fbpx

1 Comentariu

felezeu matei

Ultima ședință a Consiliului Local Turda a generat un conflict între Cristian Felezeu, liderul consilierilor PNL din forul deliberativ local și primarul PSD Cristian Matei. Subiectul: execuția bugetară pe anul 2018. După conflictul din Consiliul Local, Felezeu a reproșat ”atacuri suburbane de limbaj si comportament”, făcând apel la ”revenirea la normalitate”, spunând că îi dă un ciocan în cap primarului! Asta, după ce îl ”f..e în gură”.

În ședința Consiliului Local, Cristian Felezeu a intervenit la punctul privind execuția bugetară pentru anul 2018 (proiectul poate fi vizualizat AICI).

”La bugetul inițial de peste 130 de milioane de lei, după rectificări am ajuns la 151 milioane de lei. Din păcate, încasarea efectivă în urma execuției a fost de 90 de milioane, doar 59, aproape 60% grad de încasare. Asta nu este vina administrației locale, este vina bugetului de stat. S-au făcut alocările doar într-un cuantum de 51,3% și având în vedere cele anunțate ieri, să intre cheltuielile sociale pe bugetele locale, va trebui să vedem ce se va întâmpla la întocmirea bugetului. Și din păcate, lipsa asta de alocări de la bugetul Statului a afectat doarte mult bugetul de dezvoltare, doar aproximativ 17% realizat”, a spus Cristian Felezeu în Consiliul Local.

După ceva discuții pe aceeași temă, la care au intervenit consilierii Doru Anca (PRM) și Adrian Sălăgean (PSD), primarul Cristian Matei a solicitat și el cuvântul, pe aceeași temă, adresându-i-se direct și consilierului PNL.

”Domnul consilier Anca a avut o pledoarie foarte frumoasă și ați încheiat cu domnul consilier Felezeu are dreptate. Probabil că are dreptate, în situația celuilalt mandat dinaintea noastră, când nu s-a făcut nimic. Atunci poți să spui că ai avut un buget, l-ai cheltuit sau nu, că oricum n-ați adus nimic, în plus. Mie îmi pare foarte rău că trebuie să vă contrazic... Ori nu înțelegeți, ați spus că ați condus un proiect european de 200 de milioane de euro, ați spus că aveți experiență, dar nu înțelegeți cum funcționează. Nu are nicio importanță pentru bugetul nostru, dacă e fond european sau dacă e fond guvernamental. Dvs nu înțelegeți un principiu și-mi pare rău că aveți antecedente în familie de părinți cu vaste cunoștințe economice și financiare, mai aflu că nici nu prea veniți la ședințele de comisie... așa nu puteți înțelege. Dacă nu știți, întrebați! Eu aș putea da acum cuvântul doamnei Adace (n.r. Daniela Adace, directorul economic al Primăriei) să vă mai explice încă o dată, dvs separat, fiindcă ați lipsit la ședința de comisie. Nu puteți dvs să veniți și să faceți din orice subiect campanie electorală. Că dvs aveți treabă cu Guvernul României, nu aveți treabă cu bugetul Turzii. (...) Faceți reclamație la Guvern, că aveți o problemă cu Guvernul! Noi discutăm despre execuția anului 2018, dacă înțelegeți asta! Dacă vreți să faceți politică, mergeți pe presă și vorbiți despre ce vreți dvs. Să ne pierdem vremea aici?! Ați început campania sau care e problema?! Păi, dvs nu înțelegeți că prin proiectele pe care le semnăm, finanțarea se alocă anual, că sunt proiecte multianuale?! Ne pierdem vremea că nu înțelegeți dvs, că toată lumea a înțeles în Comisia nr. 1, numai dvs nu știți... Păi, dacă sunt alocări multianuale și s-au alocat în 2018 niște bani și formalitățile încă nu au dat curs în stadiul de maturitate, ca să folosim acești bani, normal că ăia vin pe 2019, când vine o cotă și mai mare, că vine și cota anului 2019 la alocarea multianuală a fiecărui proiect. Dacă vreți să vorbim strict, haideți să vorbim la o cafea, dar în Consiliul Local, să ne pierdeți la toți vremea electoral, ce va face Guvernul... Păi, dvs știți ce va face Guvernul?! Dvs știți cu cât va fi afectat bugetul de funcționare?! Nu știți! (...) Ceea ce știți dvs la ora asta este eronat!”, a fost intervenția primarului.

Citește și:

2019, anul în care debutează marile lucrări de infrastructură la Turda!

Felezeu consideră intervenția primarului ”atac suburban de limbaj și comportament”!

”Cel mai grav lucru este atunci cand se ajunge la atacuri suburbane de limbaj si comportament, proliferarea de minciuni si denigrari, jignirea familiei, in cadrul sedintei publice de Consiliu Local.

Simplul fapt ca am facut o analiza a executiei bugetare a anului 2018 si am atras atentia asupra anumitor aspecte financiare a declansat un atac furibund si suburban al primarului asupra mea si a familiei mele (si nu a fost prima data).

Consider ca lucrurile au mers mult prea departe si este nevoie de o revenire la normal,la o situatie in care sa ai dreptul de a-ti spune punctul de vedere LIBER si cu FRUNTEA SUS, de a informa si apara cetatenii municipiului Turda,indiferent de simpatiile sau apartenenta politica”, a comentat ulterior, pe Facebook, consilierul PNL, exagerând interpretarea intervenției primarului.

La această postare, un cunoscut i-a spus că ”singura opțiune e să-i f..i în gură și-un ciocan în cap”, la care consilierul Cristian Felezeu i-a dat dreptate, spunând: ”Cu siguranță așa voi face... și cu ciocanul!”

felezeu replica

Dialogul din Consiliul Local, dintre cei doi, dar și subiectul supus discuției, poate fi urmărit pe înregistrarea video a Agora Media, de la minutul 4.34:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator