fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Adrian Nap Foto

În contextul discuțiilor privind oportunitatea alegerilor anticipate care ar trebui organizate, președintele PMP Turda, Adrian Nap, a declarat că parlamentarii PMP vor susține ideea organizării alegerilor anticipate cu două condiții.

”Colegiul Național al PMP a hotărât cu unanimitate de voturi că susținem alegerile anticipate cu două condiții de la care nu abdicăm:

1. Revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

2. Reducerea numărului de parlamentari la 300.

Ambele inițiative sunt ale PMP și au fost adoptate de Senat, mai e nevoie doar de un vot în Camera Deputaților.

România are nevoie de un restart real nu doar de unul de conjunctură”, a spus Adrian Nap.

Liderul PMP Turda consideră că sunt două condiții de bun simț, în favoarea interesului cetățenilor, care pot fi îndeplinite dacă există voință politică.

În ceea ce privește alegerea primarilor în două tururi, PMP-iștii consideră că doar așa primarul unei localități ar avea reprezentativitatea reală și un mandat acordat de o majoritate de votanți, sistemul actual putând duce la situații în care un primar este ales cu 12-15% din numărul de votanți, ceea ce este extrem de puțin și deloc reprezentativ. ”Recunosc, având în vedere că în acest an vizăm câștigarea alegerilor locale, având o echipă bine închegată și un candidat puternic, ne-ar conveni alegerile în două tururi de scrutin”, a mai completat liderul PMP Turda.

Referitor la reducerea numărului de parlamentari, Adrian Nap consideră că asta este dorința cetățenilor, că a fost exprimată prin votul la referendum, iar această dorință trebuie pusă în practică fără nicio ezitare! ”Dacă vrem să-i respectăm pe alegători, trebuie să respectăm ceea ce ei își doresc! Asta înseamnă politica în interesul cetățeanului, de la care PMP nu va abdica!”, a spus Adrian Nap.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate