fbpx

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

pnl ct victorie

PNL Câmpia Turzii, organizația condusă de primarul Dorin Lojigan, a înregistrat cel mai bun rezultat al PNL-ului din județul Cluj, în mediul urban, procentul fiind mai mare inclusiv decât cel din orașul condus de Emil Boc, Cluj-Napoca!

 

PNL a înregistrat o creștere spectaculoasă la Câmpia Turzii, ajungând la 46,73% din voturile exprimate, pentru candidatul Klaus Iohannis, la peste 30 de procente în fața partidului clasat pe locul 2. Comparativ cu alegerile europarlamentare, PNL a crescut, iar USR a scăzut vertiginos.

PSD s-a păstrat aproape la nivelul procentelor din primăvară, înregistrând doar o ușoară scădere, de la 17,79% la 16,35%. Însă asta nu le dă deloc speranțe pentru alegerile locale de anul viitor, în cele câteva luni rămase fiind destul de dificil să recuperezi 30%.

Alianța USR-PLUS a înregistrat o scădere semnificativă, comparativ cu votul primit la europarlamentare. Dacă în primăvară luau 23,02%, la prezidențiale au scăzut la 12,26%, fiind depășiți inclusiv de PSD! Asta și pe fondul unor scandaluri interne în organizația locală, dublate de influența gafelor făcute de USR la Turda, a căror popularizare afectează și Câmpia Turzii, cele două localități având organe de informare de media comune. Procentul îi va pune pe gânduri, mai ales în condițiile în care au oameni lipsiți de experiență politică sau administrativă, în perspectiva alegerilor locale, care vor pune un accent mai puternic pe oamenii locali.

Ca și la Turda, singurul partid dintre cele care contează care este ”pe plus”, alături de PNL, este PMP-ul condus de Adrian Mischian. Dacă la europarlamentare PMP reușea un 5,09%, la prezidențiale a contabilizat 7,57%, fiind printre partidele care ar putea conta pentru viitoarea configurație a Consiliului Local, la alegerile locale.

ALDE și Pro România au acumulat 6,78% pentru candidatul lor comun, Mircea Diaconu. Asta înseamnă mai puțin decât suma înregistrată de cele două partide la europarlamentare: ALDE - 4,94% și Pro România - 4,36%. Aici însă avem o situație care pare a deveni ”tradiție”, posibilul candidat al ALDE de la localele de anul viitor având un bazin electoral în jur la 15%, demonstrat în cazul alegerilor locale, indiferent de formațiunea politică din care făcea parte Avram Gal.

UDMR a scăzut de la 5,04% (la europarlamentare) la 3,56%, însă datele ar putea indica o lipsă de mobilizare a electoratului maghiar sau votul acordat altui candidat.

PPU-SL a făcut 3,56% și chiar dacă este un procent care contează, este foarte departe de cel deținut în actualul Consiliu Local, unde are 3 consilieri din totalul de 19 (obținuți pe vremea când Avram Gal era candidatul PPU-SL; vezi mențiunea de mai sus).

Vezi situația procentelor obținute de partide, prin candidații lor, la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, la Câmpia Turzii:

rezultate campiaturzii

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate