fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

2 Comentarii

edu elite 10iulie

matei boc tise

Primarul din Turda, Cristian Matei, a fost prezentat oficial în această seară ca fiind membru al PNL, chiar de către președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe! Anunțul a fost făcut în cadrul unei petreceri de microrevelion, care a fost organizată la Milexim Ballroom din Câmpia Turzii.

În ultima perioadă au existat zvonuri că primarul turdean ar fi fost înregimentat în PNL, după ce a fost exclus din PSD, partid din partea căruia a câștigat alegerile locale din 2016. 

În rândul foștilor activiști liberali au existat unele opoziții, însă în cele din urmă Cristian Matei a fost mai tare, din perspectiva șefilor liberali, decât grupul celor care au părăsit PNL-ul, primind organizația locală ”pe tavă”. Ce-i drept, vânzoleala politică a fost una nu pe principii, așa cum invocau unii, ci mai degrabă una a intereselor personale. Asta pentru că același Cristian Matei, ex-pesedist, a fost portstindardul USL-ului la nivel local, când alianța PNL-PSD a reușit să se opună PDL-ului condus de fostul primar Tudor Ștefănie, cucerind unele ”teritorii” din ”felia locală” a puterii, în mandatul 2012-2016.

Pe vremea aia s-a angajat Cristian Felezeu la Compania de Apă Arieș. Pe vremea aia avocatul Nicolae Giurgiu (ex-președinte PNL Turda) era reprezentantul administrației locale în mai multe AGA la societăți comerciale subordonate Consiliului Local. Pe vremea aia au intrat în Consiliul Local mai mulți aleși PNL, la paritate cu PSD-ul, care era mult mai puternic, atât numeric, cât și organizatoric.

Pe de altă parte, Cristian Matei a fost coleg de partid cu Ludovic Orban, actualul lider al PNL, înaintea... multor liberali turdeni! Puțini știu că Matei a fost membru al PL 93 (un fel de ”aripă tânără” a PNL), fiind coleg cu Ludovic Orban, înainte ca acesta să ajungă în structurile de conducere ale PNL. Era undeva prin anii 1995-1997... Nu este exclus ca între cei doi să fii existat unele discuții privind trecerea la PNL, acest lucru rezultând și dintr-o declarație recentă a lui Ludovic Orban, care a spus că primarul din Turda ar fi fost acceptat de PNL cu mult înaintea discuțiilor publice.

Jurnalistul Ionel Ignat s-a exprimat în privința liberalismului fostului social-democrat (sursa: Turda Info): ”Dar ce ar trebui să își amintească cei care acum vor să îl picteze ca traseist politic, ca trădător al social democrației, etc., că Matei a fost, întotdeauna, mai liberal decât toți cei care s-au perindat, de-a lungul istoriei post-decembriste, pe la partidul liberalilor. În timp ce el făcea opoziție din PSD, avea zeci de angajați, ca patron, și plătea toate impozitele cerute de stat,  în timp ce în Consiliul local Turda era plin de așa-ziși mari liberali, majoritatea angajați la sta și cu funcții mari în sistem”. Iar ăsta era un lucru care se știa în presă, pentru că se făceau glume încă de acum mulți ani, că PSD-ul local ar avea o viziune mai liberală decât... PNL-ul!

Una peste alta, sursele noastre ne-au confirmat că primarul turdean va fi urmat și de alți primari social-democrați din zona rurală de interes a Turzii, care vor trece la PNL în perioada următoare, urmând a fi anunțați candidați ai PNL la alegerile locale.

Nu este clar ce se întâmplă cu actualii consilieri locali ai PSD. Întrebat de jurnalistul Marian Oprea (sursa: Agora Media) despre consilierii locali ai PSD, azi, Cristian Matei a răspuns: “Eu nu le-am cerut o părere. Încă este inoportun să discutăm pe acest subiect. Ei, printr-o trecere oficială la PNL, şi-ar pierde mandatul. Deocmadată nu se întâmplă acest lucru, cu atât mai mult cu cât de exclus nu au fost excluşi din PSD. Aşa că ei îşi fac în continuare datoria în Consiliul Local aşa cum şi-au făcut-o şi până acuma”.

De asemenea, cel mai probabil actualul consilier PNL Cristian Felezeu își va prezenta demisia, pentru că așa a spus în momentul în care colegii lui părăseau Consiliul Local (Nicolae Giurgiu, Marius Ritter și Corina Făgădar și-au dat demisia din PNL și din Consiliul Local, în momentul în care au avut informația că Matei va veni în PNL, fiind candidatul partidului la funcția de primar, în timp ce Cristian Felezeu a spus că mai stă, că nu e sigur, dar că va pleca și el, atunci când va fi totul clar). 

Până la alegerile locale mai sunt vreo 4 luni... Timp în care informațiile din zona politicului vor fi tot mai numeroase.

Foto articol: Prima poză apărută în presă, făcută de subsemnatul, care dovedea apropierea lui Matei de mai marii PNL de la județ (am publicat-o pe blogul meu).

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 08:17 01.02.2020
  Fetele alea de pe centura, sunt infinit mai consecvente (nici nu își merită numele de "traseiste") in comparație cu tovarășii politicieni. De fapt ăștia urmează mirosul delicios al ciolanului. O sa aveți votul meu când o sa-mi văd ceafa, fără oglindă. PNL + PSD = same shit.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Tot aia · 17:48 01.02.2020
   Peste tot is traseisti! Nu numai PNL si PSD! La USR is traseisti. La Pro Romania is traseisti. La nu stiu ce partid unde au mers fosti liberali, tot traseisti si aia. Nu stiu la PMP daca sint. Dar cred ca si acolo. Nu mai mergem la vot!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate