fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

2 Comentarii

nasra alegeri

Deputatul Horia Nasra rămâne la şefia PSD Cluj, iar deputatul Cornel Itu a fost numit preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a social-democraţilor. 

Conferinţa judeţeană a PSD Cluj a avut loc recent. Horia Nasra, omul care conduce din funcția de intermiar filiala Cluj, a avut încă de la început șanse mari să fie validat la șefia organizației.

„Stimați colegi,

Evenimentele din 26-27 mai au produs două duşuri reci pentru social-democraţie.

Electoratul a dat o notă din care putem învăţa şi ulterior schimba, un trend de moment, despre ce se cuvine şi ce nu.

PSD trebuie să ia taurul de coarne și să înțeleagă că este nevoie de o reformă profundă în partid, de acceptarea unui proiect de schimbare pentru democratizarea şi descentralizarea deciziei în partid.

🌹 Noua echipă de conducere care va fi votată la următorul Congres trebuie să fie formată din oameni respectaţi în societate. Partidul Social Democrat, prin liderii săi, trebuie să recupereze simbolic şi faptic acea etichetă mult dragă nouă, de partid al profesioniştilor. Pentru aceasta este nevoie de lideri cu școala făcută la timp și care să vorbească, bine, cel puțin o limbă străină.

🌹 În 26 mai, românii au transmis un mesaj categoric: „fiat iustitia, et pereat mundus”, prin urmare, în conducerea partidului și în Guvernul României, criteriile de etică, conduită și de integritate trebuie aplicate și respectate.

🌹 Asigurarea liniştii în Partidul Social Democrat cu preţul îngrădirii diversităţii de opinie, uneori prin excludere, nu mai poate fi luată în calcul. Epoca unanimităților tăcute a apus și trebuie reinventată o cultură a cooperării.

🌹 Centralismul organizaţional şi de comunicare, încă regăsit în PSD produce dificultăţi la nivel local. Este nevoie de o deplasare a discursului şi a comunicării spre teritoriu şi nivel local/comunitar. Stânga trebuie să transmită mesaje segmentate socio-cultural, specifice comunităţilor.

🌹 Este imperios necesară debirocratizarea rapidă a PSD, prin vot secret şi competiție internă, de la organizațiile locale și până la nivel national. Niciodată nu trebuie să mai permitem ca o organizație județeană să fie lăsată cu o conducere interimară timp de trei sau patru ani.

🌹 Organizaţiile judeţene trebuie să beneficieze de o mai mare autonomie, pentru a transmite către centru mesajul local specific şi pentru a asigura un flux de comunicare de jos în sus bazat pe mijloacele moderne de comunicare.

🌹 Nu trebuie să ne mai asumăm mesaje politice populiste și parteneriate cu politicieni compromişi moral. De asemenea, nu trebuie să mai jucăm rolul de pompier, atunci când nu avem incendii, să ne ancorăm întreaga comunicare în state paralele sau alte tipuri de conspirații!

🌹 Stânga a rămas oarecum, din 2004, fără teme majore care să emane o forţă simbolică deosebită pentru societate. Nu lipsa unor programe politice clasice, nu lipsa unei retorici de stânga a fost principala problemă, nu consistenţa unui program de guvernare, ci lipsa proiectării şi răspândirii a două-trei teme de ţară, general-valabile pentru orice capriciu doctrinar dar care să coaguleze societatea simbolic lângă aceste teme şi lângă liderii care trebuiau să le predice, să le apere cauza. Cele trei teme majore pot fi: reorganizare administrativă şi dezvoltare regională, creşterea natalităţii şi România, Silicon Valley-ul Europei.

🌹 Sub social-democraţi prin cabinetul Năstase, România a aderat la NATO, apoi tot social-democraţii, prin clujeanul Vasile Puşcaş, au depus toate diligenţele pentru aderarea României la Uniunea Europeană, prin urmare PSD a fost și este un partid atașat parteneriatului European și nord-atlantic.

🌹 Suntem parteneri cu drepturi depline în familia socialiștilor europeni, unde vocea noastră a redevenit respectată, însă trebuie să recunoaștem că avem și de învățat din experiența partenerilor noștri.

🌹 PSD nu şi-a prezentat constant adevărata moştenire istorică, de la social-democraţii români din Ardeal, în special Banat şi Crişana, mai ales Ioan Flueraş şi Iosif Jumanca, membrii ai Consiliului Dirigent după Unire şi până la istoricul Partid Social Democrat al Muncitorilor din România, reprezentantul social-democraţiei în viaţa politică românească în Vechiul Regat din 1893, relansat PSD în România Mare, până la instaurarea dictaturii comuniste. Dacă liberalii au iconizat familia Brătianu, noi, social-democraţii am cam uitat de Iosif Jumanca, Ioan Flueraş, Vasile Conta, Constantin Dobrogeanu-Gherea sau Vasile G. Morţun.

🌹 Istoria, principiile și valorile social-democrate trebuie să fie în mod recurent dezbătute în departamentele partidului sau în şcolile de gândire din cadrul partidului şi dacă astăzi nu mai sunt, acestea trebuie urgent refăcute.

🌹 Revoluția digitală este o realitate. PSD trebuie să devină un partid-storytelling care să înțeleagă și să-și asume total această stare de fapt. Trăim un proces de neo-industrializare digitală, pe planeta digitală, iar România poate fi conquistadorul unui teritoriu încă în explorare!” transmite președintele PSD Cluj. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator