fbpx

BANNER vezeteu

2 Comentarii

pod 01

Fostul viceprimar Sorin Săveanu, actual vicepreședinte al ALDE Turda, face mișto de ”Dorelii” care au lucrat la reabilitarea podului de pe DN15, din apropierea sensului giratoriu din Turda, unde s-a realizat, pe o parte, un trotuar care ”vine de nicăieri și merge spre nicăieri”. Vezi cum trebuia să arate, de fapt, acel pod!

Astazi, despre podul dinspre DN 15

De ce acest subiect? Pentru ca ceea ce s-a petrecut acolo cu ocazia reabilitarii este cel mai bun exemplu despre (citez, din pacate, desi nu-l apreciez, un celebru “clasic in viata”) “aici sunt banii dvs”. Nu sunt deloc un carcotas, foarte bine ca s-a intervenit la acel pod, dar si mai bine era daca nu se apela si la…”Dorel”. De ce zic asta? Simplu, e suficient sa ne intrebam ce rost are trotuarul de pe partea stanga a sensului dinspre Oprisani. Raspunsul vine sine die: niciunul. La fel intrebarea retorica: atunci de ce s-a facut? Explicatia este la fel de simpla: s-a apelat la  implicarea lui “Dorel” in toate fazele. Proiectantul “Dorel sigur nu a fost pe teren asa ca nu a stiut ca mai exista un pod in paralel. In continuare, finantatorul “Dorel” nu a catadicsit sa citeasca proiectul iar beneficiarul “Dorel” n-a facut chiar nimic pana la receptie. Oricare dintre cei trei putea fi “tras de maneca” de catre constructor iar prostia putea fi corectata la timp…probabil ca acesta nu a dorit sa se complice.

S-ar putea isca intrebarea: si ce te…bate grija, bine ca s-a facut. Nu-i chiar asa de simplu, pentru ca ne amintim cum, pe perioada santierului, s-au realizat extensii sofisticate, implicit foarte scumpe, pe ambele laturi ale podului. Oare cum ar fi fost daca nu se facea extensia aferenta trotuarului redundant iar cu banii aruncati acolo s-ar fi facut altceva…o strada de exemplu.

Din pacate, echipa mixta de “Doreli” ne-a lasat mostenire un trotuar realizat cu mari sacrificii tehnice (si costurile aferente), trotuar care vine de nicaieri si ajunge tot nicaieri. Basca glumele aferente ale celor care trec pe acolo.

Hai sa fim totusi si putin carcotasi: bazaconia sus pomenita parca s-ar integra perfect in conturul sensului giratoriu, continuind cu celebrul nostru bloc O1 neterminat pentru eternitate, apoi asa zisa “parcare” neterminata vis-à-vis de cofetarie unde te mai si intampina damele locale (norocul lor ca sunt departe de politie si judecatorie…sic) si terminand cu jalnica imagine a fostei fabrici de bere (monument istoric…cica). Un edil inspirat a pus si bomboana pe coliva: ditai tricolorul strajuieste de foarte sus combinatia mentionata. Si cand te gandesti ca se zice ca mai-mai era sa fie pe acolo si un superb hotel de 5 stele…”, a scris Sorin Săveanu pe blogul său.

Cârcotașii au spus că la acel pod ar fi contribuit și Andrei Suciu, pe vremea când era angajat al Primăriei Turda, fiind pe ”specialitatea” sa.

Vezi cum ar fi trebuit să arate podul, de fapt (așa cum a fost prezentat într-o conferință de presă de fostul primar Tudor Ștefănie):

reabilitare pod 2

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    AB · 18:22 29.07.2019
    nici cu cei din Campia nu mi-i rusine. Monumentul de la capatul Campiei Turzii (avionul) arata asa cum arata dar de fapt proiectul era cu totul altul sau mai bine zis a fost ceva in genul atitia bani am atata faci.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Liviu · 19:53 29.07.2019
    Si domnul in cauza a observat asta dupa atatia ani ?Nu cumva fix in periaoda aia era viceprimar si consilier? Tare asta .Culcate nene la loc , ca pe vremea aia te pupai cu Stefanie. Te trezesc eu la destinati .Hai pa.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator