fbpx

3 Comentarii

salina produse

În decursul zilei de azi, 25 iulie 2019, Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj a depus, în numele filialei, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, un denunț cu privire la faptele de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și înșelăciune împotriva a trei persoane: Baciu Maria Simona, fosta directoare a Salinei Turda, Moldovan Adrian Petru, consilier local ALDE Turda și Popa Ioana Andreea, concubina consilierului local ALDE Turda.

 

Faptele celor trei, semnalate de presa locală din Turda, au adus un grav prejudiciu Salinei Turda, un important obiectiv turistic de interes național și internațional. Prejudiciul  material este cauzat de modul defectuos în care au fost comercializate, cu implicarea persoanelor denunțate, produsele cosmetice vândute în cadrul magazinului de suveniruri din incinta Salinei Turda.

Denunțul este însoțit de o serie de documente privind înființarea a 3 societăți comerciale prin intermediul cărora produsele au fost importate, reambalate și apoi vândute Salinei Turda pentru a fi comercializate în magazinul de suveniruri din incinta obiectivului turistic, înregistrarea mărcilor de cosmetice utilizate cât și registrul achizițiilor publice directe realizate de Salina Turda.

Modul în care societățile comerciale implicate au fost înființate, legăturile lor de afaceri, proveniența neclară a produselor cosmetice comercializate, nerespectarea normelor privind importul, producerea, ambalarea și comercializarea produselor cosmetice ridică semne de întrebare serioase cu privire la legalitatea faptelor și respectarea reglementărilor în vigoare cu privire la calitatea produselor cosmetice. 

USR Cluj consideră că este o datorie civică și un act de responsabilitate să aducă în atenția instituțiilor abilitate faptele care prezintă semne clare de încălcare a legii. Este obligația legală a acestor instituții să cerceteze și să îi tragă la răspundere pe cei care încalcă legea și aduc prejudicii statului român. Tăcerea și toleranța față de încălcarea legii sunt parte din lungul drum care a dus corupția din România la cote extreme, afectând negativ calitatea vieții tuturor românilor, aducând grave prejudicii statului român și erodând încrederea cetățeanului în instituțiile statului. 

Vrem să aducem mai multă transparență și legalitate în administrațiile locale și în companiile publice din județ, și vom sesiza organelor abilitate toate faptele ilegale pe care le întâlnim

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vasile Parpanghel · 23:30 25.07.2019
  In afacere este implicat si Primarul Turzii .
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gore · 23:37 25.07.2019
   Mai Parpanghel, numele spune tot despre inteligenta ta!
   Poate te referi la fostul Primar, ca actualul a scos-o pe directoarea asta de la Salina, de plangeau liberalii si useristii pe Facebook dupa ea...
   Mai bine spune treaba cu candidatura fostei directoare, refuzata, dupa o discutie cu USR-ul si ca aia s-au speriat ca va candida de la PNL... ca e mai pe aproape!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 16:55 30.07.2019
  Tari USR-iștii ăștia, proverbiali, vad paiul din ochiul altora, dar Barna din ochiul lor, nu! Țineți-o tot asa, fetele, din greșeală - n greșeală spre victoria finală. Apropo, dna Totolici (consoarta lui Barna) se înțelege bine cu dl Dancila la Petrom? Baaah sunteți la fel cu jegosii ăilalți, un pic mai parfumați!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator