fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

2 Comentarii

WhatsApp Image 2020 02 06 at 14.13.14

Noul președinte al PSD Turda, Răzvan Ciortea, aduce clarificări privind situația organizației locale, relația cu primarul Cristian Matei, dar și cu consilierii locali turdeni aleși pe listele PSD la alegerile locale din anul 2016.

Iată mai jos interviul cu liderul PSD Turda:

Domnule Președinte Răzvan Ciortea, puteți să ne descrieți puțin situația actuală în care se afla PSD Turda și cum s-a ajuns la aceasta?

Totul a început în luna octombrie 2019, odată cu moțiunea de cenzură la adresa guvernului, la care doamna deputat Cristina Burciu a votat pentru, motiv care a determinat Organizația Județeană a PSD Cluj, la recomandarea CEX-ului național, să o excludă din partid. Complemantar s-a decis și dizolvarea biroului Permanent al PSD Turda, fiind numit președinte interimar Mihai Mocanu – secretarul executiv al PSD Cluj cu mandat clar, de a coordona și reorganiza structura de partid până la finele anului 2019. Ulterior având motive, din câte am înțeles extrem de bine întemeiate, a fost exclus din PSD și primarul Cristian Matei. 

Sub conducerea domnului Mocanu am derulat un inventar al membrilor și am adus în organizație peste 200 de noi membri, iar în data de 20 decembrie 2019 am organizat alegeri statutare unde am fost ales Președinte al filialei împreună cu un Birou Politic compus din 15 membri.

Acum, situația filialei PSD Turda nu este una foarte bună din simplul motiv că în acest moment fostul președinte Cristian Matei reține fără drept toate bunurile filialei inclusiv arhiva de documente și cotizațiile membrilor. De asemenea vechiul sediu al PSD Turda a fost retrocedat, în consecință fiind nevoiți să închiriem un alt spațiu situat pe strada Republicii nr. 46, etajul 1, în care vom funcționa cel puțin până după alegerile locale. Suplimentar șicanele și amenințările voalate ale unor apropiați ai primarului la adresa membrilor PSD, precum și șirul de minciuni lansate că va reveni în PSD, au fost de natură să demobilizeze oamenii de stânga, însă cred că acum, că s-a clarificat și s-a văzut adevarata față galbenă a primarului, totul se va liniști și vom continua reconstrucția filialei pentru a câștiga alegerile locale de anul acesta.

Care sunt planurile de viitor ale organizației PSD Turda?

În ordinea priorităților pe primul loc este consolidarea organizației PSD Turda din punct de vedere logistic și organizatoric, în paralel încercăm să construim o listă de viitori consilieri locali care să nu trăiască din politică, în primul rând loiali partidului, implicați în comunitate, cu frică de Dumnezeu și extrem de bine pregătiți profesional. Pe al doilea loc este lamurirea situației actualilor consilieri locali care se pare ca au tradat alături de primar și acum fac jocurile PNL-ului în Consiliul Local Turda, iar pe al treilea loc ar fi să identificăm motivul pentru care aceste multe proiecte aduse de angajații primăriei Turda și nu de Cristi Matei în nume personal, se află într-o întârziere reală în implementare, unele existând riscul să nu se mai deruleze și banii să se piardă.

Că ați făcut referire la consilierii locali din Turda, care este relația cu aceștia?

Din punct de vedere al organizației noi am făcut tot ce a fost omenește posibil să avem o relație normală cu aceștia, invitându-i în mod repetat la ședințele de Biroul Politic, însă de fiecare dată ei nerăspunzând invitației ne arată că refuză să mai aparțină PSD-ului și că încalcă statutul, fapt pentru care în următoarea ședință de birou voi propune analiza și cel mai probabil sancționarea lor.

Dar cu domnul Cristian Matei ați încercat un dialog sau o conciliere pentru viitor?

Domnul Matei și-a ales singur calea atunci când a ales să trădeze PSD-ul și să nu predea bunurile partidului, așa cum ar fi făcut orice bun manager, așa cum se auto-intitulează, în cazul în care este destituit. Dânsul refuză orice dialog inclusiv cu conducerea județeană. Se consideră atotputernic întrucât controlează indirect destinele multor turdeni prin cele două companii pe care le coordonează, Salina Turda și Compania de Apă Arieș. În concluzie nu cred că vom avea un dialog, până când dânsul nu va învăța să ne respecte și mai ales să respecte Partidul Social Democrat, cel care l-a făcut primar în Turda.

Care sunt proiectele Partidului Social Democrat pentru Turda?

În primul rând vreau să va spun că și anul acesta PSD-ul a alocat bani din bugetul propriu pentru municipiul Turda, deși primarul se regășește în rândurile PNL, fapt care dovedește că Partidul Social Democrat este un o organizație care luptă pentru cetățeni și proiectele lor. În al doilea rând în cazul câștigării viitoarelor alegeri locale, ne angajăm ferm să finalizăm toate proiectele începute de vechile conduceri, dar și să inițiem noi proiecte care să fie utile unei dezvoltări pe termen mediu și lung. 

Turda este un pol de dezvoltare în Transilvania, iar poziționare geostrategică o face prioritară pentru investitori în viitorul apropiat, însă dacă viitorii edili nu vor avea o viziune pe termen lung, sigur vom fi în imposibilitatea de a oferi acestora condiții propice pentru investiții. De aceea acum lucrăm împreună cu echipa mea la o strategie bine documentată pe care să o prezentăm turdenilor în perioada următoare.

Cine este Răzvan Ciortea, noul Președinte al PSD Turda?

Am 43 de ani, sunt turdean născut și crescut în Turda, inginer, antreprenor, care locuiește împreună cu soția, fiica și băiatul în Turda și sunt un îndrăgostit de tot ce înseamnă Turda și valorile ei. Din punct de vedere politic pot să spun că am experiență în management politic fiindcă am fost președintele Partidului România Unită filiala Turda până în septembrie 2019 când am decis să intru în echipa PSD Cluj, alături de Alexandru Cordoș și noua echipă de la conducerea PSD Cluj – Liviu Alexa, Adrian Mladinoiu și Mihai Mocanu. Am fost invitat de către Mihai Mocanu în biroul politic interimar și m-am implicat activ în reconstrucția filialei și obținerea unui scor foarte bun în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. La conferința de alegeri din 20 decembrie 2019 am fost propus și votat ca viitor candidat la funcția de primar al municipiul Turda din parte PSD, provocare pe care am acceptat-o cu condiția ca toată filiala să se implice alături de mine și să am un cuvânt de spus în constituirea viitoarei liste de consilieri locali, oameni pe care îi doresc compatibili cu mie și modului meu de gândire și care să fie în primul rând loiali PSD-ului.

Cum comentați actuala situație de la conducerea  PSD Cluj?

Pe domnul deputat Gheorghe Șimon, actualul președinte interimar, nu-l cunosc prea bine și nici nu a prea fost prin Turda ca să avem ocazia, însă pe Liviu Alexa îl cunosc foarte bine, a fost de foarte multe ori în Turda alături de noi și pot să spun cu toată tăria că ce a făcut el cu echipa sa Adrian Mladinoiu și Mihai Mocanu este pur și simplu renașterea PSD-ului în județul Cluj. Incertitudinea care s-a instalat la nivelul conducerii județene ne crează unele probleme și în filiala Turda întrucât dușmanii partidului încearcă să inducă ideea că o posibilă înfrângere a lui Liviu Alexa la viitoarele alegeri județene, ne-ar scoate și pe noi, actuala conducere de la Turda, din jocul politic. Aspect cât se poate de fals, organizația locală având independență totală în organizare și management politic.

Eu sunt și voi fi un susținător al lui Liviu Alexa pentru funcția de președinte al Organizației județene a PSD Cluj și consider că este liderul de care avem nevoie pentru a reînvia Partidul Social Democrat în județul Cluj.

Ce mesaj doriți să transmiteți membrilor și simpatizanților PSD Turda?

Vechilor membrii PSD, le transmit că PSD Turda nu a murit niciodată, a fost doar puțin pus la colț și izolat prin minciună de către un primar trădător și niște consilieri locali care au uitat pe ce listă de partid au fost aleși. Însă această izolare s-a terminat și le transmit că îi aștept la noul sediu de partid situat în Piața Republicii nr 46, etajul I, pentru a-și reînnoi adeziunele și a se implica activ în toate acțiunele PSD-ului, având în mine, Răzvan Ciortea, un partener de onoare și care le promite că nu-i va trăda niciodată

Noilor membri și simpatizanților le spun că PSD Turda s-a RESETAT și acum este o filială deschisă tuturor acelora care doresc să muncească și să se implice într-un proiect politic cu oameni noi, tineri, dinamici și cu viziune, implicați în comunitate, din toate mediile sociale, deschiși la colaborare și parteneriate bazate în primul rând pe încredere reciprocă, cuvânt de onoare și o strângere de mână.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 12:53 07.02.2020
  PSD s-a resetat, ok, dar BIOS - ul e tot corupt, asa că... Degeaba umblați cu PSD-ul vopsit, trebuie resoftat. Sa nu uiti ca ai promis ca nu vei trada niciodată PSD, caci www.turdanews.net nu va uita

  Sa nu faci ca cei de la Paraziții : "jur ca nu se întâmplă pana data viitoare" . Baftă mare!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  iobagu · 11:38 08.02.2020
  Pzd iubește trădarea, dar îi urăște pe trădători!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate