fbpx

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 2225

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

3 Comentarii

edu elite 10iulie

matei boc tise

Exclus din PSD, primarul Cristian Matei a devenit un personaj tentant pentru cei care deja se gândesc la alegerile locale de anul viitor. La meciul de handbal din Cupa Challenge, dintre Potaissa Turda și Tenax Dobele, primarul Cristian Matei a stat alături de primarul Clujului - Emil Boc și de președintele Consiliului Județean Cluj - Alin Tișe. Spre surpriza liberalilor, care habar n-aveau că Boc cu Tișe sunt la Turda!

Consilierul local PNL, Cristian Felezeu, i-a pozat pe cei trei și i-a spus unui apropiat că îi trimite poza lui Ludovic Orban și Rareș Bogdan. 😅 Ce nu știe Cristian Felezeu este faptul că primarul Cristian Matei a fost coleg de partid cu... Ludovic Orban înaintea sa! Ludovic Orban a fost membru PL 93 (a intrat în PNL - Aripa Tânără în 1992, care ulterior s-a transformat în PL 93). Prin anul 1996, Cristian Matei era membru PL 93, în organizația de la Turda, fiind un antreprenor în primii ani de activitate. În 1998 PL 93 a fuzionat cu PNL, însă Cristian Matei nu și-a continuat activitatea politică la PNL, devenind membru PDSR, actual PSD.

Prezența celor trei, împreună, a fost constatată și de Ziar de Cluj, care a transmis un fel de ”v-am spus noi!”, invitându-i pe Cristi Felezeu și pe ceilalți liberali să-l contacteze pe Liviu Alexa, președintele PSD Cluj și patronul Ziar de Cluj, pentru a pune bazele unei ”filiale adevărate” pentru PSD, ca să-i fie în continuare oponenți lui Matei.

Nu cu mult timp în urmă, pe pagina de Facebook a PNL s-a publicat un comunicat prin care se menționa că ”doar un nepriceput în ale politicii locale poate crede aserțiunea că Matei Cristian Octavian va fi candidat al Partidului Național Liberal”.

Citește și:

PNL Turda neagă zvonul că actualul primar, Cristian Matei, ar fi candidatul PNL la alegerile locale din 2020

Liberalii (sau o parte dintre ei) explicau de ce nu se poate realiza acest scenariu.

”În primul rând, actualul primar este membru PSD iar un membru PSD nu poate reprezenta PNL în lupta electorală.

Pentru a putea candidat din partea PNL, va trebui să-și dea demisia din calitatea de membru PSD.

Odată cu această demisie va pierde calitatea de primar al municipiului, în locul lui urmând a conduce provizoriu actualul viceprimar.

Ca urmare a pierderii calității de primar nu va mai avea niciun fel de control nici asupra actualei coaliții pe care o conduce in Consiliul Local și nici asupra organizației locale PSD”, se preciza pe pagina de Facebook a PNL Turda.

Însă, tot ”calculul” a fost dat peste cap de faptul că primarul Cristian Matei nu mai este pesedist. Și nu pentru că și-ar fi dat demisia, ci pentru că a fost exclus din PSD! Ori, asta însemnă că el își păstrează mandatul de primar, iar toate calculele liberalilor turdeni au fost date peste cap. Pentru că primarul Cristian Matei nu este membru PSD în acest moment, iar asta i-ar da dreptul să se înscrie în... PNL! Și chiar să devină candidatul PNL la alegerile locale!

Evident, Boc cu Tișe puteau să le explice personal acest lucru. Numai că ei nu s-au întâlnit cu liberalii turdeni, unii dintre ei făcând ochii cât cepele când au avut un deja-vu cu afișul de campanie de la ”localele” din 2020...

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alit · 11:59 25.11.2019
  Ramane cum am stabilit!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  · 17:17 25.11.2019
  Traseismul politic la el acasa ! Fara scrupule, fara obraz, doar o nemarginita mocirla morala !! Asta e politica la romani. Ne uitam la poza si nu prea mai avem ce spune !!!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Maria · 17:44 25.11.2019
   Matei nu-i traseist. El a fost dat afara din PSD ca era prea performant si a atras multe fonduri europene. PSD l-a mazilit la fel si pe primarul din Ciugud.
   Liberalii is destepti. Iau un primar fara partid, care face treaba.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate