Scrie un comentariu

cj cluj

Consilierii județeni PSD au acuzat azi majoritatea PNL-UDMR că nu alocă sumele de la bugetul județului, pentru municipii, pe criterii obiective. Disensiunile au pornit după ce propunerea pentru Câmpia Turzii era de 100.000 lei, în timp ce Turda a primit 41.000 de lei, la fel ca celelalte două municipii din județ. În schimb, orașul Huedin a primit 50.856,28 lei.

 

Discuțiile s-au încins la punctul privind nominalizarea sumelor din impozitul pe venit, pe unități administrativ-teritoriale, moment în care social-democrații au acuzat diferențele foarte mari în ceea ce privește raportul dintre sume și mărimea localității.

„Ce o să spun o sa fie din punct de vedere politic. Nu vreau sa propun nimic pentru ca știu ca nu este câștig de cauza. Nu suntem împotriva repartizării sumelor pe unitățile administrativ-teritoriale pe comune/municipii. Ce nu mi se pare corect sunt diferențele foarte mari. Un exemplu va dau: La un Municipiu Câmpia Turzii se dă 100.000 lei, iar la Gherla, Turda și Dej 41.000 lei” spune Luca Viorel în ședința de Consiliu Județean, citat de Ziar de Cluj.

Liberalii au dat replica prin Cristian Haiduc, consilier județean din Câmpia Turzii.

„Vreți să propuneți tăieri de la Câmpia? Am mai explicat odată în Consiliul Județean ca oricâți ani am alocat mai mulți bani la Câmpia Turzii nu am reușit să echilibrăm ceea ce a lăsat PSD. Ar trebui sa votați cu doua mâini și sa cereți dublarea sumelor pentru Câmpia Turzii ca să avem puțină reparație. Nu vorbiți de Câmpia Turzii, asta e rugămintea. Câmpia Turzii e un oraș care a fost lăsat. PSD l-a dus, l-a îngropat, drept dovada dacă începe astăzi să-și revină vreți să ne blocați din nou”, a spus Cristian Haiduc, citat de aceeași sursă. 

Nu este prima dată când în Consiliul Județean Cluj apar discuții de acest gen, în urma unor suspiciuni că alocările financiare se fac pe criterii politice, în funcție de apartenența primarului localității.

Conform hotărârii adoptate, localitățile cu primari PSD au primit între 20.500 lei și 22.500 lei, în timp ce localitățile cu primari PNL au primit între 28.404 lei și 31.000 lei, iar localitățile cu primari UDMR s-au ales cu câte 44.000 de lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator