fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

cristian lungu

Senatorul clujean Cristian Lungu (PMP) atrage atenția asupra mecanismelor de tip FAKE NEWS la care recurge USR chiar în preajma campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, amintind de un procedeu similar folosit la precedentele alegeri.

„Sondajul celor de la USR le va face un mare defavor în încercarea lor să adauge procentaje pentru ca să urce cât mai sus pe grafic. USR riscă să piardă din credibilitate oferind, așa cum ne-au obișnuit, fake news-uri și artificii înainte de alegeri. Probabil mizează pe o memorie colectivă destul de scurtă a electoratului nehotărât care, cred ei, a uitat fake news-ul făcut în aceeași manieră în 2016 și care se întoarce acum să îi bântuie”, a declarat senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu, citat de Ziua de Cluj.

Declarația sa are legătură cu un sondaj recent prezentat de USR, pentru municipiul Cluj-Napoca, în care USR ar avea 36,6%, la mare distanță de alte partide, inclusiv de PNL, al cărei reprezentant, Emil Boc, este primar în municipiul reședință de județ.

În 2016, USR a recurs la o strategie similară de ”umflare” a procentelor, înainte de alegeri, prezentând un sondaj în care partidul era creditat cu 19% înainte cu două săptămâni de alegerile parlamentare. Ulterior, în urma votului, USR a obținut abia 8,8%, adică cu peste 50% mai puțin, demonstrându-se astfel că datele USR erau mult ”umflate”.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator