fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

alin tise

Conflictul dintre preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A, instituţie aflată în subordinea executivului judeţean, a ajuns la o nouă etapă: pe banii clujenilor, liderul instituţiei doreşte achiziționarea de servicii juridice, pentru ca să se judece cu angajaţii unei instituţii aflate în subordinea sa, chiar dacă în Consiliul Judeţean Cluj există personal juridic specializat

Astfel, în şedința ordinara a Consiliului Județean Cluj, de vineri, 28.06.2019, ora 11.00, în ordinea de zi, este inclus şi „Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării de servicii juridice necesare în litigiile de orice natură dintre Județul Cluj / Consiliul Județean Cluj / Președintele Consiliului Județean Cluj și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. / directorii și angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., precum și cu persoane juridice înființate de către directorii și angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A”.

Prin acest demers,în primul rând, direcţia juridică a instituţiei, cu peste zece angajaţi, este pusă într-o lumină proastă, în al doilea rând, trebuie justificată după hotărârea Consiliului Judeţean Cluj din 2017 privind aprobarea unor măsuri în vederea achiziţionării serviciilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, unde s-a precizat clar la Art. 1. (1) că „achiziționarea serviciilor juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare a Județului Cluj, a Consiliului Județean Cluj, a Președintelui Consiliului Județean Cluj, precum și a instituțiilor și serviciilor publice din subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, se va face doar cu acordul prealabil al Consiliului Județean Cluj șinumai în situații temeinic justificate în care aceste activităţi nu pot fi asigurate de către personalul de specialitate juridică angajat în respectivele entități.

„În aceste condiţii, cum justifică Alin Tişe TEMEINICIA demersului său? Să-ţi dai în judecată proprii subordonaţi dovedeşte incompetenţa administrativă şi lipsa dialogului, cele două ţinând de competenţa profesională şi politică a unui lider, nu de o sală de tribunal!

Această stare conflictuală dintre executivul Consiliului Judeţean Cluj şiAeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. trebuie oprită pentru că dăunează grav imaginii şi economiei judeţului Cluj. Le solicit consilierilor judeţeni liberali să găsească poduri de comunicare în această speţă şi nu să pună umărul la ridicarea a noi ziduri, prin achiziționarea de servicii juridice pe banii clujenilor. 

De asemenea, solicit majorităţii liberale din Consiliul Judeţean Cluj responsabilitate maximă în această speţă! Să nu se ajungă la situaţia ca prin votul consilierilor judeţeni, pe banii clujenilor, membri ai  Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj să fie intimidaţi cu acţionarea în judecată”a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Citește și:

Halucinant: Informațiile apărute ieri în spațiul public sunt ”halucinante”

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator