fbpx

BANNER vezeteu

1 Comentariu

edu elite 10iulie

cristina burciu

După cum am anunțat anterior votării moțiunii de cenzură, unul dintre motivele principale ale deciziei mele a fost ca România să aibă buget pentru anul viitor și să nu intre într-o criză fără ieșire. Singura variantă de a se adopta legea bugetului de stat pentru 2020 a fost angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, deoarece altfel proiectul nu s-ar fi putut operaționaliza până la sfârșitul anului.

Executivul a construit un buget realist, cu o creștere economică de 4,1%, o rată a inflației de 3,1% și un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro. Faptul că procedura angajării răspunderii, folosită în premieră de către Guvernul PNL, nu a avut ca și consecință depunerea unei moțiuni de cenzură de către opoziție, în termen de trei zile de la adoptare, constituie, fără îndoială, o dovadă clară că Executivul condus de Ludovic Orban a procedat corect.

În acest moment, cele trei legi pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului, între care și legea bugetului de stat și a asigurărilor sociale de stat, pot fi contestate la Curtea Constituțională. Dacă nu vor fi atacate, aceste legi pot fi promulgate și pot intra în vigoare începând cu data de 6 ianuarie 2020. De altfel, opoziția nu a precizat că ar avea vreo obiecție de neconstituționalitate pe marginea celor două legi privind bugetul pe anul 2020, fapt reconfirmat și de faptul că nu a fost depusă o moțiune de cenzură, așa cum a fost anunțat inițial.

În aceste condiții, românii pot să fie liniștiți cu privire la viitorul bugetar al țării pentru anul viitor, deoarece proiectul legii bugetului de stat prevede în mod expres asigurarea tuturor resurselor financiare și a cheltuielilor privind bunul mers al instituțiilor statului.

Deputat PNL Cluj,

Cristina BURCIU

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Silviu Nemes · 20:23 05.01.2020
    Citesc si ma tot intreb cu sila: cine sunteti cu adevarat dna ? Sub peruca bruneta se afla oare "PSD"-ista vajnica de ieri, care ridica osanale partidului si vota pe banda rulanta aberatiile adunaturii de talhari, in frunte cu dragnea & iordache ? Sau "PNL"-ista de astazi, care ne spune sa stam linsititi ?!? Sunteti o fiinta jenanta "dna deputat". Ca si cei care va papuseaza din umbra.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate