fbpx

1 Comentariu

suciu oaia

Investiția care trebuia terminată în anul 2012, putând fi la acea vreme cea mai modernă grădină zoologică din România, dă naștere la tot felul de dispute legate de... utilitatea investiției. Conturile ”fake” (fără asumarea identității) cu care operează T9/USR Turda au lansat ideea ”îngropării” proiectului, care a devenit subiectul unui dosar la DNA.

Ideea a fost lansată pe contul lui Andrei Suciu, candidatul USR la Primăria Turda, în urmă cu circa o săptămână, care a răspuns unui comentariu care sugera asta (evident, era vorba despre un comentariu ”aranjat”, așa cum procedează cei de la T9/USR, pentru a manipula).

Andrei Suciu vrea să ”îngroape” proiectul Zoo Turda

Andrei Suciu a spus că ”îi place” ideea de a se renunța la investiția în noul parc zoologic care se preconiza acolo, iar în locul său să fie realizat doar un parc public.

Ideea de a ”îngropa” ceea ce există în acest moment la Zoo Turda are o explicație foarte simplă și are legătură cu jaful care a avut loc acolo: ”îngropându-se” investiția, practic se vor ”îngropa” toate situațiile și probele privind amploarea jafului. Curtea de Conturi a scos la iveală un prejudiciu de 1.800.000 de lei, la valoarea din 2013, însă cercetările noastre au indicat că suma de 3.000.000 de lei ar fi mai aproape de adevăratul prejuciu care a avut loc în cazul jafului de acolo. 

andreisuciu parczoo

Cum s-a produs acest jaf? Simplu! S-au efectuat plăți pentru lucrări neefectuate, în valoarea de milioane de lei, iar când lucrurile s-au ”împuțit”, firma care executa lucrările (Benzot Har) a... intrat în faliment, pierzându-se urma banilor! 

Ulterior, reprezentanții administrației locale au încercat, prin diverse metode, să acopere acest jaf și să tărăgăneze cercetările care puteau fi efectuate de organele de urmărire penală.

Citește și:

Andrei Suciu s-a dat de gol: vrea să ”îngroape” investiția de la Zoo Turda, ca să șteargă urmele jafului!

Mai recent, pe contul Sesizări Turda de pe Facebook, cont neasumat, dar care aparține tot de T9/USR Turda, s-a lansat ideea ”îngropării” proiectului mult mai virulent.

zoo 2

Ca de obicei, s-a încercat manipularea opiniei publice prin lansarea ideii de cuști, deși nu este vorba despre așa ceva, noul Zoo Turda fiind un spațiu adecvat pentru animale, așa cum există și alte parcuri zoologice moderne, cu arii extinse și condiții optime (de fapt, tocmai acesta a fost motivul pentru care vechiul Zoo Turda, cu spații inadecvate, a fost închis, pentru realizarea unui nou parc zoologic).

Turdenii critică renunțarea la proiectul Zoo Turda, iar T9/USR îi face în toate felurile!

Ideea absurdă de a ”îngropa” o investiție care ar putea deveni un punct de atracție turistică, alături de Salina Turda, a fost criticată de turdeni, chiar pe acel cont. Iar răspunsurile date de reprezentantul T9/USR Turda, la adresa turdenilor, au fost extrem de dure, cei care nu au fost de acord cu ideea lui Andrei Suciu fiind catalogați drept ”extrem de reduși”, ”copiii nu discern” și alte jigniri de acest gen. Probabil, cei de la Sesizări Turda/T9/USR Turda au răbufnit în momentul în care și-au dat seama că nu reușesc să-i manipuleze pe toți turdenii, că mai sunt unii care încă mai gândesc logic, cu propria minte (pe ceilalți au încercat să-i manipuleze cu ideea de ”cuști” și altele de acest gen, deși proiectul, repet, este unul modern!).

Iată mai jos câteva dintre aceste comentarii denigratoare la adresa turdenilor, făcute de Andrei Suciu și ”gașca” lui din T9/USR Turda, sub ”masca” Sesizări Turda.

zoo 3

zoo 3 1

Iar dacă sunteți curioși cum răspunde contul Sesizări Turda la solicitarea unui turdean, care face referire la identificarea celor care au jefuit Zoo Turda, lăsând investiția neterminată, iată mai jos acest dialog:

zoo 4

 

Sesizări Turda, portavocea ”fake” a lui Andrei Suciu?!

Deci, ați înțeles?! Sesizări Turda nu e prea interesat de finalizarea dosarului DNA, din care turdenii ar putea afla ce s-a întâmplat cu investiția de la Zoo Turda, ce trebuia terminată din anul 2012. Îl interesează doar ”îngroparea” investiției. Practic, este aceeași logică pe care o are și Andrei Suciu, candidatul USR Turda la Primărie, el fiind acela care i-a protejat pe cei care au jefuit Zoo Turda (milioane de lei au ”dispărut”!). De precizat că implicarea și ”protecția” acordată de Andrei Suciu jefuitorilor a fost demonstrată în instanță.

Citește și:

Tribunalul Cluj a spus clar: Andrei Suciu ascunde informațiile despre jaful de la Zoo Turda! Andrei, până când mai taci?!

Cei de la T9/USR Turda au dus o adevărată campanie împotriva mea, ca jurnalist și a TurdaNews, încercând să minimalizeze dezvăluirile noastre privind implicarea lui Andrei Suciu în protejarea jafului de la Zoo Turda.

Recent, am explicat cât se poate de clar că, după ”logica” atacurilor lor, tot Andrei Suciu este cel NECINSTIT:

Gelu Florea: Diferența între mine și Andrei Suciu e aia dintre CINSTE și NECINSTE! Iată probele!

Sesizări Turda, parte a proiectului T9

Revenind la contul Sesizări Turda, respectiv asocierea cu T9 și cu Andrei Suciu, care este președintele T9 și candidatul USR pentru Primăria Turda, lucrurile sunt cât se poate de clare.

Asociația T9 a lansat proiectul ”Eficiență și transparență în adminstrația locală” în 13 aprilie 2018. Cu acea ocazie, au anunțat și lansarea unui site dedicat acestui proiect, ca parte a siteului lor, care putea fi accesat la adresa sesizare.turdanoua.ro.

t9 1

Conform Facebook, pagina Sesizări Turda a fost creată în 2 mai 2018 (deci, la scurt timp după lansarea proiectului). 

sesizare 1

În momentul în care a fost lansată această pagină pe Facebook, era asociată tocmai de proiectul T9, cu adresa sesizare.turdanoua.ro. Ulterior, după ce T9 a renunțat la proiect, nefiind în stare să-l implementeze, au șters această ”asociere” și au transformat contul Sesizări Turda într-unul de lansare al unor atacuri abjecte la adresa celor care ”nu le cântă în strună” celor de la T9. Însă, facebook nu poate fi păcălit. Dacă vrei să sugerezi vreo editare în ceea ce privește informațiile despre această ”comunitate” (că așa se prezintă), Facebook îți afișează direct, chiar și în prezent, adresa sesizare.turdanoua.ro (adresa proiectului T9). Adică, tocmai adresa cu care a fost asociată pagina la început, dar apoi a fost ștearsă (există și dovezi în acest sens)!

sesizare 2

Primarul Matei intervine în discuțiile despre Zoo Turda

Recent, într-o conferință de presă, primarul Cristian Matei a intervenit pe tema acestui subiect, după ce a văzut că au fost lansate în spațiul public idei privind ”renunțarea” la proiect.

Primarul Cristian Matei a explicat că primul lucru pe care trebuia să-l rezolve administrația din Turda era o prelungire a termenului de finalizare al investiției, respectiv o refazare. Astfel, termenul de finalizare a fost prelungit de la 31.12.2019, la 31.12.2021.

În plus, între timp, a fost realizată o expertiză de specialitate, în cadrul procesului existent în instanță, iar în baza acestei expertize Primăria Turda ar putea demara continuarea lucrărilor, prin organizarea unei licitații în acest sens. Astfel că, în perioada următoare, se vor elabora procedurile și documentația necesară pentru licitația privind continuarea lucrărilor.

”Încercăm să obținem fonduri pentru finalizarea investiției, de la Ministerul mediului”, a mai precizat primarul turdean.

Totodată, jurnaliștii au fost informați că din pricina unor schimbări de legislație, care au intervenit, administrația locală este obligată să obțină statutul de pădure-parc în acea zonă, pentru a putea continua investiția, în baza unei autorizații pentru construire, care are la bază și un acord de mediu. ”Depindem de niște proceduri legale. Dar eu zic că o să terminăm acea investiție”, a mai precizat edilul turdean.

Citește și:

Primarul dă asigurări: Vom finaliza Zoo Turda!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Diga viorel · 20:43 19.01.2020
    Io nu an nimic cu nici un partid is ardelean turdean.Da sa ingropi ceva in ce sa investit cam nasol.Idem cum sa ingropat sub parcul Teilor ce stiu ce sala de sport sau ce trebuia sa fie.
    Da fonduri europene nu sau atras pt. Iluminatul public de a fi inlocuit cu led si ar fi avut de castigat bugetul local. ... Altele care erau si pot fi benefice localitatii...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator