m install
petlinii
nello construct

Primarul Cristian Matei, exclus din PSD, în această seară! Își pierde sau nu mandatul de primar?

zamblau eugen
floris

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a fost exclus în această seară din PSD, în urma unei ședințe a Biroului Politic Municipal al PSD Turda, cu mai puțin de 2 zile înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale.

”Biroul Politic Municipal al organizatiei PSD Turda a decis in aceasta seara, cu unanimitate de voturi, excluderea din partid a domnului Matei Octavian Cristian pentru repetate abateri si incalcari ale statutului PSD”, a anunțat președintele PSD Cluj, Liviu Alexa.

Deputatul PSD Horia Nasra, fost președinte al PSD Cluj, spune că biroul municipal Turda a fost încropit nestatutar și că, de fapt, Liviu Alexa și aliații lui nu doresc altceva decât să distrugă organizația social-democrată turdeană, fiind într-un ”blat evident cu cei de la PNL”.

”Intrușii cocoțați în fruntea PSD Cluj au încropit nestatutar un birou municipal în Turda și l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda.

Motivele sunt simple! Vor să distrugă organizația pentru că sunt într-un BLAT evident cu cei din PNL!

În ultimele opt săptămâni am văzut atacuri grosolane, exclusiv la adresa membrilor PSD Cluj, colegi amenințați, dați afară din partid, primari excluși din PSD, organizații distruse, familii amenințate și terorizate prin atacuri grosolane realizate de site-ul intrusului, așa-zis ”jurnalist”, în timp ce campania electorală s-a rezumat la 26 de poze pe facebook, cea mai slabă campanie electorală cu cel mai slab rezultat din istoria PSD Cluj.

Acești trei intruși vor deveni doar o amintire tristă pentru PSD Cluj și vă asigur că voi continua să lupt contra acestor gangsteri bipolari care au jignit clujenii, presa, societatea civilă și colegii de partid”, a transmis Horia Nasra, printr-un comunicat de presă.

Excluderea din PSD îi permite lui Cristian Matei să fie în continuare primar al localității, chiar dacă nu are afiliere politică. Asta va permite, totodată, ca primarul Turzii să se poată înscrie legal într-un alt partid, dacă va ajunge la o astfel de decizie, fără a-și pierde mandatul, pentru că se consideră că alegerea sa a fost una uninominală. În cazul consilierilor locali, însă, excluderea din partid echivalează cu pierderea mandatului de consilier local.

Recent, și deputatul de Turda, Cristina Burciu, a fost exclusă din PSD, reproșându-i-se că a votat Guvernul PNL condus de Ludovic Orban. Cristina Burciu a spus, la momentul respectiv, că a făcut asta pentru stabilitatea țării, care e mai importantă pentru cetățeni decât lupta politică. În cazul parlamentarilor nu există prevedere pentru pierderea mandatului de parlamentar, într-o situație de acest gen.

Citește și:

Digi 24: Primarul din Turda este al doilea exclus din PSD, în ultimii ani, deși au avut fonduri europene atrase în valoare foarte mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: