fbpx

BANNER vezeteu

6 Comentarii

cristina burciu psd

Vrând-nevrând, președintele Republicii a găsit de cuviință, spre apropierea sfârșitului de mandat, să iasă din somnolența-i proverbială, și să demonstreze românilor care este rolul domniei sale de mediator și factor de echilibru între puterile statului.

Domnia sa nu prea a avut de ales referitor la modul în care trebuie să se facă vizibil în fața populației, din două motive. Pe de o parte, era obligat întrucâtva să se lanseze în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, iar pe de altă parte, trebuia să suplinească într-un fel lipsa de reacție și letargia politică interminabilă a opoziției.

În consecință, după ce a socotit îndelung, cu atenție și preocupare, domnul președinte a ajuns la concluzia că unica sa soluție este aceea de a bloca România, prin sesizarea de neconstituționalitate a Legii bugetului de stat!

Neinspirată decizie, deoarece, așa cum era de așteptat, Curtea Constituțională a respins săptămâna trecută demersul prezidențial.

Faptul că CCR a decis cu unanimitate de voturi constituționalitatea acestui act normativ fundamental pentru buna funcționare a României în acest an reprezintă un vot de blam pentru șeful statului. De asemenea, acest vot mai demonstrează disperarea în care se află președintele, mai ales că partidele care l-au susținut până acum au cam dispărut de un timp din prim-planul scenei politice…

Dar, de această dată cu o minimă atenție și preocupare, de doar două zile, șeful statului a decis că nu îl interesează decizia Curții Constituționale (ca și în cazul revocării fostului șef al DNA, nimic nou sub soare!), și a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pentru pe anul 2019! Curat-murdar, coane Fănică, cum ar spune marele Caragiale. Dar, din păcate pentru domnia sa, este un comportament caragialesc sadea, care nu-i face cinste, mai ales instituției pe care o reprezintă, dimpotrivă…

Care sunt efectele acestor gesturi ale președintelui? Românii trebuie să le știe, iar acestea sunt, pentru moment, blocarea tuturor investițiilor aflate în prezent în derulare în toată țara, și, mai grav, stoparea majorării alocațiilor copiilor! Lucrurile sunt clare și nu e cazul să ne prefacem că nu ar fi așa: președintele a blocat România de o lună! Dar sunt convinsă că acest blocaj nu va mai dura, după ce majoritatea parlamentară va vota din nou Legea bugetului!

Consider că președintele a dovedit, prin sesizarea de neconstituționalitate a Legii bugetului, și apoi prin retrimiterea la Parlament a acesteia, că este mai puțin „atent și preocupat” de bunul mers al instituțiilor statului, ba chiar poate fi bănuit de dezinteres cras față de viața românilor. Fie doar pentru faptul că majorarea alocațiilor copiilor depindea de promulgarea acestei legi, președintele s-a aflat, prin atacul la CCR, la limita prerogativelor sale constituționale, iar în acest context, ideea unei eventuale suspendări nu ar fi una neconformă cu realitatea...

 

Deputat PSD Cluj,

Cristina BURCIU

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  dinu · 20:10 13.03.2019
  o doamne!Pe voi va vom vota,sunteti cei mai cinstiti!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  tibi · 07:00 14.03.2019
  turdanews=pro psd...
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Calator · 13:51 14.03.2019
   Se vede asta din spatiu ! Oricat incearca unii sa ascunda asta
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Gelu FLOREA · 15:44 14.03.2019
    Din categoria ”evidențelor”, să notăm și faptul că japonezii comuniști de la Mazda (este evident de ce folosesc culoarea roșie, nu?!) au lansat noul model Mazda CX-30.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  IoanaBT · 07:03 14.03.2019
  Doamne, ce fiinta ! Ce femeie paralela cu lumea aceasta, ce cuvinte. Mi-ar fi rusine sa apar in presa, mai mereu, cu subiecte atat de "elevate". Doamna draga, sunt atatea de facut in Romania si teoria d-voastra ma lasa rece. Pana sa ajungeti la un nivel practic, joc de glezna pe loc repaus, tipic voua, celor "cu functie". Of of of
 • Acest comentariu este nepublicat.
  seee · 09:38 14.03.2019
  Bugetul facut de gospodarii PSD+ALDE+UDMR a sosit la presedinte in februarieeeeeeeee
  Chiar ne credeti tampiti? La ce buget extraordinar ati facut, cum vreti sa fie aprobat?
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator