fbpx

Scrie un comentariu

consilieri pnl

La finele lunii noiembrie Ziar de Cluj anunța că 3 din cei 5 consilieri locali ai PNL Turda și-au dat demisia din partid, urmând să-și piardă mandatele de consilier local. Este vorba de Nicolae Giurgiu, Cristian Felezeu și Marius Ritter.

„Liberalii demisionari au primit deja oferte publice de la PSD Turda și de la PMP Turda” mai titra sursa citată.

Contactat de presa locală, Cristian Felezeu dezminte informația cum că ar fi părăsit Partidul Liberal alături de ceilalți doi consiliei locali, avocatul Nicolae Giurgiu și Marius Ritter.

Noi nu am demisionat din PNL și nu ne-am alăturat niciunui alt partid politic. Știu că în week-end s-au scris tot felul de tâmpenii despre mine și colegii mei, însă am avut telefonul deschis și puteam fi contactat pentru o opinie oficială. Nimeni nu m-a contactat.”, a spus Felezeu.

Cât privește mult-discutata trecere a lui Cristian Matei în tabăra liberală, Felezeu a declarat că a fost informat despre intenția primarului de a intra în PNL, dar că – din câte știe el – această trecere nu a avut loc, informează refleqtmedia.ro

În același context, avocatul Nicolae Giurgiu vine cu precizări, afirmând cu tărie că și-a prezentat demisia din PNL, atât el cât și Marius Riter, contrazicând astfel afirmațiile lui Felezeu.

Contactat de TurdaNews, secretariatul Consiliului Local Turda afirmă: „Oficial nu am fost informați de demisiile reprezentanților Partidului Liberal”.

Citește și:

Președintele PNL Turda și-a dat demisia din partid! PMP Turda le-a lansat liberalilor o invitație publică de face o ”dreaptă puternică”

Conform legislației în vigoare, consilierii locali care își pierd calitatea de membru PNL își vor pierde și calitatea de consilier local. Nu este exclus ca Cristian Felezeu să fi revenit asupra deciziei, din acest motiv. Conform unor zvonuri, i s-ar fi oferit postul de președinte PNL Turda, iar în acel moment s-a ”răzgândit”.

Subiectul demisiilor celor trei consilieri PNL a apărut în contextul în care se vorbea despre o trecere iminentă a primarului Cristian Matei la PNL, după ce a fost exclus din PSD.

”În aceste momente în interiorul partidului s-a renunțat la cele mai importante valori ale liberalismului. Astfel organizației PNL Turda i se impune, în mod dictatorial, de către forurile superioare de partid acceptarea în organizație și susținerea pentru următoarele alegeri locale a unui fost membru PSD-ist. Totodată aceasta decizie contravine art. 13 lit. c din Statutul Partidului Național Liberal unde sunt descrise principiile generale pe care se bazează activitatea internă a partidului: „democrația internă, toate deciziile și hotărârile se adoptă pe baza votului liber exprimat”. In același timp decizia mai sus menționată contravine Deciziei Biroului Politic Național nr. 25 din 12 august 2019 „Biroul Politic Național solicită filialelor să nu primească în Partidul Național Liberal nici un membru PSD”.
Prin această decizie PNL se îndepărtează de la obiectivul principal asumat în statut și anume reprezentarea valorilor fundamentale ale democrației pe scena politica româneasca.
Întrucât prin deciziile luate se trece de la un mod democratic de organizare a partidului la unul dictatorial și pentru că mi se cere să-mi încalc atât principiile morale cât și Statutul Partidului, am decis să-mi înaintez demisia din calitatea de membru al Partidului National Liberal”, a scris Marius Riter pe pagina de Facebook.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator