marian morar
m install
nello construct

Scandal în USR Câmpia Turzii! Conflicte între organizațiile Câmpia Turzii și Turda!

zamblau eugen

În USR Câmpia Turzii a izbucnit un scandal de proporții, după ce președintele organizației locale, Gabriel Mureșan-Pop, acuză că se fac presiuni asupra sa de la nivel județean și dinspre organizația turdeană a USR, condusă de controversatul Emil Turdean, pentru a nu lua în discuție unele abateri comise de 3 membri USR Câmpia Turzii: Horațiu Hatos, Horațiu Mândruțiu și Mihai Popa.

Concret. Gabriel Mureșan-Pop a pus în discuție mai multe abateri ale celor trei, ridicând semne de întrebare asupra intențiilor lor în cadrul organizației, având în vedere că 2 sunt ”traseiști” (Horațiu Hatos a fost membru M10 și candidat la Primărie din partea acestui partid, fiind suspectat și că a fost membru PSD, iar Horațiu Mândruțiu a fost membru PNL, primind pe tavă funcția de director la SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, din care a fost îndepărtat apoi de liberali, pentru că nu ar fi performat), iar tânărul Mihai Popa s-a prezentat ”PR-ul organizației” într-o publicație locală, fără a deține acest drept.

Din câte se pare, cei trei uneltesc pentru a prelua conducerea organizației locale, cu sprijinul celor de la Turda, însă au făcut un lobby puternic în acest sens și la nivel județean. În acest sens, Horațiu Hatos este bănuit că a ”comandat” publicarea unui articol privind o posibilă candidatură la funcția de primar, din partea USR (fără să existe o decizie oficială în acest sens). Articolul a fost publicat într-un săptămânal local, cu care Horațiu Hatos are relații apropiate, inclusiv comerciale.

Problema este că președintele organizației locale din Câmpia Turzii a fost ales statutar, iar înlăturarea lui de la conducere este mai dificilă. 

Citește și:

USR Câmpia Turzii vine cu precizări

Vezi mai jos mesajul integral pus pe un grup intern de către președintele USR Câmpia Turzii, citat de Ziar de Cluj:

”Stimati colegi, în calitate de presedinte al filialei USR Câmpia Turzii doresc sa va supun atentiei o situatie care, consider eu, pune la îndoiala autonomia filialei noastre si a creat un precedent destul grav. Asta în conditiile în care, autonomia filialelor locale este promovata si salutata la nivel national.

Expun sumar contextul:

În data de 19. 08.2019, în cadrul sedintei BL am avut pe ordinea de zi un singur punct, tocmai datorita gravitatii acestuia, si anume: situatia tensionata din filiala noastra cauzata de trei membri USR:

Horatiu Hatos (posibil fost membru PSD, urmeaza sa clarifice, fost membru M10),

Horatiu Mândrutiu (fost membru PNL, numit pe criterii politice într-o functie de conducere pâna în septembrie 2017; cu functie de conducere în PNL,) si

Mihai Popa (un tânar de 20 de ani):

Scopul întâlnirii noastre a fost de a sanctiona comportamentul inadecvat al acestora. În cazul dlui. Hatos dezinformarile crase catre BJ, lipsa de respect la adresa filialei prin, consideram noi, faptul ca „a furat startul competitiei interne pentru alegerea candidatului la functia de primar”, prin aparitia unui articol care-l prezinta ca favorit al USR Câmpia Turzii.

Avem dovezi care ne face sa credem ca este la comanda dânsului. Prin refuzul categoric de a dezminti, între altele, promovarea sa în paginile ziarului local, fiind perceput de majoritatea ca un complice. De precizat faptul ca, Horatiu Hatos a candidat sub sigla M10 în 2016 la functia de primar si a pierdut cu un scor zdrobitor ìn fata actualului primar: 153 de voturi la 44oo.

S-a pozitionat pe penultimul loc. În acest context, USR Câmpia Turzii a suferit o lovitura de imagine crâncena fiindca ne-a pozitionat într-un „non-combat” fata de celelalte partide.

În viziunea noastra s-a alterat si principiul „oameni noi în politica”, unul prin care reusim sa trezim interesul cetatenilor nostri satui de perpetuarea la conducerea orasului a unor traseisti politici sau învechiti în functii.

La vedere, dl. Hatos si-a stabilit propria agenda electorala, una în dezacord cu agenda interna a filialei care respecta principiul egalitatii de sanse, integritatea, competenta, binele comun, etc.

Nu mai putin, s-a dorit sanctionarea dlui. Hatos pentru faptul ca a divizat filiala, a cauzat plecarea unui vicepredesedinte din functie pe fondul tensiunilor, demisia altui membru însemnat si blocarea extinderii. S-a erijat în antreprenorul intelectual care-si permite sa priveasca peste umarul tuturor in loc sa se aseze alaturi. Limbajul acestuia fiind deseori batjocoritor si umilitor la adresa unor membri USR.

În cazul dlui. Horatiu Mândrutiu, s-a dorit sanctionarea unui limbaj absolut halucinant: „mai bine ramâneam la ciolan în PNL” si altele de genul. La asta se adauga asocierea cu dl. Hatos la dezbinarea membrilor filialei si, nu mai putin, fiindca a adus în USR unele metehne specifice PNL- ului. Toate la un loc îl decredibilizeaza ca membru USR. S-a dorit totodata clarificarea unor informatii omise de Horatiu Mândrutiu la momentul semnarii adeziunii în USR.

Cât priveste cazul dlui. Popa Mihai, s-a dorit sanctionarea acestuia pe fondul erijarii sale, în mod fals, în Piar-ul filialei USR, el actionând în nume propriu dar cu consecinte nefaste pentru USR Câmpia Turzii într-un organ de presa.

Plus ca i-a adus un prejudiciu de imagine presedintelui filialei inacceptabil.

La asta se adauga comportamentul imatur al acestui domn, mereu nemultumit, singurul care vorbeste, critica si stabileste regulile. Niciodata nu se supune majoritatii.

Am spune ca este din orgoliu intelectual, dar nu este cazul acestuia.

Ei bine, în fata acestei panoramice si, constatam noi, la invitatia dlui. Horatiu Hatos, i-am avut ca participanti la sedinta pe Alex Bot, Carmen Turcanu, Daria Nicoara si Cosmin Stoe, toti membri ai BJ.

Alaturi de acestia pe colegii din filiala Turda, Ciprian Rigman (membru BJ) si Emil Turdean (presedinte USR). Le-am urat, bun venit în casa noastra!

Doar ca la citirea materialului de pe Ordinea de Zi, pregatit de dl. Mursoi, vicepresedinte în BL Câmpia Turzii, am constatat cu stupoare ca din simpli participanti au devenit subit judecatori / acuzatori în filiala noastra.

Mereu întrerupt, intimidat, blocat, amenintat de dl. Emil Turdean cu dezvaluiri absolut subrealiste, provocat si „urecheat” de dl. Rigman, dl. Mursoi a devenit în viziunea participantilor un oarecare, nicidecum un vicepresedinte delegat de noi sa expuna o stare de fapt reala si traita în filiala noastra. Implicit, adoptarea masurilor care se impun. Deodata, am constatat interpretarea si aplicarea statului într-o cheie personala, protectoare la adresa dlui. Hatos în mod expres, nicidecum în concordanta cu starea de fapt, de catre participantii BJ. În concluzie, ni s-a pus în vedere ca nu-i putem sanctiona pe membrii propusi.

Si asta, fiindca asa considera dânsii oportun. Ba mai mult, din membru indezirabil, dl. Hatos putea sa devina, printr-un tertip orchestrat în mod nestatutar de participantii BJ („tragerea la sorti”) supleantul vicepresedintelui care a demisionat tocmai pe fondul tensiunilor cauzate de Horatiu Hatos si ceilalti doi membri mentionati anterior. Pe scurt, minuta sedintei noastre si efectele acesteia.

În acest scop, astept parerile dumneavoastra legat de autonomia filialei noastre. S-a încalcat sau nu, prin interventia agresiva a participantilor din BJ si USR Turda?”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2