fbpx

11 Comentarii

cristina burciu opinie

Timpul, acest barometru irepetabil, ne face să ne aducem aminte din când în când, cine suntem și ce misiune avem în exercitarea funcțiilor pe care, cel puțin temporar, le deținem. Mă rog, așa ar fi firesc, să reflectăm cine suntem, ce suntem, și de ce suntem! Mă refer, evident, la oamenii cu putere de decizie în stat, dar oare câți dintre ei își pun realmente astfel de întrebări! 

 

Zece ani, românii au fost încontinuu dezbinați, de un președinte care a confundat Instituția Prezidențială cu propria moșie. „Președintele jucător” a fost preocupat să intoxice spațiul public și românii cu subiecte conflictuale, divergente, întotdeauna menite să-i stârnească pe români unii împotriva altora. După retragerea „jucătorului”, românii și-au ales în funcția de președinte un personaj de factură diametral opusă, care promitea să fie un altfel de șef de stat, având în vedere experiența sa bogată de primar!

Vedem acum că timpul, acest judecător imparțial, care nu numără nici casele obținute nuștimcum, nici banii încasați din meditațiile prestate în timpul serviciului de primar, vine și ne amintește că sunt  aproape cinci ani de când președintele României este absent, mă iertați, domnul Klaus Iohannis! Un om care, atât de adânc preocupat fiind de soarta României și a românilor, nu se poate lăuda cu vreo altă realizare benefică în afara celei de a supraveghea ținutele fistichii din aparițiile publice ale soției domniei sale, și de a-și face selfie cu turiștii de pe lângă pârtiile de schi!

 Păcat, dragii mei români! Acest președinte de la care ați avut speranțe că va fi un personaj politic nou, mai puțin experimentat ce-i drept, dar care ar fi putut crea o emulație coagulantă pozitivă în societatea românească, v-a dezamăgit pe toți, fie că l-ați votat sau nu! În concluzie, acea așa-zis „revoluție” care l-a propulsat pe Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, s-a dovedit a fi un doar un mare balon de săpun!

Edificator este doar faptul că șeful statului nu a făcut absolut nimic pentru creșterea și dezvoltarea României! Nu a făcut nici măcar vreun studiu de impact, niciun raport referitor la evoluția sectoarelor fundamentale precum educația, sănătatea, infrastructura, nu a făcut nimic. Nici rolul de mediator nu și l-a însușit, ba chiar a acționat samavolnic, din moment ce a blocat legea bugetului, a amânat nepermis creșterea alocațiilor copiilor, și s-a trezit în acest an că Guvernul PSD, pe care tot el l-a învestit, nu mai este bun și, vezi Doamne, trebuie decapitat!

Așadar, tineri români care vreți o țară ca afară, acum ați văzut că nu e prea mare diferență între Regele Lear și „Președintele Delir”! Să gândim bine și cu frică de Dumnezeu, pe cine vom alege în funcția de șef al statului la începutul iernii viitoare! Am avut un președinte jucător, avem acum un președinte somnoros și absent, avem nevoie de un președinte adevărat!

Cred cu tărie că România nu își mai permite un conducător de paie! Traseul european și euro-atlantic ireversibil al țării noastre impune un președinte destoinic, patriot, iubitor al valorilor tradiționale moștenite de noi din generație în generație! Să sperăm că îl vom avea începând cu alegerile prezidențiale de la finalul acestui an!

 

Deputat PSD Cluj,

Cristina BURCIU  

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Somebody · 08:45 08.05.2019
  "Traseul european și euro-atlantic ireversibil al țării noastre"

  Ati vazut ce parere au europenii de ce face PSD-ul cu justitia din Romania ?

  Doamna Burciu, nu va suparati, dar parca santeti de pe alta planeta ... cine va scrie text-ul ?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ani · 21:03 07.05.2019
  "Nu a făcut nici măcar vreun studiu de impact, niciun raport referitor la evoluția sectoarelor fundamentale precum educația, sănătatea, infrastructura, nu a făcut nimic."

  - Femeie, ai incurcat borcanele. Aceste lucruri enumerate de tine trebuia să le facă Guvernul PSD, că el se laudă cu un program nemaipomenit pus în aplicare. Mi se pare corect ca Guvernul să-si verifice implementarea programului. Esti economistă, ar trebui să fii mai practică!!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  tibi · 20:13 07.05.2019
  eu: sa scapam de penalii si de hotii din pesedeu!!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alin Marcov · 06:13 09.05.2019
  Doamna "deputat", si cine sa fie acest presedinte "destoinic", "patriot", "iubitor al traditiilor mostenite de noi", etc. ?? Tovarasu' Dragnea ?! Sau Tovarasu Nicolicea ?! Despre care traditii vorbiti ? Despre traditia de a fura din banul public ? Despre cum ati dat drumul din puscarii la toti infractorii, numai ca sa scape si politicienii cu probleme ??? Despre aceste "traditii" vorbiti ?!? De fapt singura traditie la PSD este obrazul gros, manipularea si sfidarea cetatenilor de 30 de ani incoace, hotie din ban public si falsul in tot ceea ce faceti. Asta e traditia voastra ! Dar stiu ca aveti tupeu !
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Somebody · 08:49 08.05.2019
  "Am avut un președinte jucător, avem acum un președinte somnoros și absent, avem nevoie de un președinte adevărat!"

  Daca nu era acest presedinte care sa opreasca atacurile PSD asupra justitiei, acum eram o tara fix ca a lui Putin, in care Dragnea e legea, si legea e Dragnea ! Rusine sa va fie !!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Somebody · 08:52 09.05.2019
  Foarte bine spus ! Doamna Burciu, nu raspundeti ? Puteti participa la aceste discutii, nu e interzis ...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Taca Vas · 22:09 08.05.2019
  Pacat ca va-ti prostituat pentru PSD, sa va fie rusine.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Ziar TurdaNews · 22:17 08.05.2019
   Interpretarea dvs este atât eronată, cât și exagerată!
   Noi suntem un site de știri. În cadrul acestui site de știri sunt publicate și comunicate de presă ale diverselor entități, inclusiv politice (veți regăsi comunicate politice de la majoritatea partidelor politice, însă pe durata campaniei electorale se publică doar comunicate de presă din partea formațiunilor politice cu care avem încheiat un contract în acest sens în acest moment este vorba despre PSD, PMP și ALDE).
   Asta nu înseamnă că ne ”prostituăm”. Cu atât mai mult cu cât e vorba de un comunicat din partea singurului deputat din Turda (la fel procedam și când au fost alți parlamentari din zonă).
   Nouă chiar nu are de ce să ne fie rușine... Poate mai rușine ar trebui să vă fie dvs, că nu știți scrie românește (se scrie ”v-ați, nu ”va-ți”!), dar aveți pretenția de a ”preda” altora lecții...
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Taca Vas · 09:44 09.05.2019
    Sunt deziluzionat de PSD si orice stire legata de PSD ma irita. Citesc cu interes pagina electronica a ziarului si am respect pentru munca si impartialitatea dumneavoasta. Ma scuzati de limbajul folosit, si va scuz de critica puerila adusa greselii mele de ortografie. Mult succes in continuare.
 • Acest comentariu este nepublicat.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  tupeu · 01:22 08.05.2019
  Trebuie sa ai tupeu in politica de azi.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator