fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Banner 1 Turda News HD

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

PSDTurda Ciortea 30iulie

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

pnlturda conf

Președintele PNL Turda, Nicolae Giurgiu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cele peste 27 de procente obținute pe plan local la alegerile europarlamentare reprezintă cel mai bun rezultat obținut de liberali la Turda, mai ales în condițiile unei participări foarte mari, care a adus peste 6.000 de voturi în contul PNL.

 

Consilierul local Lucian Cordiș a punctat că liberalii rămân singura forță politică de opoziție în Consiliul Local Turda, acuzând că alții doar spun că sunt. Pe de altă parte, Cordiș l-a criticat pe primarul Cristian Matei pentru că sunt convocate prea multe ședințe extraordinare sau de îndată, concluzionându-se că este vorba despre un prost management administrativ.

Colegul său de partid și din Consiliul Local, Marius Riter, a atras atenția asupra unor probleme de managemenet, de legalitate sau de oportunitate. Primul subiect a fost societatea Domeniul Public Turda SA, care anul trecut a înregistrat o pierdere de aproape 900.000 de lei, iar în condițiile în care societatea are o linie de credit de 2.000.000 de lei, cu bunurile ipotecate, există pericolul ca societatea să intre în insolvență, iar administrația locală să piardă toate bunurile societății. ”Pe 2019 își propun un profit de 19.000 de lei, în ritmul ăsta vor recupera paguba din 2018 în 47 de ani”, a acuzat Riter, care a solicitat demisia managementului societății!

Al doilea subiect a vizat prelungirea mandatului directorului API Turda SRL, Bogdan Ursuleanu, liberalii acuzând că această prelungire s-a făcut ilegal. Ei au motivat că ”amenințările” primarului Matei, care a spus că dă publicității modul în care liberalii se opun proiectelor de dezvoltare ale Turzii, nu-i sperie, în condițiile în care n-au votat ”proiectele inoportune sau ilegale”, parte dintre acestea dovedindu-se deja că au fost ilegale și au fost anulate. Riter a considerat că primarul a făcut un abuz și în cazul bugetării participative, când un proiect de-al său, care viza dotarea școlilor cu table interactive, a fost ”ciopârțit”, pe motiv că ar cheltui toți banii, pentru ca ulterior bugetul să fie suplimentat. Consilierul liberal a spus că era corect ca proiectul său să fie supus votului turdenilor, iar dacă aceștia ar fi apreciat că banii alocați trebuie să meargă pentru tablele interactive, atunci acolo trebuiau direcționați.

Un alt subiect a vizat taxa pe trafic greu, pe care liberalii vor s-o anuleze pentru zona industrială, ca măsură de sprijin pentru societățile care își desfășoară activitatea acolo. Liberalii acuză că proiectul a fost depus în luna martie, însă de atunci serviciile din Primărie nu au mai făcut nimic pentru ca el să ajungă pe ordinea de zi. Din acest motiv, PNL Turda a anunțat că vor propune acest proiect în fiecare ședință de Consiliu Local, până va intra pe ordinea de zi.

În fine, Marius Riter a făcut referire și la necesitatea unor modificări în Regulamentul de Ordine și Funcționare al Consiliului Local, solicitând ca ședințele de comisie să fie convocate cu 3 zile înainte, iar în momentul convocării să se transmită și materialele care urmează a fi dezbătute, pentru ca aleșii să poată studia documentația.

Liberalii au făcut referire și la destituirea fostului director de la Salina Turda, Simona Baciu, spunând că această măsură nu se justifică, având în vedere rezultatele economice obținute. Marius Riter a făcut și o glumă pe acest subiect, spunând că directorul de la Salină a fost demis, în timp ce cel de la Domeniul Public Turda, care a băgat societatea în pierderi, este menținut în continuare.

Vezi mai jos înregistrarea integrală a ședinței de Consiliu Local:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate