fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

pod aries

Deputatul PSD Cluj, Horea Nasra, îl acuză pe senatorul USR Mihai Goțiu că a făcut amendamentul la bugetul de stat, privind finanțarea lucrărilor la podul de peste Arieș de la Turda, doar ca să ”dea bine”, fără însă a se documenta în prealabil, dovedind astfel că nu prea știe despre ce vorbește.

 

”Senatorul Mihai Goţiu nu cunoaşte bine problema podului de peste Arieş, nu este bine documentat. Putea să sune la DRDP Cluj - CNAIR şi afla că reparaţia podului de pe Arieş este alocată la întreținere și reparație DRDP Cluj. Din informațiile mele proiectarea va începe în martie iar execuția lucrării tot în acest an!”, a precizat deputatul clujean Horea Nasra.

Senatorul USR Mihai Goțiu a ieșit în spațiul public cu o declarație în care preciza că a solicitat fonduri pentru repararea podului.

”Am solicitat 9,15 milioane de lei pentru podul de peste râul Arieș, din Turda, de pe DN 1, pentru că situația este una alarmantă și riscă să producă o tragedie de proporții. Fisurile sunt vizibile cu ochiul liber, se circulă alternativ, cu semaforizare, pe câte un singur sens, dar, în mod normal circulația pe pod ar trebui, pur și simplu, închisă, ceea ce ar crea însă probleme majore pentru turdeni și pentru cei care tranzitează localitatea. (...) Situația podului de la Turda nu mai suportă amânare și nu cred că ne putem asuma riscul utilizării lui în condițiile actuale”, a explicat senatorul USR, în urmă cu câteva zile.

TVR Cluj a precizat, într-o știre transmisă în această dimineață, că lucrările la pod sunt prevăzute să înceapă în acest an, conform unei declarații a oficialilor CNAIR.

Podul peste Arieș, din zona benzinăriei A&A, a fost preluat de CNAIR în luna mai a anului trecut, în urma unei decizii a Guvernului. Podul este situat pe un drum european, tranzitat zilnic inclusiv de mașini cu tonaj mai mare. Din cauza degradării sale, vizibile de altfel, s-a luat măsura circulației alternative, pe un singur sens, folosindu-se semafor de intrare pe pod.

Preluarea podului pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare de către CNAIR este un demers firesc, în condițiile în care infrastructura podului a fost afectată în special de traficul de pe drumul național/drumul european, iar lucrările de realbilitare ar trebui executate din taxa de drum care se colectează de la șoferi, tocmai pentru lucrări de acest gen.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate