fbpx

Scrie un comentariu

avram gal 01

Joseph de Maistre afirma în una din lucrările sale că orice națiune își are conducătorii pe care îi merită. Am rămas marcat de aceste cuvinte și am meditat îndelung la ele. Istoria și oamenii politici care s-au perindat de-a lungul timpului în guverne și care au dus lucrurile din rău în mai rău, conducătorii care nu și-au prețuit poporul ci doar interesele personale, toate acestea sunt doar lucruri pe care le meritam, astfel, dacă nivelul de trai este mult sub limita altor state, dacă lucrurile nu merg așa cum ar trebui, dacă suntem codași în multe domenii, nu este pentru că suntem victime, ci pentru că suntem complici. Implicarea face diferența între victimă și complice. În acest sens consider că este absolut necesar ca oamenii creștini să se implice în politică.

 

Toate lucrurile care se întâmplă și nu sunt așa cum trebuie, toate lucrurile care au marcat negativ istoria, nu au apărut ca o voie a lui Dumnezeu, dar toate au fost îngăduite de El. În Ioan capitolul 19 cu versetul 11, Isus îi spune lui Pilat: „N-ai avea nicio putere asupra Mea, dacă nu ţi-ar fi fost dată de sus". Cred cu tărie că uneori, printr-o unică pedagogie divină, Dumnezeu îngăduie unele stăpâniri rele pentru că așteptă de la noi o reacție responsabilă, o reacție care să ne determine să ne implicăm.

Dacă în funcții de conducere nu au ajuns oameni cu valori solide și cu principii morale înalte, este pentru că noi nu i-am trimis acolo, sau pentru că nu am ajuns chiar noi în locul lor. Ca oameni creștini e esențial să ne implicăm în politică fiindcă omul creștin știe că rostul puterii e acela de a păzi dreptatea pentru că dreptatea e plăcută lui Dumnezeu, iar cel ce-o păzește cu adevărat este “slujitor al lui Dumnezeu”.

Este esențial să păstrăm mereu în minte ideea că valorile creștine au permis dezvoltarea societăților democratice din Europa și America. Lumea noastră a fost zidită pe valori care-și au originea în iubirea propovăduită de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos și dacă lumea noastră vrea să aibă un viitor trebuie să le prețuiască, iar noi, creștinii, prin implicarea activă în societate, suntem datori să împărtășim aceste valori cu ceilalți. 

Ca oameni creștini, este absolut important să ne implicăm în viața politică. Pentru creștin politica nu are o miză lumească, nu are un scop meschin, nu este un mod de a atinge interese personale, ea este un cadrul trecător al unor aspirații mai înalte, pe care nu are voie să le distrugă sau să le compromită în detrimentul unor scopuri imediate. Toți creștini sunt chemați să vegheze la lucrul acesta. Noi nu trăim cu iluzia că lumea ar putea fi vreodată transformată în rai, dar trebuie împiedicată să devină iad.

Avram Gal - președinte Asociația Internațională Evanghelică New Life

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator