXPLICAȚI DE CE!

Mulțumim domnului Lechințan Marian pentru răspunsul său de la rubrica FII DEȘTEPT! GĂSEȘTE RĂSPUNSUL, însă cu regret trebuie să-l anunțăm că a picat proba la scris. Probabil, fiind vorba de mai multe persoane care au ”concurat” în a da un răspuns, domnul Lechințan Marian a avut unele pierderi de memorie (din cauza tracului), fiind probabil obișnuit cu concursurile în care candidează singur. Rămâne de văzut dacă va reuși să treacă proba scrisă la concursul de promovare în grad inițiat de șeful său de partid, care va fi în 10 februarie 2020. Poate la Primărie nu va fi exigența așa mare, iar dacă mai greșește câte ceva, va fi ”iertat” că oricum e singurul candidat!

Dar până atunci, să-i explicăm domnului Lechințan de ce a picat proba scrisă la provocarea noastră:
- A invocat hotărârea Consiliului Local nr. 5499 din 18.02.2019, care ar fi Regulamentul după care funcționează complexul La Trei Lacuri. FALS! Probabil acesta ar fi un răspuns bun pentru proba scrisă la concursul inițiat de șeful său de partid, însă orice om care știe verifica singur, nu va găsi o astfel de hotărâre! Asta pentru că hotărârea prin care s-a aprobat Regulamentul menționat este HCL 65/25.04.2019 (https://campiaturzii.ro/hcl/2019/hcl_65.pdf) .
- Trecând peste faptul că n-a nimerit nici numărul hotărârii (5499 față de 65, care e numărul real), dar nici data adoptării (18 februarie 2019, zice el, când de fapt este 25 aprilie 2019), Lechințan Marian dă dovadă că nu cunoaște nici prevederile Regulamentului. Spune că peștii pot fi reținuți pe lacurile 1 și 2 și că sistemul ”prinde și eliberează” se practică doar pe lacul 3. FALS! Conform Regulamentului (articolele 4 și 5), este permisă reținerea peștilor, însă doar a celor sub 3 kilograme! Cei peste 3 kilograme trebuie ELIBERAȚI, domnule Lechințan Marian, nu ”dispăruți” că ”e voie să se rețină”! Apoi, sistemul ”prinde și eliberează” nu se practică doar pe lacul 3, conform aceluiași Regulament (articolul 7) și și pe lacul 1!
- Suntem convinși că domnul Lechințan Marian are foarte multe dosare cu peștii din La Trei Lacuri, dar întreabarea noastră nu făcea referire la albume foto cu peștii sau la alte dosare, ci era o întrebare simplă, de rezolvare a unei enigme în ceea ce privește posibila ”dispariție” a peștilor.

Ne bucură faptul că, înaintea examenului scris din 10 februarie 2020, am acordat această ”oră de meditație” gratuită pentru domnul Lechințan, ajutându-l astfel să promoveze proba și să câștige mai mulți bani! În timp ce Avram Gal, candidatul ALDE, selectează oameni de valoare din Câmpia Turzii, fără să-i condiționeze de calitatea de membru ALDE, pentru postul de consilier al primarului, vedem cum procedează actuala administrație, care organizează ”concursuri” de promovare în grad, pentru persoane fără minimele cunoștințe necesare trecerii unui astfel de examen.

Iar la final, vă provocăm să răspundeți la întrebarea: CREDEȚI CĂ MARIAN LECHINȚAN VA CÂȘTIGA CONCURSUL DE PROMOVARE ÎN GRAD, CHIAR DACĂ NU ȘTIE NICI MĂCAR NUMĂRUL HOTĂRÂRII PRIN CARE S-A APROBAT REGULAMENTUL DE PESCUIT DE LA ”LA TREI LACURI”?! EXPLICAȚI DE CE!”, a fost reacția ALDE Câmpia Turzii.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate