fbpx

Icon 3 Comentarii

barna penal

În timp ce Dan Barna dă vina pe contracandidatul său, Theodor Paleologu pentru incapabilitatea sa de a câștiga voturi, dosarul lui Dan Barna pentru fraudarea fondurilor europene a fost redeschis. „DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, „dosarul proiectelor lui Dan Barna”, adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, infirmând în întregime a doua ordonanță de clasare a DNA Alba în dosar, desființând în totalitate soluția de clasare dată de DNA Alba, redeschizând dosarul și dispunând reluarea urmăririi penale”, a scris jurnalista Sorina Matei pe Facebook. Rezolvarea juridică a situației lui Barna se va produce, în mod cert, abia după campania electorală.

Barna defilează în continuare cu un mesaj eminamente negativ – „votați-mă pe mine nu pentru că sunt bun, ci ca să nu intre PSD în turul II”. Electoratul USR merită mult mai mult decât o caricatură de mesaj de acest timp. 

Dan Barna se apără împotriva anchetei privind fraudarea fondurilor europene spunând că nu există niciun conflict de interes și el nu a favorizat pe nimeni. Conform OUG 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora, la capitolul „Reguli în materia conflictului de interese”, mai exact în art.11 se stipulează următoarele: „(1) nu au dreptul să fie implicați în procesul de verificare/evaluare/aprobare a cererilor de finanțare sau a programelor în cadrul unei proceduri de selecție următoarele persoane: b) soț/soție, rudă sau afin până la gradul al doilea inclusiv cu persoane care dețin părți sociale, părți de interes, acțiuni din capitalul subscris al unuia dintre solicitanți ori care fac parte din consiliul de administrație/organul de conducere sau de supervizare a unuia dintre solicitanți”. Având în vedere că Barna i-a dat bani surorii sale, e un conflict evident de interese. Mai mult, în articolul 12 din aceeași ordonanță de guvern se menționează faptul că: „persoanele care participă direct la procedura de verificare/evaluare/aprobare a cererilor de finanțare sau a programelor în cadrul unei proceduri de selecție, precum și cele implicate în procesul de verificare/aprobare/plată a cererilor de rambursare/plată prezentate de beneficiari sunt obligate să depună o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu se află în niciuna dintre situațiile prevăzute la art. 10 și 11”. Astfel, avem de-a face cu un fals în declarații, clar.

Dacă președintele USR, Dan Barna nu își dorește „penali în funcții publice”, ar trebui să se retragă și să-și anunțe sprijinul pentru Theodor Paleologu, singurul candidat care intrat în turul II al prezidențialelor îl poate învinge pe Klaus Iohannis.

Detalii despre faptele lui Barna:

https://www.riseproject.ro/articol/cazul-barna-faptele/

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  iobagu · 19:48 06.11.2019
  Articol la comandă. Deoarece văd că toată lumea are ceva cu cu Barna, asta însemnând că se tem de el, o să-i acord votul meu.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Mosierul · 20:27 06.11.2019
   Oameni ca tine au votat si cu Dragnea! Va place hotia!
   De aia nu ne putem desprinde sa devenim o tara normala...
   • Acest comentariu este nepublicat.
    iobagu · 20:52 06.11.2019
    Să nu dea Dumnezeu cel Sfânt
    Să vrem noi sânge, nu pământ
    Moșierule!

    Doecamdată vrem numai dreptate și dispariția ciumei roșii din viața țării!
    Iar cu belinache, ați votat numai voi, moșierii!
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator