fbpx

Scrie un comentariu

Doru Anca foto

”PRM Turda își exprimă dezacordul și nemulțumirea față de declarația d-lui Andrei Caramitru”, a transmis consilierul local Doru Anca, după ce Andrei Caramitru (membru USR și fost consilier al președintelui USR, Dan Barna), a lansat în spațiul public ideea ca pensionarii cu venituri mai mari de 1.200 de lei să plătească și ei controbuția la sănătate!

„Dupa tragedia de la spitalul de la Floreasca, ar fi cazul să facem o reforma serioasă in sistemul de sănătate. Prin care sa câştige toată lumea - şi doctorii şi pacienţii. Cum? Cam aşa: toată lumea sa plăteasca asigurare de sănătate. Nu doar angajaţii. Şi cei pe pfa şi drepturi de autor (nu practic 0 ca acum), pensionarii (peste o anumită pensie de exemplu 1200 lei)”, a precizat Caramitru într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, citat de Adevărul

În acest moment, contribuția minimă la Sănătate este de 223 lei/lună (10% din salariul minim).

”Ceea ce trebuie precizat este faptul că acești pensionari au plătit de-a lungul perioadei de activitate contribuția și că acest onorabil domn nu a precizat baza legală după care se poate aplica constituțional această operațiune”, a mai precizat președintele PRM Turda, consilierul local Doru Anca.

Pe de altă parte, ”specialistul” USR s-a făcut de rușine, demonstrând că habar nu are despre ce vorbește, atunci când a menționat că persoanele care au contracte pe drepturi de autor nu plătesc asigurare de sănătate, acest lucru fiind fals. Pe de o parte, pentru că toate persoanele sunt obligate să plătească CASS (cei fără venituri sau cu venituri sub salariul minim, plătesc la nivelul a 10% din 6 salarii minime pe an, în timp ce toți ceilalți care au venituri lunare mai mari ca salariul minim - fără să conteze dacă sunt sau nu plătiți pe drepturi de autor, plătesc la nivelul a 10% din 12 salarii minime pe an.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator