fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

sorin saveanu zoo

Fostul viceprimar și director al CAA, Sorin Săveanu, în prezent vicepreședinte al ALDE Turda, a făcut o referire la subiectul cercetăprilor penale pe tema jafului de la Zoo Turda. Într-o postare intitulată ”Dorel de la Zoo”, Sorin Săveanu explică pe blogul său cum se poate ajunge la ”scoaterea castanelor din foc cu mâna altora”

 

”Un subiect “bantuie”de cateva zile toata media locala: cica o serie de functionari publici din primaria turdeana ar fi cercetati de catre DNA in mult discutata problema a modernizarii gradinii zoologice. Mai sa fie! Stirea imi lasa un gust amar: s-a ajuns prea departe cu prostioarele bugetare. Da, mai ales ca o parte dintre cei amintiti nu aveau ce cauta acolo…un singur exemplu: arhitectul sef nu avea cum fi diriginte de santier, nu ca n-ar avea calificarea pentru o parte din domenii, ci pentru ca ar fi un conflict de interese major. Am convingerea ca nu exista nici un fel de document care sa-i aroge acest drept si ca acesta a exercitat “de buna voie si neremunerat” aceasta functie la o sugestie a primarului de genul “nu prea avem bani, pune tu stampila si viza de diriginte de santier”. Am mai vazut o astfel de situatie la lucrarile de la centrul SPA. Din pacate, nici o “fapta buna” nu ramane nepedepsita. Ce sa mai vorbim de viceprimar care afirma ca ar fi semnat documente “cu delegatie”…poate verbal, pentru ca in conformitate cu legea administratiei publice functia de ordonator de credite nu se poate delega catre viceprimar…negru pe alb, scurt si concis.

Cum de se poate ajunge la scoaterea castanelor din foc cu mana altora? Aparent simplu, prin “fidelizarea” angajatilor cu functii importante: salarii, bonusuri, consilii de administratie si, mai ales, tolerarea unor ciupeli, dupa care… esti “omul jupanului”. Din pacate pentru ei, s-ar putea ca finalul sa nu fie prea fericit. Probabil ca nu vor putea demonstra cum ca ar fi fost obligati, desi, cine stie cat de cat cum merg treburile, n-are cum crede ca primarul habar n-avea de ceea ce se intampla.

Pentru o explicitare deplina, povestesc o “intamplare” traita de mine in colectivitatea sus mentionata: pe vremea cand manageriam CAA in contradictie totala cu ideile aceluiasi primar, ma trezesc cu o plangere penala din partea primariei pe un subiect cu totul pueril dar…asta e, documentele trebuiesc inchise. Bineinteles ca plangerea in cauza “n-avea nici o legatura cu primarul”, fiind semnata de 4 functionari din subordinea acestuia (cu totul “intamplator”, doi dintre acestia se regasesc si in speta de azi). Intalnindu-ma cu dom’ primar la o sindrofie, ii “bat obrazul” cu privire la plangere iar el imi raspunde senin de genul: “Sorine, n-am stiut, dar probabil ca asa au considerat ei necesar. Vino maine la mine s-o rezolvam…” Serios? Poate fi considerat santaj? Ma rog…n-am fost la el, am parcurs procedura  pana la capat, am luat NUP-ul bineinteles, dar doar dupa ce primaria epuizase toate formele de atac… bineinteles ca tot fara stirea primarului…ha, ha! In final, mi s-a sugerat de catre specialisti cum ca as avea un succes garantat daca la randul meu as face o plangere pentru denunt calomnios in speta respectiva. Avea sens? Am considerat ca nu, deoarece “eroul” principal s-ar fi spalat pe maini si ar fi cazut de fraieri tot fostii mei colaboratori. Din pacate pentru ei, ulciorul nu merge de multe ori la fantana.

Concluzii: fratilor, nu platiti pentru altii, ca “nu se merita” si, mai ales, invatati ceva din toate astea, ca fara voi, nu se poate face nici o inginerie. Daca totusi nu puteti, parasiti locul, ca nu-i un capat de tara. Va spun asta din sursa autorizata.”, a scris Sorin Săveanu pe blogul său.

Dumitru Iosif - fostul arhitect șef al Turzii, Daniela Adace - actualul director economic al Primăriei Turda și Mate Csaba - directorul parcului zoologic sunt urmăriți penal de către DNA în dosarul 84/P/2016. Cei trei au doar calitatea de suspecți și nu au fost trimiși încă în judecată.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator