fbpx

1 Comentariu

emil turdean usr

Partidul Uniunea Salvați România, Filiala Turda, regretă lipsa de deontologie profesională a directorului adjunct al Poliției Locale Turda, care în cursul săptămânii trecute l-a amenințat telefonic pe dl Emil Turdean (foto), președintele USR Turda.

 

Incidentul s-a petrecut în data de 08.11.2018 la ora 19.52, când președintele USR Turda a fost sunat de Vasile Mănăilă, nemulțumit de o postare a Asociației T9, prin care se critica angajarea sa la Poliția Locală dar și faptul că ar fi semnat o adeziune PSD. Considerăm că replici de tipul „mă voi ocupa de tine de acum încolo“ precum și adoptarea unui ton amenințător nu ar trebui să facă parte din modul de adresare al unui polițist local. Convorbirea s-a desfășurat în prezența a șase martori. 

Reamintim pe această cale că potrivit art 21 alineatul 2 din Legea 155/2010,  polițistului local îi este interzis să exercite activități de natură să lezeze onoarea și demnitatea polițistului local sau a instituției din care face parte. Aceeași lege prevede că politistul local trebuie să manifeste corectitudine în rezolvarea problemelor personale, să respecte normele de conduită profesională și civică prevăzute de lege.

Reamintim conducerii Poliției Locale Turda și d-lui Vasile Mănăilă în special că rolul polițiștilor locali  este acela de a sluji comunitatea din care fac parte. Considerăm că agresivitatea verbală a unui polițist local, amenințările rostite la adresa președintelui unei formațiuni politice ce funcționează legal reprezintă o încălcare flagrantă a principiilor după care funcționează o societate democratică.

În urma acestui incident neplăcut, solicităm pe acestă cale Consiliului Local al Municipiului Turda, primarului Municipiului Turda  și directorului Poliției Locale Turda  să adopte în regim de urgență o serie de măsuri, după cum urmează:

  1. Demararea unei anchete disciplinare interne cu comunicarea publică a rezultatului anchetei și măsura disciplinară dispusă în cazul comportamentului d-lui Vasile Mănăilă, director adjunct al Poliției Locale Turda. 
  2. Adoptarea în regim de urgență de către Consiliul Local Turda a Codului de conduită etică și integritate a personalului Poliției Locale a Municipiului Turda sau dacă acesta este deja aprobat, publicarea Codului pe pagina de internet a Poliției Locale.
  3. Publicarea în regim de urgență a Regulamentului de organizare și funcționare a Poliției Locale a municipiului Turda, pe pagina de internet a Poliției Locale

Biroul Filialei USR Turda

Președinte Emil Turdean

Citește și:

Vasile Mănăilă spune că președintele USR Turda, Emil Turdean, minte!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    mitrut · 22:52 11.02.2019
    Vasile Mănăilă spune că președintele USR Turda, Emil Turdean, minte! Erata: Emil Turdean are minte.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator