fbpx

Icon Scrie un comentariu

alocatii copii 2020 c9619c404a

Deși legea a fost adoptată în Parlament, iar președintele Klaus Iohannis a promulgat-o recent, majorarea alocațiilor pentru copii nu va fi aplicată imediat. Premierul Orban a explicat că, în acest moment, nu sunt banii necesari.

”Pentru a face lumină trebuie să spunem câteva lucruri foarte simple. Din 2008 creşterile alocaţiilor au fost realizate la iniţiativa PNL. Apariţia intempestivă acestui proiect ne-a creat o problemă foarte mare. Aici trebuie să ştiţi că efortul bugetar necesar pentru a susţine o nouă dublare este de peste 6 miliarde, asta în condiţiile în care bugetul trebuie să facă faţă creşterilor pensiilor şi salariilor conform legilor aflate în vigoare. Sigur că ne dorim şi vom creşte alocaţiile. Practic, noi şi dacă am vrea, nu putem să facem acest lucru, pentru că intrarea în vigoare e ulterioară întrării în vigoare a bugetului. Avem posibilitatea de a face rectificarea bugetară numai după data de 1 iulie. Este imposibil de aplicat acum acest proiect de lege care poartă marca demagogiei şi populismului specifică PSD. Aprob introducerea pe ordinea de zi. Vom creşte alocaţiile cu siguranţă la rectificarea bugetară”, a spus premierul Ludovic Orban.

Ministrul Muncii a lămurit lucrurile în ceea ce privește data de la care s-ar majora alocațiile pentru copii.

”Propunerea e de a introduce ordonanţa de urgenţă pe ordinea de zi cu propunerea ca termenul să se proroge până la 1 august”, a mai spus Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Subiectul alocațiilor pentru copii a fost intens disputat între PSD și PNL. Când PSD a fost la putere, PNL a forțat dublarea alocațiilor, lucru care i-a reușit. La momentul respectiv au fost dispute politice în ceea ce privește răspunsul la întrebarea ”cine a majorat alocațiile?”. În timp ce PNL a spus că la inițiativa lor s-a majorat, PSD a contracarat spunând că alocarea a fost votată de social-democrați, care au alocat și banii necesari majorării.

După căderea Guvernului PSD și preluarea puterii de către PNL, social-democrații au preluat tactica PNL din Opoziție și a forțat dublarea alocațiilor pentru copii. Lucru care i-a reușit în Parlament. Însă PNL a anunțat că nu poate aplica imediat această majorare, pentru că nu există banii necesari.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator