fbpx

Scrie un comentariu

alocatii copii

Parlamentarii au adoptat azi un amendament la Legea bugetului, conform căruia alocațiile pentru copii se vor dubla de la 1 martie 2019. Astfel, alocațiile pentru copii cresc de la 84 de lei/lună, cât erau în prezent, la 150 de lei/lună. În cazul copiilor până în 2 ani, creșterea este de la 200 lei/lună la 300 lei/lună.

 

"Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 "Asistenţă socială" cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei", a declarat după vot, liberalul Robert Sighiartău, citat de HotNews.ro.

Amendamentul parlamentarului liberal, susținut de PMP și USR, a trecut cu sprijinul unor voturi de la UDMR (18), PSD (3), ALDE (3) și Minorități (1). Efortul bugetar este de circa 2 miliarde de lei, anual.

"Amendandamentul PNL sustinut de familiile din Romania, de peste 4.5 milioane de copii a trecut. Le multumesc tuturor celor care au votat pentru. Este victoria societatii romanesti care a pus presiune pe parlamentarii guvernarii care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD.

Este amendamentul PNL si victoria romanilor.", a declarat Sighiartau, citat de ziare.com.

Votul a trecut la limită, cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă. Marea majoritate a parlamentarilor puterii și-au scos cartelele din aparatele de vot, semn că ordinul era să nu se voteze. Totuși, până în acest moment, nu au apărut informații de unde vor proveni acești bani.

Votul final pe Legea bugetului din acest an urmează să fie dat vineri.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator