fbpx
Scrie un comentariu

petre pop executat

Liderul PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, a reacționat după ce Consiliul Local a decis desființarea postului de administrator public, după o perioadă de 2 ani în care Petre Pop a fost în ”concediu de maternitate” și încă aproximativ 1 an în care nu a avut nicio atribuție, încasând circa 7.000 de lei, lunar.

 

”O administrație publică modernă și eficientă are o primărie europeană profesionalizată, nu politizată și terorizată de un grup de interese politice. De asemenea, alegerea carierei și a profesiunii, alături de dreptul la muncă, dreptul la opinie și la liberă exprimare sau apartenență religioasă, politică ori identitate etnica, face parte din drepturile fundamentale ale omului.

Astăzi (n.r. ieri), la Câmpia Turzii s-a creat un precedent periculos pentru o democrație europeană, acela prin care, premeditat și pe criterii strict politice, fără o evaluare reală a activitatii, evaluare făcută pe baza unor criterii și indicatori de performanța, subsemnatul, la ordinul primarului, am fost “executat” politic, prin desființarea funcției de administrator public al municipiului Câmpia Turzii. După o activitate de peste 16 ani de zile, în care am performat în domeniul cultural, al asistenței sociale, al administrației piețelor, reîntors în administrația locală după doi ani, am fost pus în imposibilitatea de a-mi exercita sarcinile de serviciu! Cum? Prin retragerea tuturor atribuțiilor prevăzute in contractul de management, prin intimidarea tututor funcționarilor care au îndrăznit sa colaboreze cu mine, prin faptul ca nu mi s-a răspuns la documentele și solicitările pe care le-am făcut în calitate de administrator public... Toată infrastuctura, birotica, PC, imprimanta, etc., solicitată pentru a-mi desfășura activitatea mi-a fost refuzată. Am fost hărțuit permanent și persecutat politic, prin injurii și denigrări din partea unor indivizi membrii PNL, angajați în primărie, care se pare ca doar cu asta se ocupa. În aceste condiții a trebuit sa-mi desfășor activitatea.

Da, astăzi s-a desființat o funcție, incomodă pentru actualii edili, în condițiile în care, tot aceștia, în acești doi ani și jumătate de când conduc orașul Câmpia Turzii au angajat peste 60 de persoane, iar fondul de salarii a ajuns la aproximativ 2 milioane de euro pe an.

Le mulțumesc în mod public, colegilor mei din Consiliul Local care astăzi prin poziția lor, au aparat un principiu fundamental, dreptul la munca. Îi asigur, ca batalia pentru dreptate va continua...”, a spus Petre Pop.

Președintele PSD Câmpia Turzii, ”noul Isus”!

Postarea lui Petre Pop de pe Facebook a atras și reacțiile colegilor social-democrați.

Primarul PSD din Săndulești, Călin Fărgaciu, l-a asemuit pe Petre Pop cu... Isus!

”Păstrând proporțiile și Isus a fost oarecum ,,executat...și exact acesta este motivul pentru care îl urmăm...”, a comentat Călin Fărgaciu.

Dorin Lojigan: ”Nu se mai justifică...”

Petre Pop a ajuns administrator public pe vremea fostului primar Radu Hanga, în anul 2012, concurând de unul singur pentru un post creat special pentru el. Ulterior, Petre Pop l-a ”executat” pe Radu Hanga din PSD, promovându-se pe sine pentru o candidatură la funcția de primar, la alegerile locale din anul 2016.

”Ca urmare, nu se mai justifică păstrarea funcției de administrator public în structura instituției, deoarece atribuțiile acestui post au fost preluate de către personalul din cadrul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii și de către primar”, a explicat primarul Dorin Lojigan, în documentul Expunere de motive, care a însoțit proiectul de hotărâre.

Petre Pop, proces pe rol pentru incompatibilitate

Recursul înaintat de Petre Pop, dar și de Agenția Națională de Integritate, la Înalta Curte de Casație și Justiție, a primit primul termen pentru judecată în 12 martie 2020! Asta după ce recursurile au fost formulate în iunie 2017! Inițial, la instanța de fond, Petre Pop a fost declarat incompatibil, după ce instanța a stabilit că a existat incompatibilitatea în ceea ce privește funcția de administrator public, în raport cu poziția sa de consilier local.

Citește și:

Dosarul de incompatibilitate al lui Petre Pop a primit primul termen la ICCJ: martie 2020!

Agenția Națională de Integritate a transmis un comunicat privind starea de incompatibilitate a lui Petre Pop, publicat și pe pagina proprie, în 12 iulie 2016.

Ulterior, Petre Pop a contestat în instanță acest raport al A.N.I., iar instanța de fond (Curtea de Apel Cluj) a desființat raportul (dându-i dreptate lui Petre Pop) doar în ceea ce privește partea de incompatibilitate survenită din poziția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, dar a menținut starea de incompatibilitate survenită din poziția de administrator public, în raport cu cea de consilier local.

Practic, chiar dacă a obținut un câștig parțial, Petre Pop rămânea cu starea de incompatibilitate din poziția de administrator public, iar din acest motiv a fost nevoit să facă recurs la decizia Curții de Apel Cluj. Recurs a făcut și A.N.I., care a considerat că nu se justifica respingerea stării de incompatibilitate pentru perioada în care Petre Pop a ocupat funcția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, fiind angajat în administrația locală, în raport cu funcția de consilier local pe care a deținut-o în perioada 2012-2016.

Consilierul județean PSD, Petre Pop, a reacționat după ce TurdaNews a publicat informația privind termenul fixat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă recursul său privind starea de incompatibilitate, susținând că... nu a fost incompatibil!

Mai ciudat este că el a prezentat un document emis de Agenția Națională de Integritate, în anul 2018, care i-ar fi comunicat că nu a fost incompatibil din poziția de administrator public. Cu toate că, aceeași instituție, a obținut câștig de cauză în prima instanță (Curtea de Apel Cluj) în privința acestei situații de incompatibilitate!

În acest moment, există o decizie a Curții de Apel Cluj, dată în luna februarie 2017, în baza căreia a fost în incompatibilitate din poziția de administrator public, în raport cu cea de consilier local. Petre Pop a atacat în instanță, cu recurs, această decizie, iar termenul a fost fixat pentru martie 2020.

Citește și:

Petre Pop reacționează: Nu am fost incompatibil! Dar... nu spune de ce a atacat în instanță decizia ANI!

Petre Pop a fost reales în recent în funcția de președinte al PSD Câmpia Turzii.

El ocupă și funcția de consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj, dar și cea de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Arieș SA.

Petre Pop este și președinte al asociației Despărțământul Astra Câmpia Turzii, care deține siteul AriesNews.ro, și care promovează diverse atacuri la adresa administrației locale și a primarului Dorin Lojigan.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator