fbpx

 
 
Scrie un comentariu

usr cort 02

USR Turda a transmis un comunicat de presă, în care acuză faptul că i-a ”dispărut” cortul din zona Materna, care era amplasat pentru adunarea de semnături pentru susținerea participării la alegerile europarlamentare, campanie care s-a încheiat odată cu depunerea acestor semnături, la înscrierea în campania electorală, adică la finele lunii martie.

”USR Turda deține autorizație emisă de Primăria Turda pentru amplasarea unui număr de două corturi pe domeniul public până în data de 25 aprilie 2019.

În mod unilateral și arbitrar, primarul Cristian Matei și-a încălcat propria dispoziție de aprobare a amplasării corturilor Alianței 2020 USR PLUS Turda, dispunând în numele unor argumente pe care nu le cunoaștem, ridicarea cortului Alianței 2020 USR PLUS Turda de pe domeniul public (din zona Materna) de către Poliția Locală a Municipiului Turda, fapt petrecut luni, 15 aprilie 2019, orele 20-21.

Menționăm faptul că USR Turda nu a primit nicio informare scrisă de la Poliția Locală a Municipiului Turda cu privire la dispoziția primarului Cristian Matei de a se ridica de pe domeniul public cortul Alianței 2020 USR PLUS. După discuția telefonică din data de 17 aprilie a.c. cu reprezentantul Poliției Locale Turda am aflat că acest cort se află în custodia Poliției Locale Turda. Inițiativa telefonului ne-a aparținut.

USR Turda a depus astăzi, 17 aprilie o plângere la Poliția Municipiului Turda, solicitând restituirea cortului și sancționarea făptuitorului conform legii în vigoare”, se precizează în comunicatul transmis presei.

Însă, cum îi stă în obișnuință președintelui USR Turda, Emil Turdean, a omis câteva ”amănunte”, probabil dintr-o tentativă de a ”păcăli” mass media (acolo unde îi merge):

  1. Emil Turdean nu a atașat documentul de autorizare al amplasării, care conținea anumite detalii, ci... documentul cu prelungirea acordată (care nu conținea detalii privind autorizarea acordată). Prelungirea este evident că s-a acordat în scopul inițial, nicidecum pentru o campanie electorală mascată (la care au recurs ulterior USR-iștii), cu două bannere pe post de... ”cort”.
  2. Poza atașată comunicatului transmis presei arată un cort de adunare de semnături, care a fost ridicat chiar de USR-iști, însă ”cortul” (impropriu spus ”cort”, după cum se vede și din poză) care li s-a ridicat arăta cu totul altfel (vezi poze, mai jos).
  3. USR Turda nu a prezentat vreo chitanță de plată pentru închirierea domeniului public (conform legii, nu se poate acorda gratuit) până la data de 25 aprilie 2019. Practic, ei au uzat de o ”șmecherie” prin intermediul căreia să-și facă o campanie electorală, pe domeniul public, gratuit! Probabil, Emil Turdean o fi avut aceeași pretenție ca în cazul presei locale, respectiv să i se facă reclamă... gratuit! În mod normal, Poliția Locală îi putea amenda, pentru folosirea abuzivă a domeniului public!

Acesta este poza cu cortul USR, despre care Emil Turdean spune că i-a ”dispărut” (în realitate, l-au ridicat ei):

cort usr 01

Și aceasta este poza cu ”cortul” real, pe care l-au amplasat ulterior campaniei pentru strângere de semnături:

usr cort 02

Evident, siteul de știri al Asociației T9, latura ONG-istă a USR Turda, a publicat fotografii cu cortul ridicat chiar de USR-iști, la încheierea campaniei de strângere de semnături, nu cu cel care a existat, în mod real, pe teren:

usr cort 03

TurdaNews i-a solicitat domnului Emil Turdean, președintele USR Turda, câteva precizări. Dacă va răspunde, vom atașa și răspunsul domniei sale.

usr email

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate