m install
petlinii
nello construct

Fostul viceprimar Sorin Săveanu a vorbit despre episodul în care putea ajunge primar în locul lui Ștefănie!

zamblau eugen
floris

Fostul viceprimar liberal Sorin Săveanu (în prezent în conducerea ALDE Turda), care a intrat în administrația locală în urma alegerilor din 2004, iar apoi a părăsit funcția de viceprimar pentru a prelua conducerea societății Compania de Apă Arieș SA, a vorbit despre episodul în care fostul primar Tudor Ștefănie (la vremea aceea PD-L, ulterior în PNL) a fost pe punctul de a-și pierde funcția de primar.

”Dracusorul (oare) il aduce pe primarul meu de atunci TS intr-o situatie de incompatibilitate evidenta. N-au rost multe amanunte, omul, plin de sine, se “baga” presedintele consiliului de administratie la sc Salina sa…lucruri stiute, doar documentele doveditoare au fost publicate in presa locala. Liderul opozitiei de atunci, un tanar si ambitios avocat, nu se multumeste cu meciul aferent din mass media ci initiaza o cerere in justitie de constatare a respectivei incompatibilitati. Ceea ce ar fi urmat era foarte previzibil dar…e vorba de politica. Urmeaza ceva ce nu pot defini!”, spune Sorin Săveanu, pe blogul său, în care s-a decis să facă dezvăluiri din administrație turdeană, din interior.

Sorin Săveanu a făcut referire la un episod care viza o situație de incompatibilitate a fostului primar Tudor Ștefănie, intervenită la scurt timp după ce a preluat mandatul de primar, în anul 2004. Practic, în acel moment, Tudor Ștefănie era președinte al Consiliului de Administrație al societății Salina Turda SA (vechea societate), unde adminstrația locală deținea acțiuni, situație interzisă de lege.

Subiectul a fost public în anii 2006/2007, dar a fost folosit și ulterior. De exemplu, în anul 2013, de fostul director al societății Salina Turda SA, Vasile Nemeș.

Citește și:

Documentul care aruncă în aer scena politică turdeană: primarul Ştefănie, incompatibil?!

TurdaNews a prezentat o amplă investigație privind dedesubturile acestui subiect, în anul 2014, în care am prezentat inclusiv cum s-a ”rezolvat” situația de incompatibilitate a fostului primar.

Citește și:

EXCLUSIV – Câți bani a dat PDL-istul Ștefănie, din banul public, pentru a ascunde dovezile de incompatibilitate? Vezi PROBE!

Revenind la Sorin Săveanu, el a prezentat situația din interiorul administrației locale, așa cum susține că a fost la vremea respectivă.

”Sunt invitat la o cafea de catre un mare sef din PNL. Acolo, se afla si un mare sef din PSD. Urmeaza o discutie scurta de genul: “Sorine, cei din PSD sunt pe cale sa demita primarul din Turda. Dilema lor e ca ce ar castiga politic daca ar schimba un primar PD cu un primar interimar PNL (conf legii, la vacantarea functiei de primar, viceprimarul in functie ar fi devenit primar interimar pana la organizarea de alegeri partiale, la o data stabilita de catre guvern). Mai zic cum ca Turda nu prea ar fi un fief liberal si ne propun ca tu sa preiei interimatul iar data alegerilor partiale sa fie stabilita de catre noi doar dupa ce ei vor avea un candidat cu sanse, urmand ca tu sa ramai vice cat timp vei dori”. Mai zice sefu’ meu politic “Le-am zis inainte ca nu esti omul caruia sa-i pot impune asa ceva, asa ca tu decizi”. Mai sa fie…nu doresc nimanui o asa situatie. Dintr-un exces de verticalitate (n-am gasit alta exprimare mai potrivita) zic plin de importanta: “Nu doresc sa ajung primar la masa verde!” In timp ce eu eram chiar mandru de mine, psd-istul sef se ridica, zice scurt “sunteti doi liberali fraieri” si pleaca trantind usa. Sefu’ mai zice doar atat: “Batrane, e cum ai vrut tu. Om vedea ce va fi”… Si am vazut…  Bineinteles ca, logic, psd-istii au decis retragerea actiunii din instanta contra primarului, restul discutiior fiind cunoscute.

In buna traditie romaneasca, nu a urmat nici un fel de confidentialitate. Un amic mi-a zis chiar in fata: esti un prost. A treia zi, primarul ma invita dupa program la cantina primariei la un…suc. Recunosc ca eram emotionat, credeam ca vrea sa-mi multumeasca iar eu ma gandeam cum sa reactionez. Mare greseala…dupa prima inghititura TS mi-a suierat printre dinti “Nu ti-a iesit smechere”. Mai sa fie… Acela a fost momentul cand am decis ca nu mai am ce cauta acolo”, a dezvăluit Sorin Săveanu pe blogul său.

Sursa: https://sorinsaveanu.wordpress.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: