fbpx

Icon 1 Comentariu

usrcluj

”USR Cluj critică ferm modul în care opinia publică este indusă în eroare de unele publicații locale din județ prin acreditarea ideii că anumite persoane, foste membre ale altor partide politice, ar fi ajuns în USR direct în funcții de conducere”, este mesajul pus pe siteul oficial al USR Cluj. De fapt, mesajul a fost dictat de președintele USR Turda, Emil Turdean, care i-a mai fraierit o dată pe șefii lui de la Cluj, care au sărit în capcana acestuia fără să mai stea pe gânduri.

 

În primul rând, trebuie precizat că materialul publicat pe siteul oficial al USR Cluj nu este nicidecum ”o luare de poziție a USR Cluj”, ci este un material transmis de președintele USR Turda, Emil Turdean.

Dovada este extrem de simplă, pentru că deținem materialul transmis de Emil Turdean, însușit ca atare de domnia sa.

Practic, USR critică mass media locală pentru că ar fi indus ideea că ”anumite persoane, foste membre ale altor partide politice, ar fi ajuns în USR direct în funcții de conducere”. Concret, este vorba de faptul că mass media locală a menționat faptul că fostul vicepreședinte al PNL Turda, Ciprian Rigman, a fost ales vicepreședinte al USR Cluj. Lucru care este adevărat!

”Potrivit unor articole din presă, se încearcă inducerea ideii false că, prin cooptarea în echipa USR Cluj a unor foști membri PNL din municipiul Turda, USR se îndepărtează de principiile care au călăuzit campania „Oameni noi în politică”, susținută și de USR în anul 2018”, își continuă USR Cluj ”abureala” transmisă de Emil Turdean, fost și el membru important al PNL Turda, de altfel.

Însă, finalul materialului este apoteotic.

”În ceea pe privește presupusele „informații pe surse” vehiculate pe unele canale de presă locale, conform cărora ar exista un conflict între diverse filiale locale sau facțiuni în interiorul filialei județene USR Cluj, acestea nu sunt decât simple speculații care nu corespund realității. Ne exprimăm surprinderea și profunda îngrijorare cu privire la publicarea fără o minimă verificare a unor asemenea știri false, cu atât mai mult cu cât conducerea USR Cluj și-a arătat mereu disponibilitatea de a oferi în mod transparent și deschis orice informații referitoare la activitatea partidului și la funcționarea mecanismelor democratice ale USR”, mai menționează USR Cluj, care și-a însușit materialul transmis de Emil Turdean.

De fapt, articolul publicat de TurdaNews făcea o referire concretă la o acțiune a USR-iștilor turdeni, din toamna anului 2016, când printr-un interpus au contestat lista de candidați ai USR Cluj, la alegerile parlamentare. Asta din cauză că nu au primit locuri eligibile la vremea respectivă.

Citește și:

Fostul PNL-ist Ciprian Rigman a devenit vicepreședinte al USR Cluj!

Concret, l-am întrebat pe președintele USR Turda, Emil Turdean, următoarele:

”Va asumati actiunea de atunci privind contestarea listei de candidati ai USR Cluj, la alegerile parlamentare?
Cunoasteti dvs sau apropiatii dvs persoana care a contestat? Ati avut legaturi cu ea inainte de aceasta actiune sau ulterior?”

La aceste întrebări, nu a catadicsit să răspundă (probabil pentru că știe că avem probe care să demonstreze implicarea lor în acea contestație a unei persoane fizice).

usr email

Deci, cum e cu ”minima verificare”, ”știri false” și ”transparența” USR?! Nu sunteți un pic penibili?!

De altfel, USR Cluj nu este folosit pentru prima dată pe post de ”păcălici” de către Emil Turdean. În momentul în care TurdaNews a scris despre anii de închisoare ai lui Daniel Doboș (finul lui Emil Turdean, fost președinte al USR Turda și vicepreședinte USR Cluj, la acea vreme), USR Cluj a adoptat o poziție similară, punând sub semnul întrebării informațiile TurdaNews! Care apoi s-au dovedit a fi certe, iar cei de la USR, cu coada între picioare, au fost nevoiți să adopte măsuri de fațadă, după ce s-a demonstrat cu certitudine că informațiile TurdaNews erau corecte, iar ei susțineau politic un fost pușcăriaș, condamnat pentru uciderea cu cruzime a două persoane.

”În urma informațiilor apărute în presă și a recunoașterii publice a existenței unor fapte de natură penală și a unei condamnări, Daniel Doboș și-a dat demisia din USR. Ținând cont că orice informații legate de aceste fapte au fost omise din fișa sa de adeziune și, mai mult decât atât, a semnat în campania electorală o declarație pe propria răspundere care specifică clar că nu a săvârșit cu intenție fapte de natură penală, Daniel Doboș ar fi fost exclus din partid dacă nu își anunța demisia.

La momentul apariției informațiilor despre acest caz în presa locală, Daniel Doboș a prezentat Biroului Județean propriul cazier judiciar, care nu debita existența unor antecedente penale”, menționa USR Cluj pe siteul lor, în 10 aprilie 2017, la mai bine de 2 luni după dezvăluirile TurdaNews.

La vremea respectivă, nimeni nu și-a manifestat ”indignarea și surprinderea” că USR Cluj a fost păcălit atât de simplu de finul lui Emil Turdean și nici nu s-a ”criticat ferm” acest gest. Că au girat pe lista pentru Senat (locul 2) un fost pușcăriaș, care i-a mințit cu nonșalanță despre trecutul său. Și și-au demonstrat naivitatea politică, fiind păcăliți cu atâta ușurință.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator