fbpx

Scrie un comentariu

petre pop ANI

Consilierul județean PSD, Petre Pop, a reacționat în această după-amiază, după ce TurdaNews a publicat informația privind termenul fixat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă recursul său privind starea de incompatibilitate, susținând că... nu a fost incompatibil! Cu această ocazie, el a prezentat un document de la Agenția Națională de Integritate, care i-ar fi comunicat în 2018 că nu a fost incompatibil! Însă, în acest moment, există o decizie a Curții de Apel Cluj, dată în luna februarie 2017, în baza căreia a fost în incompatibilitate din poziția de administrator public, în raport cu cea de consilier local. Petre Pop a atacat în instanță, cu recurs, această decizie, iar termenul a fost fixat pentru martie 2020.

”Vreau să vă spun că de ani de zile acest subiect este dezbătut neîncetat, de aceea cred că sunt necesare câteva clarificări care să facă lumină în acest subiect.

Asupra presupusei mele incompatibilități începând cu anul 2005, mai multe instituții ale statului și-au spus punctul de vedere, adică în martie 2005, Instituția Prefectului județului Cluj, la solicitarea mea, prin adresa nr. 8192 din 31.03.2005 ( prefect PD-L Mihai Hârdău) spune foarte clar că nu m-am aflat în stare de incompatibilitate. În anul 2013, ca urmare a unei reclamații din partea unor ,,binevoitori” în aceeași speță, Agenția Națională de Integritate în raportul nr.4732 din 31.01.2013 spune ca NU am fost incompatibil.

În anul 2016, ca urmare unei noi reclamații a unor ”binevoitori” în același speță Agenția de Integritate prin raportul nr.  2016 spune că am fost într-o stare de incompatibilitate, raport atacat în instanța de subsemnatul și unde Curtea de Apel îmi dă dreptate parțial

În anul 2018, ca urmare a unei alte reclamații cu aceeași speță dar extinsă și asupra calității de consilier județean, consilier local, administrator public, membru CA al CAA,... Agenția Națională de Integritate prin raportul nr. 24954 din 20.07.2018, spune că NU a existat nicio stare de incompatibilitate în mandatele începând cu 2012-2016-2018. 

Ca o concluzie și pe cale de conseciță vă puteți imagina care este scopul acestor hărțuiri, denigrări continue din partea ”binevoitirilor” politici! 

Trebuie să mulțumesc celor care în 2017 m-au reclamat din nou, iar prin ultimul raport ANI din 2018, se demonstrază încă odată că NU AM FOST INCOMPATIBIL.

Pentru a fi transparent și corect vă Invit să citiți integral raportul ANI în cauză, pe care îl fac public!”, a scris Petre Pop pe contul său de Facebook.

Raportul din 2018 al A.N.I., la care Petre Pop face referire, nu are nicio legătură cu raportul A.N.I. din anul 2016, în care spune că instanța de la Cluj i-a dat ”dreptate parțial”. I-a dat dreptate doar în ceea ce privește una dintre cele două stări de incompatibilitate menționate de A.N.I., însă... în cealaltă a rămas incompatibil, conform deciziei instanței! Din acest motiv a atacat, de altfel, decizia instanței cu recurs!

Modul în care Petre Pop procedează în acest caz este unul care se bazează pe o manipulare crasă, respectiv manipularea prin omisiune.

Aceeași reacție a avut-o și după ce Curtea de Apel i-a dat ”dreptate parțial”, susținând că a câștigat procesul, iar TurdaNews a anticipat că va fi pus într-o situație penibilă în momentul în care va trebui să depună recursul! Pentru că, să fim serioși, cine face recurs împotriva unei decizii a instanței care... i-ar fi dat dreptate?!

Citește și:

Situație delicată pentru Petre Pop: Minciuna cu ”procesul câștigat cu ANI” s-a fâsâit de 13 iunie!

A.N.I. susține o... anomalie?!

Totuși, raportul A.N.I. din anul 2018, pe care Petre Pop îl prezintă, conține o... anomalie! 

A.N.I. susține că deținerea simultată a funcției de administrator public în Primăria Câmpia Turzii și cea de consilier local în Consiliul Local Câmpia Turzii... nu este o situație de incompatibilitate! 🙈 Asta după ce aceeași instituție a decis, în 2016, că o astfel de situație este una de incompatibilitate, iar Curtea de Apel Cluj i-a dat dreptate!

Dacă ar fi așa, întrebarea e foarte simplă: de ce și-a dat Petre Pop demisia din funcția de consilier local?! Și de ce toți administratorii publici din țară, care s-au aflat în situații similare (adică, au deținut mandate de consilier local) și-au dat demisia din consiliile locale?! Și de ce A.N.I. l-a considerat incompatibil în 2016?! Și de ce Curtea de Apel Cluj a menținut această incompatibilitate, prin hotărârea dată în februarie 2017?!

petre incompatibilitate administrator

Dincolo de aceste întrebări, precizările A.N.I. readuc în discuție situația de incompatibilitate semnalată de agenție, în ceea ce privește funcția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, pentru că era o funcție în care era angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate. Totuși, în acest caz, Curtea de Apel a respins această stare de incompatibilitate, iar din acest motiv A.N.I. a făcut recurs.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate