fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

pod aries

Senatorul USR Cluj, Mihai Goțiu, a făcut un amendament la Legea bugetului, prin care a solicitat alocarea a 9,15 milioane de lei pentru reabilitarea podului peste Arieș, situat pe varianta ieșirii din Turda spre Alba Iulia, care este într-o stare avansată de degradare.

 

”Am solicitat 9,15 milioane de lei pentru podul de peste râul Arieș, din Turda, de pe DN 1, pentru că situația este una alarmantă și riscă să producă o tragedie de proporții. Fisurile sunt vizibile cu ochiul liber, se circulă alternativ, cu semaforizare, pe câte un singur sens, dar, în mod normal circulația pe pod ar trebui, pur și simplu, închisă, ceea ce ar crea însă probleme majore pentru turdeni și pentru cei care tranzitează localitatea. Nu o spun eu, o spune chiar expertiza tehnică, realizată de DRDP Cluj, în vara anului trecut, după ce podul a fost preluat de la Primăria Turda, de către CNAIR. Expertiza încadrează podul la clasa stării V, adică stare tehnică ce nu asigură condiții minime de siguranță a circulației. Conform aceleiași expertize, evaluarea costurilor unui pod nou sau pentru consolidarea infrastructurilor și înlocuirea suprastructurii celui existent a fost de 7,5 milioane de lei fără TVA. Situația podului de la Turda nu mai suportă amânare și nu cred că ne putem asuma riscul utilizării lui în condițiile actuale”, a explicat senatorul USR.

Podul peste Arieș, din zona benzinăriei A&A, a fost preluat de CNAIR în luna mai a anului trecut, în urma unei decizii a Guvernului. Podul este situat pe un drum european, tranzitat zilnic inclusiv de mașini cu tonaj mai mare. Din cauza degradării sale, vizibile de altfel, s-a luat măsura circulației alternative, pe un singur sens, folosindu-se semafor de intrare pe pod.

Preluarea podului pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare de către CNAIR este un demers firesc, în condițiile în care infrastructura podului a fost afectată în special de traficul de pe drumul național/drumul european, iar lucrările de realbilitare ar trebui executate din taxa de drum care se colectează de la șoferi, tocmai pentru lucrări de acest gen.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator