fbpx

Scrie un comentariu

daniel buda teleorman

Finalul de campanie electorală s-a încheiat tensionat, după ce europarlamentarul PNL, Daniel Buda, a postat pe Facebook un mesaj în care menționa că Turda este ”Teleormanul Transilvaniei”. 

”Șoc și groază! În orașul care, până mai ieri, era un punct de atracție turistică și un important centru economic al județului Cluj, astăzi, din păcate, sub guvernarea sultanului înscăunat pe post de primar (...),  îți dă impresia că ai aterizat într-un film de groază a lui Hitchcock. Oamenii frumoși și liberi din Turda, cea care l-a dat pe Ion Rațiu ca punct de reper al moralității în istoria României au devenit, brusc, înspăimântați și înfricoșați de posibilitatea că cineva poate să îi vadă că nu susțin culoarea roșie. Oameni care, altădată te priveau cu zâmbetul pe buze, acum se uitau de ’’3 ori, în patru părți’’ când ne spuneau, printre dinți, ’’scăpați-ne de PSD’’. Este trist că într-un oraș, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca, mai rămâneau ca ușile magazinelor să scârțâie sinistru în bătaia vântului pentru a surprinde în profunzime, hidoșenia guvernării pesediste”, a scris Buda, punând inclusiv poze cu dalele din centrul Turzii, puse pe vremea fostului său coleg de partid.

Printre multele mesaje în care turdenii i-au atras atenția că mesajul său politic a deraiat de la linia normalității, chiar primarul localității, Cristian Matei, i-a scris: 

”Daniel Buda, PNL a avut la dispoziție 12 (+8) ani să arate la Turda de ce este în stare! 

Praf, mizerie, ilegalități și lipsă totală de viziune și profesionalism! Asta am găsit noi în Primăria Turda. Un sistem toxic, letargie și o moștenire grea, definită de contracte prost întocmite, litigii, mii de solicitări din partea cetățenilor nesoluționate, vile construite cu autorizații de construire date pentru reclame luminoase, străzi care arătau ca după război, mizerie, imobile cedate gratuit clienților de partid și lucrări plătite și neexecutate, etc., etc., etc. Asta este moștenirea PNL de la Turda! Noi și cetățenii știm cât am avut de tras pentru a recupera cei 12 ani de indolență! Am adus la Turda peste 300 de milioane de euro în 3 ani, am câștigat finanțări europene pe toate axele disponibile și am adus în sfârșit administrația din Turda la un nivel pe care acest oraș îl merită! Iar tu știi foarte bine aceste lucruri. În locul tau mi-ar fi rușine, păreai un altfel de individ.”.

Au reacționat și unii jurnaliști turdeni

Jurnalistul Ionel Ignat, de la TurdaInfo, a catalogat comentariul făcut de eurodeputatul Daniel Buda o ”fățărnicie și manipulare cizelată la Bruxelles”.

”Dincolo de faptul că eurodeputatul are tupeul să numească Turda „Teleormanul Transilvaniei”, o sintagmă pe cât de deplasată, pe atât de prostească, el a ajuns, în maxima fățărnici de care dă dovadă, să arunce toate tarele rămase în urma guvernării PD-L-iste, în cârca actualului primar. 

Momentul culminant este cel în care, acum liberalul de la Cluj, ridică una din sutele de dale de beton din centrul istoric „modernizat” de Ștefănie pe sume de peste două milioane de euro, vrând să sugereze că actuala conducere a Turzii este vinovată de felul cum arată centrul orașului la 5-6 ani de la finalizarea lui. Unde mai pui că o grămadă de dale au fost distruse inclusiv în perioada în care trebuia să existe o garanție a constructorului. Bine, ce să te aștepți de la un politician portocaliu, acum „vopsit” în galben-albastru, care vine la Turda o singură dată în cei cinci ani cât a fost eurodeputat, și atunci pentru a le cere turdenilor să-l mai trimită o tură la Bruxelles, pe o „căruță” de bani?!

Doar pentru a-l informa pe Daniel Buda (unul dintre pedeliștii rămași la cârma PNL Cluj (alături de Emil Boc și finul său, Păunel Tișe), din 2016, de când Ștefănie a fost alungat din primărie de către turdeni, în centrul istoric s-au făcut deja, o seamă de modificări costisitoare, din cauza modului dezastruos în care fostul primar ne-a cheltuit banii pe materiale costisitoare, care s-au dovedit neviabile, fragile, purtătoare de mizerie, montate, toate, prin lucrări de o calitate execrabilă.”, a comentat Ionel Ignat.

Jurnalistul Ovidiu Bucur, de la RefleqtMedia, a considerat că ”Daniel Buda i-a jignit pe turdeni”.

”Turda RAMANE un pol al turismului ardelean, dar si ca turdenii sunt oameni frumosi, inteligenti si care nu pun botul la manipularile europarlamentarilor.

Cat priveste apelativul de “sultan” pe care Buda i l-a atribuit primarului turdean, Cristian Matei, tinem sa precizam ca altul era Suleyman, unul pe care Buda l-a scos din multe belele cu numar de inregistrare”, a spus Ovidiu Bucur.

mesaje buda

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate