m install
petlinii
nello construct

PNL Turda neagă zvonul că actualul primar, Cristian Matei, ar fi candidatul PNL la alegerile locale din 2020

floris

În ultimele zile, scena politică locală a fost dată peste cap. Totul a pornit cu anunțul deputatului turdean Cristina Burciu (PSD), care a precizat că va susține investirea Guvernului Orban, deși PSD a decis să nu asigure cvorumul, pentru a împiedica investirea Guvernului PNL, în locul celui demis, condus de Viorica Dăncilă.

 

Apoi a apărut informația că în spatele deputatului turdean ar fi interesele primarului Cristian Matei, care a fost ofertat să devină candidatul PNL la alegerile locale din anul 2020, discuțiile fiind purtate la nivel județean și național, fără a fi implicată organizația locală. Imediat, președintele PSD Cluj, Liviu Alexa a declanșat un adevărat tir de artilerie grea împotriva primarului Cristian Matei, iar conducerea organizației locale a PSD Turda a fost dizolvată, pe motiv că nu s-a implicat în campania electorală de susținere a Vioricăi Dăncilă.

Liviu Alexa a anunțat că PSD va avea un alt candidat la alegerile locale din anul 2020, nicidecum actualul primar. Au apărut zvonuri că acel candidat ar putea fi actuaul viceprimar Lucian Nemeș.

Pe acest fond, organizația locală a PNL Turda a ieșit în această seară cu niște precizări, negând că actualul primar Cristian Matei ar fi candidatul PNL la alegerile locale, precizând că este vorba despre o știre falsă (fake news).

Iată comunicatul PNL Turda:

”Afirmația „Matei Cristian Octavian va fi noul candidat PNL la primăria Turda la alegerile locale din mai 2020”, este o știre falsă.
Matei Cristian Octavian, actualul primar PSD al Turzii nu este și nu va fi candidatul pentru Primăria Turda din partea Organizației PNL Turda la viitoarele alegeri locale.

Se pare că totul a pornit de la lupta internă pentru președinția organizației județene PSD Cluj și a conflictului dintre actualul Primar al Turzii și noul reprezentant numit al organizației județene PSD Cluj. Pe fondul acestei lupte, a apărut zvonul arătat mai sus.
Doar un nepriceput în ale politicii locale poate crede aserțiunea că Matei Cristian Octavian va fi candidat al Partidului Național Liberal. 

În primul rând, actualul primar este membru PSD iar un membru PSD nu poate reprezenta PNL în lupta electorală.

Pentru a putea candidat din partea PNL, va trebui să-și dea demisia din calitatea de membru PSD.

Odată cu această demisie va pierde calitatea de primar al municipiului, în locul lui urmând a conduce provizoriu actualul viceprimar.

Ca urmare a pierderii calității de primar nu va mai avea niciun fel de control nici asupra actualei coaliții pe care o conduce in Consiliul Local și nici asupra organizației locale PSD.Devenind traseist politic, nu va avea niciun fel de putere în noua sa organizație , PNL TURDA.

Pentru a avea aceiași influență și putere va trebui să vină cu tot alaiul de purtători de geantă, lăudători , rude, directori și directorași, membri din consiliile de administrație, altfel spus, cu toți cei care formează actualmente gașca primarului, încercând să obțină controlul total în noua organizație.

Practic actuala organizare de partid din PSD va trebui transferată cu arme și bagaje în PNL.

Prin această trecere s-ar distruge organizația locală PSD și s-ar decredibiliza total și iremediabil, înainte de alegerile locale, organizația locală PNL.

Rezultatul va fi unul singur: PSD = PNL = aceiași mizerie adică, victoria incontestabilă a altor actori politici de pe scena politica locala, pe toate fronturile, pierderea la scor a alegerilor locale și implicit trecerea în istorie a actualului primar al Turzii, în mod rușinos, după primul său mandat, cu eticheta de traseist politic, fripturist și distrugător de organizații.

Mai pe înțelesul alegătorilor, traseismul politic al lui Cristian Matei ar însemna pentru PSD Turda sinucidere iar pentru PNL Turda asasinat la comandă.

Acesta este motivul pentru care Cristian Octavian Matei nu va fi viitorul candidat pentru funcția de primar, din partea PNL Turda la alegerilor locale.

Actualul primar al municipiului este un membru cu vechi state de plată în PSD, este la putere după mulți ani, ani în care a stat de fiecare dată în umbra cuiva. Ajungând la bani, nu trebuie să dea socoteală nimănui și teoretic, are controlul absolut al aparatului local de stat.

Nu a pierdut încă războiul pentru controlul organizației județene PSD și tot teoretic, nu are niciun contracandidat viabil.

În aceste condiții, care ar fi motivul sinuciderii sale politice în direct și cu martori? Niciunul.

Există însă un motiv pentru rostogolirea acestui neadevăr, pentru că în politică nimic nu este întâmplător!

Există competitori politici care ar avea de câștigat în această variantă și și-ar înlătura fără niciun efort contracandidații.

De asemenea această incertitudine ar duce la demobilizarea electoratului PNL care ar putea ajunge la concluzia că lupta politică nu mai are rost, deoarece jocurile sunt făcute și votul nu are niciun rost.

PNL TURDA asigură pe toți votanții săi că aceste zvonuri nu sunt adevărate și se încearcă decredibilizarea PNL Turda, demobilizarea electoratului propriu, având în vedere că suntem singura formație politică de opoziție reală în consiliul local. Suntem câștigătorii alegerilor europarlamentare la nivel local, iar acum se prefigurează poziționarea pe primul loc în alegerile prezidențiale. Toate aceste lucruri deranjează motiv pentru care apar aceste zvonuri. 

Pentru toate aceste motive politice a apărut zvonul că Matei Cristian Octavian va fi candidatul PNL pentru Primăria Turda la alegerile din mai 2020 încă din luna noiembrie 2019!”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda