fbpx

Scrie un comentariu

nasra Luna

În aceste zile deputatul Horia Nasra a avut o întrevedere cu primarul Aurel Giurgiu de la Luna având ca subiect exproprierile din comună.

 

La întâlnire au participat și persoanele direct implicate în procesul de expropriere, un subiect viu disputat în ultima perioadă, în special din cauza prețului ridicol de mic primit de proprietarii de terenuri.

În perioada următoare voi efectua toate demersurile alături de primarul și viceprimarul din Luna, pentru ca drepturile celor din localitate să fie respectate!” promite deputatul PSD de Cluj.

Reamintim că primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, a depus un memoriu către Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, în care menționează nemulțumirile celor cărora li s-au expropriat terenurile la prețuri foarte mici, pentru realizarea autostrăzii și extinderea bazei militare aeriene.

Primarul arată că prețul de expropiere, respectiv 0,30 lei/mp pentru terenul de la autostradă și 0,32 lei/mp pentru terenul de la baza militară aeriană, este !exagerat de scăzut”, comparativ cu prețul real de tranzacționare al terenurilor în zonă, dând exemplu că alte comune de pe traseul autostrăzii primesc valori de 3-4 ori mai mari.

În adresa sa, primarul Aurel Giurgiu face referire și la calitatea extraordinară a acestor terenuri, motiv de nemulțumire pentru proprietari, care au primit sume derizorii. Pe de altă parte, oficialul comunei face referire și la faptul că evaluarea terenurilor pentru extinderea bazei aeriene s-a efectuat de experți ai UM 02444 Sibiu, care sunt parte implicată direct în acest proiect (prin Ministerul Apărării Naționale), motiv pentru care nu ar fi legală. Totodată, până la această oră Primăria Luna nu a primit niciun document privind modul în care s-a făcut evaluarea, iar locuitorii cărora li s-a expropriat terenul sunt nemulțumiți, acuzând atât autoritățile locale, cât și cele centrale.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator