fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

1 Comentariu

usr turda

Cei de la USR Cluj au reușit, în cele din urmă, să organizeze alegerile interne pentru stabilirea listei de candidați pentru Consiliului Județean Cluj, la alagerile locale care vor avea loc în acest an. Asta după ce la o întrunire precedentă alegerile au fost anulate, după ce s-a descoperit o tentativă de fraudare.

Conform unor surse politice, implicați în fraudarea alegerilor ar fi fost cei din zona Turzii, care au vrut să se ”asigure” că nu vor păți ca în 2016, la alegerile parlamentare, când nu au obținut locuri eligibile, iar apoi le-au băgat bețe-n roate colegilor de partid, contestând lista de candidați prin intermediul unui avocat interpus.

Însă, după ce tentativa de fraudare a fost depistată, iar alegerile au fost anulate, noile alegeri au adus u adevărat dezastru pentru zona Turzii, care are un singur reprezentant, pe locul 7 al listei de consilieri județeni ai USR, în condițiile în care în această listă vor fi intercalați și cabdidații de la PLUS; cele două partide anunțțând că vor candida în alianță.

”Cu această ocazie, a fost desemnat candidat din partea USR la președinția Consiliului Județean Cătălin Sălăgean. 

Pe lista consilierilor județeni care vor intra în competiția electorală din iunie 2020 sunt, în ordinea voturilor obținute în competiția internă:  Ovidiu Răzvan NistorElena MuscăRadu MolnarCătălin SălăgeanMihai Adrian VădanSimona BocicaCiprian RigmanRaluca HărăgușSorin TerinteAlexandrina Hărănguș.  

Alegerile din cadrul Conferinței Județene au reprezentat punctul culminant al procesului electoral intern, bazat pe depunerea de proiecte de candidatură și dezbateri care au permis membrilor USR să stabilească exclusiv pe baza criteriilor meritocratice cei mai buni candidați la funcțiile publice de la nivelul Județului Cluj. 

Lista finală a candidaților, care vor participa la alegerile locale din iunie 2020 din partea Alianței USR PLUS, va fi stabilită în perioada următoare”, s-a precizat într-un comunicat al USR Cluj.

Practic, organizațiile din Turda și din Câmpia Turzii nu au reușit să aibă candidați care să îndeplinească criteriile de ”meritocrație” pentru a se plasa mai spre vârful listei. Nici nu este de mirare, de vreme ce USR Câmpia Turzii nu are oameni pregătiți, care să cunoască legislația administrativă, la fel fiind situația și la Turda, unde doar aducerea lui Ciprian Rigman de la PNL a mai încercat să ”rezolve” problema. Însă și acesta a intrat în amintirea jurnaliștilor locali, cu momentul în care într-o conferință de presă habar nu avea de zonarea străzilor din localitate, în perioada în care era consilier local din partea PNL.

Faptul că nu există persoane din zona Turzii pe locurile eligibile ale listei pentru Consiliul Județean, din partea Alianței USR-PLUS, ar putea crea un dezavantaj serios pentru filialele locale, la alegerile locale, pentru că nu ar reuși să convingă votanții. Mai ales că, pe final de an, USR-PLUS s-a prăbușit la circa 13% în zona Turzii, după ce la începutul anului trecut erau pe la 25%. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Calin G · 08:25 07.02.2020
    Eu zic ca nu sunt profesionisti si cei de la Cluj si-au dat seama. L-au bagat pe Rigman doar sa-i scoata ochii, ca oricum nu va ajunge in Consiliul Judetean. Sunt slabi. Foarte slabi.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate