fbpx

Scrie un comentariu

pol turda articol

Pagina de Facebook a PNL Turda nu mai poate fi accesată pe Facebook, fiind înlocuită (la click) cu POL Turda (Partidul Oamenilor Liberi Turda). Practic, cei care au simpatizat cu PNL, manifestându-se cu o apreciere a paginii, s-au trezit peste noapte că... sunt fanii POL Turda! 

Pagina de Facebook a PNL Turda a fost creată în 15 martie 2016, iar numele a fost schimbat în 8 ianuarie 2020, în Partidul Oamenilor Liberi Turda.

pol turda

”Mișcarea” a fost pusă la cale după ce zvonurile privind aducerea primarului Cristian Matei în PNL s-ar fi concretizat, iar ”protestatarii” din partid au trebuit să plece.

Vă reamintim că președintele PNL Turda, avocatul Nicolaie Giurgiu, și-a dat demisia atât din funcția de președinte, cât și din cea de consilier local. Din funcția de consilier local și-au mai dat demisia Marius Riter și Corina Făgădar.

Aseară, la schimbarea denumirii paginii, POL Turda avea 867 de fani. Rămâne de văzut câți liberali vor rămâne fani ai POL Turda și câți își vor retrage aprecierea dată în decursul celor 4 ani.

De asemenea, domeniul pnlturda.ro a fost șters. Domeniul respectiv a fost cumpărat ”pe persoană fizică” în 20 noiembrie 2013 și avea plătită înregistrarea până în 19 noiembrie 2019. Conform procedurii ROTLD, domeniul va putea fi achiziționat de altcineva, după ce va fi declarat ”liber”.

În urmă cu câteva zile, TurdaNews a anunțat de o inițiativă a revoluționarului Lucian Creța de a crea un partid local, denumit Partidul Turdenilor Liberi. Nu se știe dacă cele două grupări au vreo legătură.

Citește și:

Se pregătește Partidul Turdenilor Liberi? Deja se vorbește...

Din cei 5 membri fondatori ai Partidului Oamenilor Liberi (există acest partid), 3 sunt jurnaliști. Partidul Oamenilor Liberi a fost creat la Târgu Mureș.

”Mișcarea” a fost pusă la cale de protestatarii din PNL Turda, care doresc să-și continue activitatea politică. Cum în USR Turda nu pot merge, pentru că ar însemna să accepte umilințele și caracterizările făcute public de fostul președinte Emil Turdean și apoi actualul președinte, Ciprian Rigman, după ce și-a anunțat demisia din PNL, probabil aceasta a fost varianta de ”compromis”.

”Cu liberalii am încercat să port o discuție, dar nu este cu cine să port o discuție, din păcate... Ei puteau face un pas deștept, când noi am fost la liberali și puteam să-l debarcăm pe Ștefănie de acolo, ei au spus că nu-i momentul. Se pare că, la ei, nu a sosit încă momentul. Ei tot timpul făceau alegeri interne. Se pare că ei ori sunt cumpărați, ori au „cadavre” și le este frică. Ceva se întâmplă! Singurul liberal „pur sânge”, de acolo, este profesorul Rigman. În rest, am curajul să spun că ei sunt „dalmațieni”!”, a spus Emil Turdean, fostul președinte USR Turda, într-un interviu dat la începutul lunii septembrie 2018.

Citește și:

Liderul USR Turda îi face ”troacă de porci” pe liberalii turdeni!

De altfel, critic la adresa liberalilor turdeni a fost și actualul președinte al USR Turda, Ciprian Rigman, în momentul în care și-a anunțat plecarea din PNL.

”Ieșim dezamăgiți nu doar de lipsa de acțiune și coerență care caracterizează filiala Turda a Partidului Național Liberal, ci și de abordarea neconstructivă cu care, aceia dintre noi care au inițiativă, trebuie să se lupte.

Ieșim pentru că filiala noastră se zbate în agonie, fără a avea o direcție clară de acțiune și fără a exista voința actualei conduceri de a creiona o astfel de direcție. 

Ieșim pentru că regulile și regulamentele interne sunt invocate doar atunci când servesc unor scopuri clare și sunt uitate sau ocolite atunci când ar putea duce la un alt rezultat decât cel dorit de conducerea partidului.”, spunea Rigman, în septembrie 2018.

Citește și:

Demisii din PNL Turda!

În momentul în care liberalii și-au anunțat intenția de a demisiona, președintele PMP Turda, Adrian Nap, le-a lansat invitația de a trece în masă la PMP, pentru a contribui la formarea unei organizații care să câștige alegerile locale din 2020, inclusiv funcția de primar.

Citește și:

Președintele PNL Turda și-a dat demisia din partid! PMP Turda le-a lansat liberalilor o invitație publică de face o ”dreaptă puternică”

 UPDATE: Reacția lui Lucian Creța, turdeanul care a vorbit de Partidul Turdenilor Liberi

Lucian Creța a avut o reacție, în această dimineață, acuzând că POL Turda nu este decât o ”petardă”.

”DRAGI COLEGI astazi a aparut ceea ce eu numesc PREMONITIE. A aparut ca o "PETARDA" o filiala a Partidului OAMENILOR Liberi in Turda .Se vrea un GEAMAN al Partidului TURDENILOR Liberi pentru a crea confuzie in cadrul SIMPATIZANTILOR NOSTRII. DARRRR Haideti sa va arat numai citeva aspecte ca FUMIGENA nu creaza decit FUM. Partidul Oamenilor Liberi poate crea Filiale deci in Turda vom vorbi de FILIALA ,cu " MEMBRII FONDATORI " la Tg. MURES.Cotizatiile filialei Turda in proportie de 25% se duc la SEDIUL CENTRAL in Tg. Mures. Restul il puteti descoperi singuri citindu-le STATUTUL care de stazi este modificat mai ales art.2 pct5. Cam repede modifici un STATUT .Dar oare aceste modificari ale STATUTULUI sint inregistrate conform legilor in vigoare ne intrebam NOI NESTIUTORII. Iar alt aspect care il poti citi de pe pagina lorde pe NET, fara eforturi mari este faptul ca unul din MEMBRI FONDATORI* ( LIVIA ABU AMRA ) a plecat fiind alesa din 2016 Deputat U.S.R.DECI ce este Partidul Oamenilor Liberi ???La filiala Turda vedem Likeuri de placere ale Dnei Stanca Luca care ne infiera mai citeva zile de pe la PNL Turda .Imi pun intrebarea de ce azi are nevoie mare de POL Turda ??? Cine da cu PETARDA FUMIGENA in ochii Turdenilor???”, a scris Lucian Creța pe Facebook.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator