fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

2 Comentarii

edu elite 10iulie

vasile tot

Consilierului PPU-SL Vasile Tot, din Consiliul Local Câmpia Turzii, i-a încetat mandatul înainte de expirarea duratei normale, conform unui ordin emis de Prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș! Asta după ce Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal) - filiala Cluj a depus o adresă spre Prefectură, cu câteva anexe.

 

Conform informațiilor noastre, este vorba despre incidența prevederilor articolului 9 alin. 2 lit. h, din legea 393/2004, privind Statutul aleșilor locali, care prevede încetarea de drept a mandatului de consilier local în cazul pierderii drepturilor electorale. Aici se încadrează și situația de excludere din partid (nu mai este membru al partidului), situație în care alesul local își pierde mandatul obținut în baza alegerilor și a candidaturii pe lista respectivului partid politic.

În acest caz, Prefectul este cel care constată pierderea mandatului, la sesizarea partidului. Totodată, tot Prefectul anunță vacantarea acelui mandat de consilier local, lucru care s-a produs în baza unui ordin emis zilele acestea.

Adresa Prefecturii va face obiectul unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Câmpia Turzii, care va lua act de această situație, urmând ca apoi PPU-SL să nominalizeze un nou membru, candidat pe lista de la alegerile din 2016, care îi va lua locul consilierului căruia i-a încetat mandatul.

Pe lista de consilieri locali, depusă de PPU-SL la alegerile locale din anul 2016, urmau: Man Liviu, Coman Crinel, Ciurtin Angelina, Raica Diana, Sonica Daniel, Iepure Bianca, Hășmășan Ioan, Rus Ana, Moldovan Ana, Andreică Nicolae, Jurca Adrian, Hațegan Gligor, Marc Vasile, Nicu Ileana, Dărăban Ioan, Mazăre Cornel, Hidișan Elena, Oltean Ana, Suciu Letiția. Nu se știe care dintre ei mai este membru PPU-SL și care nu, în condițiile în care unii l-au urmat pe Avram Gal (fost lider PPU-SL) în ALDE Câmpia Turzii. În mod normal, întâietatea pentru ocuparea mandatului de consilier local este dată de ordinea de pe listă (ordine precizată anterior), cu condiția ca respectiva persoană să fie în continuare membru al PPU-SL. Până la definitivarea acestei proceduri, Consiliul Local Câmpia Turzii va activa cu 18 mandate de consilier local valide.

Vasile Tot era unul dintre cei 3 consilieri locali ai PPU-SL, din Consiliul Local Câmpia Turzii, însă pozițiile sale erau adeseori diferite de ale colegilor Vasile Soporan și Mariana Cîmpean. De regulă, Tot vota împotriva ”puterii”, în timp ce colegii săi au mai multe voturi în favoarea ”puterii”.

UPDATE:

Consilierul local Vasile Tot susține că nu a avut habar despre această decizie a partidului, de care a aflat, printr-un email transmis în 23.12.2018, dar în care nu se preciza niciun motiv. Vasile Tot spune că a depus sesizări și contestații atât înspre partid, cât și înspre Prefectură, în care a atras atenția că nu i s-au respatat drepturile. Conform spuselor sale, decizia privind excluderea din partid ar fi fost luată în 27.11.2018, a fost aprobată la Cluj în ședință în 28.11.2018, iar apoi în forurile de la București în 29.11.2018. Practic, în 3 zile totul s-a finalizat, fără ca Vasile Tot să fie informat, în vreun fel, conform spuselor sale.

Vasile Tot susține că niciun coleg de partid nu i-a spus despre vreo posibilă ședință în care să se discute excluderea sa din partid, cu atât mai mult cu cât avea 2 colegi în Consiliul Local, respectiv Mariana Cîmpean (fost președinte) și Vasile Soporan (actual președinte), care s-ar fi ținut în 27 noiembrie 2018. Oricum, consilierul local din Câmpia Turzii, împotriva căruia s-a emis un ordin de încetare a mandatului, spune că este hotărât să-și caute dreptate, motiv pentru care a depus inclusiv o plângere penală în acest sens.

Vasile Tot nu exclude ca totul să fie o ”lucrătură”, în condițiile în care fiul colegului său de partid, Vasile Soporan, care este președintele PPU-SL Câmpia Turzii, este pe punctul de a câștiga un concurs de angajare în Primăria Câmpia Turzii. Adrian Soporan este jurnalist la săptămânalul Ziarul 21, iar în 21 ianuarie 2019 pe siteul Primăriei Câmpia Turzii a apărut mențiunea că în urma probei scrise a obținut cel mai mare punctaj pentru postul de referent debutant la Biroul Proiecte Culturale din cadrul Serviciului Cultură. Este de notorietate faptul că Vasile Tot s-a ”contrat” adeseori cu primarul Dorin Lojigan.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Confident · 05:11 23.01.2019
    Se stie ca cine se pune cu primarul Campiei Turzii sau este dat afara sau purtat prin tribunale, primarul fiind avocat la origini...! Apoi Adrian Soporan a scris numai de bine despre primarul Campiei Turzii asa ca era pacat sa nu fie angajat in primarie ca bonus ca este docil si bun servitor ! In concluzie cand intri intr-un partid politic daca nu esti atent ce vorbesti esti dat afara de primar sau alte persoane cu functie ce conduc orasul! Frumos nu-i asa?! Acum nu mai este cine sa critice primarul orasului Campiei Turzii...are el grija de toti sau prin tribunale sau i da afara!
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Cetățean · 09:18 23.01.2019
    "Luptele de partid la noi nu-s de principii, ci de oameni" (M.Eminescu). Felicitări domnule pentru ironia fină şi spiritul critic din şedințele de Consiliu. Regretabilă "mazilirea" de către grupul necuvântătoarelor. Avânt politic pe mai departe!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate