fbpx

BANNER vezeteu

1 Comentariu

edu elite 10iulie

remus lapusan

Fost lider al consilierilor județeni PSD, Remus Lăpușan și-a dat demisia după 26 de ani în care a activat în PSD, începând de la organizația de tineret, continuând apoi cu cea de seniori, inclusiv din poziția de președinte al PSD Cluj. Ce l-a determinat să facă acest gest? Care sunt intențiile sale politice de viitor și de ce s-a înscris în Pro România? Care este relația cu primarii PSD din zona Turzii și ce spune atunci când e solicitat să facă o comparație între PSD și Pro România? Iată câteva întrebări la care Remus Lăpușan a răspuns!

V-ati dat demisia din PSD, renuntand si la locul din Consiliul Judetean. Considerati ca a fost o decizie OK? Cum ati analiza-o acum?

Vă daţi seama că nu mi-a fost uşor să plec din PSD după 26 de ani, după o experienţă frumoasă de la organizaţia de tineret la cea de seniori. Apoi sunt mii de amintiri frumoase cu prieteni şi colegi, zeci de campanii finalizate cu victorii şi/sau înfrângeri şi să ştiţi că după fiecare competiţie electorală PSD Cluj a acumulat câte ceva, după primării câştigate şi aici aduc aminte scorul bun obţinut acum trei ani, în 2016, la alegerile locale, apoi la parlamentare. Pe de altă parte, în PRO România, am reîntâlnit mulţi PSD-işti care au ales să se despartă de conducerea partidului din ultimii ani, în niciun caz de valorile social-democrate care până la urmă mai mult unesc decât despart cele două partide.

În şi prin Consiliul Judeţean, atunci când am avut majoritate și atunci cind nu am avut majoritate am susţinut proiectele de dezvoltare din judeţ, de la cele specifice infrastructurii până la cele medicale. Faptul că în 2016 am reuşit să obţinem 12 mandate de consilieri judeţeni a dat o greutate mai mare activităţii grupului consilierilor social-democraţi. Demisia din Consiliul Judeţean a venit într-un moment în care politic nu mai putea gira o echipă îndepărtată de valorile de stânga şi care pune în plan secundar relaţia cu colegii, aleşii locali sau cu reprezentanţii presei. Sunt foarte mulțumit ca aproape in toate comunitățile din județul Cluj exista cel puțin un proiect pe care am putut să-l susțin și eu.

V-ati anuntat inscrierea in Pro Romania, ce inseamna acest lucru? Ma refer la intentiile dvs politice din viitor, avand in vedere ca in 2020 vor fi din nou alegeri locale. 

Pro România este o construcţie politică la început de drum însă extrem de ofertantă prin tonul pozitiv şi fresh prin care interacţionează colegii între ei, conducerea cu membri partidului şi în final echipa Pro România cu cetăţenii români, oriunde s-ar afla.

În continuare îmi voi focaliza activitatea politică pe problemele judeţului şi mai ales voi propune proiecte importante pentru dezvoltarea comunităţilor noastre. În ultimii ani, prin susţinere guvernamentală, localităţile din Cluj au beneficiat de aproape 800 milioane lei pentru proiecte de dezvoltare prin PNDL. Anul 2020 poate aduce un plus de politică pozitivă şi aplicată în Consiliul Judeţean Cluj şi cred că cei care au o viziunea managerială, de ansamblu, vor avea câştig de cauză.

Care este relatia cu primarii si alesii PSD din zona Turzii? Fara a face nominalizari, credeti ca aveti sanse sa-i convingeti pe unii dintre fostii dvs colegi sa faca acelasi pas? 

O relaţie bună şi corectă. Să ştiţi că nimeni nu aleargă după nimeni. Ne cunoaştem prea bine, cu bune şi rele, şi în caz că vor dori să vină în Pro România sunt bine veniţi. 

Să fiţi convinşi că foarte mulţi primari, în general îşi clarifică mai bine parcursul politic după alegerile prezidenţiale. 

Daca ar fi sa faceti o analiza comparativa, intre ceea ce reprezinta PSD si Pro Romania, in acest moment, ce ne-ati putea spune?

Este ciudat ce urmează să vă spun dar este relativ greu să le compari. Pro România este un partid nou proeuropean, un partid de centru stânga, un partid cu oameni serioși care își doresc continuarea lucrurilor bune făcute in guvernarea Ponta, o alternativa serioasă la ceea ce avem azi pe scena politica.

PSD a ajuns oarecum la un nivel de saturaţie şi cred că îi este greu să se reinventeze, pe de altă parte în ultima jumătate de an Pro România a intrat într-o creştere lentă dar organică, vin aproape de Pro România multe persoane care nu au mai fost implicate politic până astăzi, mulți tineri, colegi care își doresc un parcurs european pentru țara noastră și binele comunităților din care fac parte. Aristotel spunea “deși binele este același pentru individ și pentru comunitate, totuși lucru mai mare și mai perfect trebuie sa fie a întemeia și a păstra binele societății”.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 12:43 28.10.2019
    O intrebare simplă : Ce ați făcut in cei 26 de ani de politică pentru cetățeanul român? Daca aveți un răspuns clar si la subiect as fi bucuros să-l citesc aici.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator