fbpx

Scrie un comentariu

usr turda

După ce au făcut eforturi disperate de a bloca finanțarea pentru proiectul european al Companiei de Apă Arieș (iar în campania electorală au mers cu nerușinare în cartierul Primăverii, cartier care n-ar mai fi beneficiat de canalizare), după ce au încercat fără reușită să blocheze fondurile europene pentru dezvoltarea Turzii prin PMUD, cei din gruparea USR/T9 din Turda au adoptat o nouă strategie, cu puțin timp înainte de a intra în funcțiune noul transport local de persoane, cu autobuze electrice, moderne: vor să blocheze funcționarea societății!

Jurnalistul Horea Hudrea (InfoAries), apropiat al grupării USR/T9, a făcut demersuri la Registrul Comerțului, pentru a bloca activitatea societății Transport Urban Public SRL (acționar unic: Municipiul Turda), care ar trebui să preia transportul local de persoane pe raza localității, odată cu punerea în funcțiune a autobuzelor electrice care au fost achiziționate cu bani europeni.

Conform unor surse din interiorul USR/T9, jurnalistul i s-ar fi promis 5.000 de euro dacă va bloca activitatea noii societăți și va împiedica transportul noilor autobuze pe traseele din Turda.

Citește și:

Ultimul autobuz electric, din totalul de 20, a ajuns la Turda! Flota e completă! (VIDEO)

Deși demersul său este împotriva intereselor turdenilor, care ar putea beneficia de un transport public la cele mai înalte standarde, încă din luna decembrie 2019, Horea Hudrea a dat curs solicitării și a făcut demersurile necesare la Registrul Comerțului.

Însă, din câte se pare, el și gruparea USR/T9 nu vor reuși să blocheze activitatea noii societăți, așa cum și-au dorit (au vizat dizolvarea societății, care ar fi însemnat pierderea fondurilor europene și păstrarea actualului transport local), pentru că cei de la Registrul Comerțului au atenționat administrația locală de intențiile mârșave ale jurnalistului turdean.

Cu toate acestea, planul USR/T9 nu este definitiv ratat, ei mobilizându-se pentru o respingere a unui proiect de hotărâre care ar trebui adoptat în această lună, pentru ca funcționarea societății să fie în regulă. Deocamdată, nu se știe ce aliați își vor căuta în Consiliul Local, pentru a pune în practică planul prin care turdenii vor pierde șansa unui transport public local cu autobuzele elctrice.

Acțiunea USR/T9 vine ca o răzbunare la adresa turdenilor, după ce partidul s-a prăbușit în preferințele electoratului, în câteva luni, de la 25% la 13%, turdenii înțelegând tot mai mulți că interesele lor sunt contrare dezvoltării Turzii și accesării fondurilor europene, prin intermediul cărora s-ar putea realiza această dezvoltare.

Horea Hudrea a încercat, încă din faza depunerii proiectului pentru finanțare, să blocheze accesarea fondurilor europene, făcând adrese la Bruxelles și încercând să găsească ”chichițe” pentru a lăsa turdenii fără un transport public modern.

Citește și:

O nouă manipulare, marca Horea Hudrea: Anunțul ”greșit” era, de fapt, corect! Grupul celor care se opun banilor europeni, o nouă înfrângere!

Dar nu a reușit, iar semnarea unor finanțări europene de circa 100 de milioane de euro, la care se mai adaugă și proiectul Companiei de Apă Arieș, de peste 150 de milioane de euro, au declanșat reacții impulsiv-isterice ale grupării USR/T9, care în darcă din răsputeri să lanseze minciuni în spațiul public, sperând că în ultimul moment vor bloca implementarea proiectelor europene, care ar putea duce la transformarea Turzii în câțiva ani.

Municipiul Turda este campion în accesarea fondurilor europene la nivel național, în categoria orașelor din care face parte, având nu mai puțin de 12 contracte mari de finanțare semnate, proiecte care se află deja în implementare. De asemenea, mai are 4 proiecte admise la finanțare și 3 proiecte aflate în faza de evaluare. Valoarea totală a celor 19 proiecte este de 453.030.665, 81 lei, adică aproape 100 de milioane de euro. 

Citește și:

Proiecte în valoare de 100 de milioane de euro: Turda, locul 1 în accesarea fondurilor europene, la categoria municipiilor care nu sunt reședință de județ!

Printscreen din articolul scris de Horea Hudrea, în care recunoaște că a încercat dizolvarea societății Transport Urban Public SRL, pentru a împiedica introducerea autobuzelor electrice și continuarea proiectului cu finanțare europeană, care prevede asfaltarea tuturor arterelor principale din Turda:

infoaries

Citește și reacția Primăriei Turda:

Primăria Turda: ”Considerăm total imorale și neprofesioniste gesturile anumitor persoane care doresc cu orice preț să discrediteze activitatea Primăriei Municipiului Turda și să blocheze proiecte benefice pentru comunitatea turdeană”

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate