fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

pnl pmp

La nivel central au apărut informații despre o posibilă fuziune între PNL și PMP. Conform unor informații ”pe surse”, cele două partide ar fi într-o fază avansată privind fuziunea, care ar urma să aibă loc, cel mai probabil, după alegerile europarlamentare.

 

”Un studiu pe 27.000 de oameni cu drept de vot din România se realizează cu privire la fuziunea dintre PNL și PMP. În același timp, au existat deja discuții între Eugen Tomac și Ludovic Orban, potrivit surselor citate de Antena 3. 

Informațiile sunt deocamdată pe surse și se pare că fuziunea ar putea avea loc după alegerile europarlamentare.

Sunt voci care susțin, potrivit Antena 3, că alăturea imaginii lui Traian Băsescu de PNL ar face doar mai mult rău liberalilor. Rămâne de văzut dacă, după europarlamentare, această fuziune va avea loc. Acum au loc negocierile și analizele sociologice”, menționează siteul DCNews.

Fuziunea dintre PNL și PMP ar avea efecte interesante pe plan local, mai ales la Turda. În acest moment, PNL are 5 consilieri locali, în timp ce PSD are 7 consilieri, iar o fuziune cu PMP (care are 3 mandate de consilier local) ar duce la un număr de 8 consilieri locali pentru PNL! PSD se bazează pe voturile ALDE (3) și PRM (1), pentru a avea majoritatea simplă de 11 voturi. Însă, este o majoritate fragilă, iar cei 2 consilieri UDMR ar putea fi primii vizați de cooptarea pentru susținerea ”puterii”.

Pe de altă parte, este interesant ce se va întâmpla în cazul unei fuziuni PNL-PMP, în ceea ce privește ”armonizarea” relațiilor dintre cele două organizații locale turdene, între care au existat unele tensiuni, mai ales că liberalii nu vor putea ”controla” consilierii PMP, pentru că aceștia au fost aleși pe o altă listă de partid (se obișnuiește ca un partid să-și ”oblige” consilierii să voteze într-un anumit mod, sub sancțiunea retragerii sprijinului politic sau excluderea din partid, situație în care consilierul își pierde și locul din Consiliul Local, care va fi luat de următorul candidat de pe lista partidului respectiv). Iar marea provocare va fi modul în care se va face lista pentru alegerile locale din 2020, respectiv algoritmul după care vor fi oferite locuri PMP-iștilor (așa cum s-a procedat și după fuziunea PNL-PDL).

Situația nu este prea ”roz” nici la Câmpia Turzii, unde singurul consilier local din partea PMP este un opozant declarat al administrației PNL.

Însă, în cazul unei fuziuni, ar exista și posibilitatea ca PMP-iștii turdeni sau din Câmpia Turzii să nu agreeze această variantă, situație în care organizațiile ar putea purta negocieri cu alte formațiuni politice.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate