fbpx

Scrie un comentariu

calin felezeu

Consilierul județean Călin Felezeu (PNL) va participa la concursul de gătit, MasterChef de la Pro TV! Consilierul județean turdean este cunoscut pentru pasiunea sa pentru bucătăria turcească, dar și pentru gătitul celebrei ”fripturi de Turda”.

”Urez succes Dlui Călin Felezeu la cel mai tare cooking show din România, MasterChef de la ProTv! Sper ca cei 3 juraţi, Chef Joseph Hadad, Chef Silviu Chelaru și cunoscutul artist și expert în vinuri, Cosmin Tudoran, să îl declare câştigător!

Călin Felezeu este istoric, unul dintre cei mai buni specialişti (dacă nu chiar cel mai bun!) din România în istoria otomană, prodecan la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UBB, un împătimit şi un foarte bun cunoscător în ale bucătăriei”, a scris Dana Deac pe Facebook.

Prodecan la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, din cadrul UBB Cluj, Călin Felezeu a ocupat inclusiv o funcție diplomatică, respectiv cea de director adjunct al Institutului Cultural “Dimitrie Cantemir” din Istanbul (Ministerul Afacerilor Externe), în perioada 2005-2007.

De 1 mai 2013 le-a făcut o surpriză oaspeţilor Salinei Turda, dar şi localnicilor din Turda, gătind circa 800 de porţii din friptura de Turda, celebră în zona Transilvaniei.

”Şmecheria e să laşi carnea o oră sau două în saramură, apoi o iei şi o pui în lapte, unde o laşi de seara până dimineaţa. Apoi se ia un vas din fontă unde se pune untură de porc (de preferinţă, untura de la porc Mangaliţa). Când s-a topit se pune carnea. Se fierbe în unsoare şi se prăjeşte până capătă o culoare maroniu-roşcată. Se poate consuma caldă sau rece cu castraveţi covăsiţi, muraţi la soare”, explica universitarul originar din Turda, la acea vreme.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator