fbpx
Icon Scrie un comentariu

aurel chereches

Prefectul de Cluj, Aurel Cherecheș, spune că cele două părți (Prefectura + Primăria Câmpia Turzii) au semnat un protocol pentru ”cooperare”. Referitor la faptul că primarul Dorin Lojigan l-a acționat în instanță, prefectul spune că ”are dreptul”.

Prefectul mai spune că după eficientizarea activității la acest gen de birouri, la nivelul județului, prin centrul de la Cluj-Napoca, abia apoi se poate lua în discuție deschiderea unor servicii de acest tip în localitățile județului. Interesant este că deși vorbește despre deschiderea unor puncte de lucru, nu se menționează exact numele Câmpiei Turzii, folosindu-se de expresia ”și în alte localități din județ”.

Au existat zvonuri că, de fapt, punctele de lucru respective vor fi deschise la Turda, acolo unde primarul Cristian Matei pregătește o clădire specială pentru relația cu cetățeanul (fosta clădire a Poștei0

”Motivele „care l-au împiedicat pe dl prefect să deschidă aceste birouri la Câmpia Turzii până la data de azi” au fost exprimate în spațiul public de mai multe ori, inclusiv în discuții avute cu domnul primar Dorin Lojigan. De la preluarea mandatului de prefect, una dintre prioritățile Instituției Prefectului a fost reducerea cozilor la ghișee, implicit și reducerea timpului de așteptare al cetățenilor.

Dacă în luna august-septembrie 2017 cetățenii care doreau să beneficieze de Serviciul de permise și înmatriculări așteptau circa patru luni, astăzi vorbim de un timp de așteptare de circa patru zile. Desigur, ideal este să nu se mai aștepte nici măcar o zi și sperăm să atingem și acest obiectiv. La Serviciul pașapoarte programarea on-line și-a demonstrat eficiența. În vara acestui an, chiar dacă a crescut numărul de solicitări pe timpul vacanței copiilor și concediilor, lucrurile au stat mai bine, zilnic fiind procesate până la 105 cereri procesate/stație de lucru, găsindu-se soluții de fiecare dată pentru toate cazurile excepționale.

Spre comparație, în perioada în care funcționa o stație mobilă pentru pașapoarte la Câmpia Turzii randamentul mediu era de sub 30 de cereri procesate/stație de lucru/zi. În aceste condiții, delegarea personalului în Câmpia Turzii ar fi afectat activitatea în Cluj-Napoca. Din informațiile existente, pe parcursul anului în curs nu a existat un vârf de cerere la Câmpia Turzii care să impună dislocarea de personal și logistică de la Cluj-Napoca. Reafirmăm în continuare apropierea de cetățeni, identificarea unor soluții pentru continuarea eficientizării activităților specifice și apoi vor fi făcute demersurile necesare pentru deschiderea unor puncte de lucru și în alte localități din județ”, se precizează într-un răspuns al prefectului Aurel Cherecheș, pentru TurdaInfo.

Primarul Dorin Lojigan a anunțat, în urmă cu circa două săptămâni, că l-a acționat în instanță pe prefectul de Cluj.

Citește și:

Primarul Dorin Lojigan l-a dat în judecată pe prefectul Clujului!

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator