fbpx

Icon Scrie un comentariu

aurelia cristea

Aurelia Cristea, coordonator al PRO România Cluj și vice-președinte național al aceleiași formațiuni politice a mărturisit motivele care stau la baza reintrării sale în politică și alăturării la PRO România, cel mai nou proiect politic din țară.

 

„Am fost întotdeauna convinsă că politica trebuie să fie rezultatul dialogului și al onestității. De altfel, acesta a fost și motivul pentru care am părăsit partidul din care am făcut parte peste 20 de ani. Așa cum am declarat și atunci, am considerat că nu pot acorda girul meu, nici măcar în calitate de simplu membru, grupului care a deturnat PSD, îndepărtându-l de valorile democrației, printre care și libera exprimare. Știți foarte bine că toți cei care au îndrăznit să atenționeze asupra direcției greșite în care mergea PSD au fost fie marginalizați, fie – în cele mai multe cazuri – chiar excluși”, a declarat Aurelia Cristea.

Reamintim că Aurelia Cristea a demisionat din PSD, în semn de protest, în februarie 2017, când Guvernul PSD a forțat adoptarea faimoasei OUG 13 care dezincrimina anumite infracțiuni de corupție.

”La fel ca majoritatea românilor, am fost dezamăgită de politică. În ciuda tuturor eforturilor mele, nu mai vedeam nicio speranță că lucrurile se pot îndrepta în vreun fel. Am fost, așadar, pe punctul de a renunța complet la politică, motiv pentru care m-am și reorientat către cariera mea profesională”, a mărturisit fostul ministru. 

”O spun cu toată sinceritatea că am trăit o dramă. Am văzut cum România, deja de zece ani membră a Uniunii Europene, este îndepărtată de valorile spre care a tins în tot cursul istoriei sale. În ciuda tuturor intențiilor mele de a părăsi spațiul politic, nu am putut rămâne nepăsătoare. Acesta este motivul pentru care am acceptat invitația fostului premier Victor Ponta de a mă alătura echipei PRO România”, a mai adăugat Aurelia Cristea.

”Am hotărât să devin parte a acestui proiect politic aflat la început de drum pentru că avem nevoie de forțe proaspete care să lupte împotriva celor care vor să vâre România cu 30 de ani în urmă. Nu putem construi nimic dacă nu gândim în logica dialogului. Am fost Ministru pentru Dialog Social și am înțeles cât de important este să te uiți în ochii celor care își pun speranțele în tine și să ajungi la un numitor comun prin schimb de idei. Cred că e semnul suprem al responsabilității politice. Pe aceste valori mizăm la PRO România, iar cei care ni s-au alăturat, mai noi sau mai experimentați în politică, sunt convinși că aceasta e cea mai bună opțiune pentru România”, a conchis Aurelia Cristea.

Pe lista PRO România pentru alegerile europarlamentare candidează actualul Comisar European Corina Crețu și trei foști premieri: Victor Ponta, Mihai Tudose și Iurie Leancă. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator